Muusikoiden.net
19.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pod X3 & M-Audio Projectmix via S/PDIF -> "digital farts"
1
Arranger
25.09.2010 12:33:33 (muokattu 25.09.2010 12:36:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähtökohta oli keksiä mahdollisimman helppo tapa soittaa Podin läpi latenssittomasti availematta erikseen DAWia. Windowsin oma monitorointi aiheuttaa n. 130-180ms viiveen, joten äänen vieminen Podista USB:n kautta koneelle ja siitä äänikortin kautta monitoreille on toivoton yritys.
 
Vaihtoehtona käytän podin S/PDIF-liitäntää, joilloin saan äänen ilman turhia AD-muunnoksia äänikortille ja josta voin monitoroida suoraan ulos. Ongelmana on kuitenkin ilmeisesti sync source, sillä säännöllisin, noin sekunnin väliajoin kuuluu ikävää digitaalista "farttailua". Kortista on valittuna sourceksi internal/digital inputs unmuted, jotta ääni ylipäänsä kuuluu. Vaihtoehdot ovat internal mutetettuna, joka ei luonnollisesti laske ääntä pihalle, erillinen word clock (jota ei ole), sekä external (tässä tapauksessa ilmeisesti Podi) joka kyllä lukittuu, mutta ääntä ei kuulu.
 
Ideoita? Ongelma kuitenkin lienee tuossa. Jos externalin valitessa sourceksi voidaan lukita tuo Podi, niin luulisi äänen silti kuuluvan. Tosin mietin, voiko tuota Podia edes clockina käyttää..
 
Jos en keksi tähän ratkaisua, on kai ainut vaihtoehto vetää analogisesti kortin linjasisääntuloihin ja monitoroida sitä kautta -> turhia piuhoja ja turhia muunnoksia.
 
VITTI mie oon Lappeenrannasta! ...ja asun Virroilla.
CPU
28.09.2010 14:03:39 (muokattu 28.09.2010 14:03:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Podia vois soittaa asio-ajureita ja niiden lyhyttä latenssia käyttäen esim. Minihostilla: http://www.tobybear.de/p_minihost.html
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Arranger
02.10.2010 15:29:01 (muokattu 02.10.2010 16:12:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Podia vois soittaa asio-ajureita ja niiden lyhyttä latenssia käyttäen esim. Minihostilla: http://www.tobybear.de/p_minihost.html
 
Softa vaikuttaa näppärältä, mutta ei valitettavasti ratkaise ongelmaa. En voi näyttävästi valita tuolla inputiksi Podin inputteja ja outputiksi Projextmixin outteja. Joten ainut järkevä ratkasu taitaa tällä hetkellä olla kytkeä Podi analogisesti Projextmixiin tai sitten kaivaa kaapista pikkumikseri väliin..
 
E: No, ongelma ratkesi kun jaksoin uudestaan kokeilla. Tällä kertaa valittaessa word lockiksi external Projectmix ilmoittaa "mismatch" mutta kaikki toimiii kuten pitää... Toistaiseksi. Henkimaailman asioita nämä
 
VITTI mie oon Lappeenrannasta! ...ja asun Virroilla.
CPU
04.10.2010 13:09:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo. Noin lähtökohtaisesti et voi käyttää kahta asio-laitetta samaan aikaan millään hostilla, eli podista sisään ja projektmixistä ulos ei tule toimimaan.
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti