Muusikoiden.net
10.12.2016
HOTONE - pienimmät pedaalit koskaan? 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Midin ja klikin kanssa onkelmaa (Cubase LE5)
1
pietari-poika
28.08.2010 18:01:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Höhöö. Pari Cubaseaiheista ketjua tässä näkyy olevan mutta en sotke niitä. Eli:
 
1. En saa metronomia/klikkiä toimimaan. Kaikki asetukset pitäis olla kunnossa, mutta mitään ei kuulu. Myöskään mikään tasopalkki ei pompi biitin tahdissa, joten vika on tuskin äänikortissa (Tascam US122MKII).
 
http://img837.imageshack.us/img837/9605/kupase.png
 
Tossa asetuksia. Kokeilin midiklikkiä onnistuneesti, mutta mikkisoftan omalla midillä klikin saa tulemaan vain koneen sisäisestä äänikortista ja jos midin ohjaa tascamiin, se menee siis midi outtiin (merkkivalo reagoi) johon pitäisi sitten tökätä jonkinlainen biittiä soittava laitos. Nyt pitäis kuitenkin saada toi Audio Click toimimaan. Guugletuksella porukalla oli ollut samanlaisia ongelmia Cubasen nelosversiolla, ja kuulemma mikseristä kun laittoi volaa audition-kanavaan niin klikki alkoi kuulua. Minulla mikserissä vaan ei näy kuin masteri+projektin kanavat ja mitään ei kuulu vaikka kaikissa on volaa.
 
2. Midi "pätkii". Kun laitan midikoskettimet kiinni äänikorttiin ja valitsen cubasesta instrumenttiraidan + plugarin sille ja soitan, kaikki toimii hyvin. Nauhoituskin toimii. Palkit tulevat näkyviin oikeisiin kohtiin midikartalla. Midiraidan toisto taas ei toimi. Raita lähtee toistumaan, mutta toistossa kone soittaa ehkä 5% kaikista nauhoitetuista sävelistä ja nekään eivät tule yhtään ajallaan. Kuulostaa jotenkin siltä että prosessointiteho ei riittäisi, mutta miksi silloin reaaliaikainen midisoitto onnistuu? Prossu on Intelin E8400, muistia 4GB DDR2 800MHz. Ihan sama ongelma on myös läppärillä, jossa tosin vähemmän tehoja. Eli midiraidan toisto pätkii hirvittävästi. Jos projektin exporttaa audioksi, ovat plugarisoittimet siinä täysin ajallaan ja kaikki toimii hyvin. Tuo nauhoitetun instrumenttiraidan toisto on ainoa joka pätkii hirveästi. Normaalit audioraidat eivät pätki nauhoituksessa eivätkä toistossa. Oisko tässä joku asetus joka multa on jäänyt huomaamatta? Reaperilla midi toimii kuin junan vessa. Käyttäisin sitä muutenkin mieluummin, mutta käyttämääni plugaria ei saa kuin Cubaselle.
 
Soolokitaristi
31.08.2010 20:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli joskus sama ongelma klikin kanssa ja se johtui siintä, että klikki meni vain control room outtiin, joka oli oletuksena eri ulostulossa kuin main out. Ainakin cubase 3 versiossa on vst-connections valikossa nappi jossa lukee "disable control room" mitä painmalla erillinen control room säätö poistuu häiritsemästä ja kaikki matsku menee main outtiin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti