Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Komplete 7
1 2 3 4 5
Janie Jones
29.07.2010 00:28:04 (muokattu 29.07.2010 00:57:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa hyvinkin asialliselta päivitykseltä - ainakin kun tuli jätettyä kuutospäivitys väliin. (Onneksi en mennyt siihen halpaan, että olisin tarttunut kesäkuiseen "päivitys puoleen hintaan" -tarjoukseen... Native Instruments vedättää siten aina.)
 
Ilmestyy syyskuussa. Mukaan tulee vanhoja lisäpaketteja ja kiinnostavan oloisia uusia leluja, yksityiskohdat täällä: http://www.native-instruments.com/# … ucts/producer/komplete-7/?page=1516
 
Ja hinnat: http://www.native-instruments.com/# … /komplete-7/?page=1519&content=1277
 
Muuten, iloksi kaikille ilmaisten playereiden määrä tuplaantuu. Nyt myös Reaktor ja Guitar Rig Plaeyrit: http://www.native-instruments.com/# … oducts/producer/komplete-7-players/
 
She said: "Eh, I know you, and you cannot sing", I said: "That's nothing, you should hear me play piano" (The Smiths)
JPQ
29.07.2010 06:31:21 (muokattu 29.07.2010 08:07:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luultavasti yleishöyläksi tuon hankin itselleni kuhan saan pari musajutut alta (äänikortti,ja rumpuplugari) jos musa jutuista puhutaan ja sitten onkin enään 3 plugaria (piano,kitaran korvike ja sitten yksi synaplugari jolka soundiltaan muuta kuin kompleten synat,tai blue tai albino,tai logicin synat) jotka ns koen superhyödylliseksi jos tuo komplete 7 on niin kattava kun olen katsellut. ps. hommaan josta puhun on muutakin vaihtoehtoja mutta tuossa eräät tekijät tuossa kompletessa jotka sitä puolustaa. valintoihin ietysti vaikuttaa monikin asia. pitää esim. erään kilpailevan vaihtoehdon raskautta tutkia vaikka firman tuotteet ei olekkaan yhtä monipuolisia niin perushyvät soundit varmaan riittää minulle monet tarpeet hoituu jo nyky setillä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Janie Jones
29.07.2010 12:41:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomasit JPQ kai että tossahan tulee nyt pari Abbey Road -rumpusettiäkin. Plus tietenkin se Battery. Ehkä kannattais ensin ostaa tää ja miettiä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa onko erilliselle rumpuplugarille niin suurta tarvetta? (Ei sen Superiorin soundit nyt ainakaan NIIN ylittämättömät ole, jos multa kysytään.) Tai sinuna minä tekisin niin, onhan tää nyt sen verran runsas, kivasti joka tarpeeseen (= lukuisia ellei peräti kaikkia sun näillä palstoilla kaipaamia instrumentteja varsin kohtuuhintaisena pakettina). Ja pääset kato yhdellä kertaa sentään vähäks aikaa kaikista vertailu- ja mietintätalkoista eroon ja käyttämään energiaa itse asiaan...
 
No eihän päätökses mulle kuulu mutta kunhan sanoin. Tarkemmin tsekkailtua täytyy nimittäin itse sanoa, että tällä kertaa NI on koostanut aika reilun setin. Asiakaspoliittisesti melko huomattava parannus kuutospäivityksen perseilypolitiikkaan verrattuna - silloinhan ne lähinnä tiputti paketista Akoustik Pianon, B4:n ja Pro-53:n; nyt kahden edellisen korvaajat tulee mukana, muun muassa.
 
She said: "Eh, I know you, and you cannot sing", I said: "That's nothing, you should hear me play piano" (The Smiths)
jPekka
29.07.2010 13:37:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janie Jones: Huomasit JPQ kai että tossahan tulee nyt pari Abbey Road -rumpusettiäkin. Plus tietenkin se Battery. Ehkä kannattais ensin ostaa tää ja miettiä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa onko erilliselle rumpuplugarille niin suurta tarvetta? (Ei sen Superiorin soundit nyt ainakaan NIIN ylittämättömät ole, jos multa kysytään.)
 
Erillisissä rumpuplugareissa saattaa tietysti olla erilaisia groove-tyyppisiä säätömahdollisuuksia, jos esimerkiksi sekvensseristä sellaiset puuttuvat. Niistä saattaa olla iloa. Huonollakin samplesetillä luontevasti groovaileva konerumpali kuulostaa paremmalta kuin täsmälleen iskuille soitetut - tai, vielä pahempaa, random-epätarkkuuksilla "inhimillistetyt" - erinomaiset soundit.
 
That said, itselläni on Kontaktissa se 60-luvun Abbey Road -paketti ja se kuulostaa varsin mainiolta. Käytän sitä tosin päällekkäin kahden muun rumpusamplepaketin kanssa, mutta niinhän minä teen minkä tahansa rumpusoundien kanssa. 8-9
 
(Ja Sonarin groove-kvantisointia erillisen rumpuplugarin sijaan.)
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
gunner
29.07.2010 14:13:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: That said, itselläni on Kontaktissa se 60-luvun Abbey Road -paketti ja se kuulostaa varsin mainiolta. Käytän sitä tosin päällekkäin kahden muun rumpusamplepaketin kanssa, mutta niinhän minä teen minkä tahansa rumpusoundien kanssa. 8-9
 
Täytyy tähän tarttua, miten käytännössä käytät noita useita plugareita yhtäaikasesti? Onko niistä tyyliin jokaisesta otettu eri virppa, joita ajetaan yhtäaikaisesti?
 
Vauhti korjaa virheet
Janie Jones
29.07.2010 15:06:05 (muokattu 29.07.2010 15:13:16)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Huonollakin samplesetillä luontevasti groovaileva konerumpali kuulostaa paremmalta kuin täsmälleen iskuille soitetut - tai, vielä pahempaa, random-epätarkkuuksilla "inhimillistetyt" - erinomaiset soundit.
 
JPQ:n kanssa näistä rumpuplugareista onkin jo puhuttu aiemmin (mm. Apple..., Hyviä tarjouksia - ja erinäiset Superior-ketjut). Mutta sivumennen, itse tapaan vääntää groovit kohdalleen manuaalisesti eli midiä melkein nuotti kerrallaan siirtelemällä. Siihen se kuitenkin aina menee lopuksi, kun on hierojan vikaa :) Ezplayer Prosta ja erinäisistä oikean rumpalin soittamista midilooppiseteistä on lähtökohtana mulle kyllä apua. Soundeista omassa käytössä nyt eniten Drum Masters 2, jonka heinäkuun tarjouksesta muuten vinkkiä tuolla tarjousketjussa... onhan näitä moneen lähtöön.
 
Vaan kiva kuulla että Abbey Roadkin toimii. Komplete 7 -päivitys taitaa mulla tosiaan lähteä ostoon, kunhan on rahaa - tosin lähinnä muiden ominaisuuksiensa takia. Ei haittaa sekään, että vastaisuuden varalle tulee samalla se viidenkympin etuseteli. (Komplete 7:n ulkopuolelle jäänyt Session Strings, jossa jousille on tommonen puheena ollut "groovemasiina" integroituna, kiinnostais 99-50 egen hintaan kyllä... plugarihuuma on helposti loputon, kun antaa pirulle pikkusormen...)
 
She said: "Eh, I know you, and you cannot sing", I said: "That's nothing, you should hear me play piano" (The Smiths)
JPQ
29.07.2010 18:02:06 (muokattu 29.07.2010 18:21:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Järjestys on avoin kunnessa saan äänikortin sen jälkeen vähän luultavasti muuta ja sitten musa juttuja taas... ja sitä paitsi superiorissa midi materiaa mukana joka voi olla tärkeää aluksi ainakin opettelun kannalta ja pikaisten luonnostetn kehittelyssä jne. ja abbey roadeista just tuo 60luvun on väärä sen haitsut ei miellytä samoin kuin 70luvun pieni mutta oikea ero (ei niin suuri kun eräissä että haitsuja en voisi käyttää lainkaan) ja sekin jälkeen jälkeen superior drummer 2in lisäseteistä hieman tai siis siitä custom and vintage lisäosasta joka nyt tuntuu siltä oikealta.
ps. logicin rumpusounditkin on perus kivoja mutta ne voimakkuus tasojen määrät josta on sample ei vaan riitä no se iso ongelma. esim., yksi basari on samplattu kovaa ja kaksi muuta mutta jos kovan ja sitä seuraavan väliin kaipaisi ns melkovaa soitetun samplen tyylini että samplet tuntui olevan tasoilla 128,64,32 ja olisi kaivannut 96 tasolle omaa sampleaan.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
jPekka
29.07.2010 23:24:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gunner: Täytyy tähän tarttua, miten käytännössä käytät noita useita plugareita yhtäaikasesti?
 
Samplepaketteja. Kaikki saman plugarin eli Kontaktin kautta.
Kaikista olen tehnyt sellaisen väljästi GM-asettelua vastaavan presetin niin, että jokaisessa esimerkiksi bassari liipaisee samalla nuotilla. Myös soundien paikkaa stereokuvassa on yhtenäistetty. Yhdestä taisin poistaa bassarin, kun ei istunut muiden kanssa yhteen. Sitten vain kaikki kolme auki Kontaktissa ja samalle kanavalle (eli GM-tyyliin kympille). Kun sekvensseri lähettää Kontaktille nuotin, kolme samplekirjastoa vastaa yhtä aikaa. Tai ainakin riittävän yhtä aikaa. 8-)
 
Noissa kaikissa kolmessa on round-robin-systeemi eli peräkkäisille iskuille tulee eri sample, joten kun kussakin on käytössä eri määrä kiertäviä sampleja, täsmälleen samoista sampleista koostuvien iskujen välimatka kasvaa. Samoin eri kirjastojen samplet vaihtuvat eri velocity-arvoilla, mikä sekin lisää vaihtelua.
 
Yksinkertaisuuden vuoksi äänitän rumpu- sun muut sampleriraidat audioksi suhteellisen varhaisessa vaiheessa, mutta pidän midiraidat tallessa, jos tulee tarvetta muutoksiin. Rummut yleensä kolmelle raidalle: bassari (mono), pannut (stereo), pellit (stereo). Epäortodoksista, ehkä, mutta on osoittautunut hyväksi keinoksi saada rumpusetin keskinäinen balanssi hyvin säädettäväksi sitten miksausvaiheessa.
 
Esimerkki löytyy tuolta: http://www.yrttimaa.net/audio/2010/Vanhat-viisaat-020610.mp3 Rummut tulevat vasta pitkän intron jälkeen... tuossa versiossa ei ole samplerilla "soitettua" kamaa jäljellä muuta kuin rummut ja kertosäkeen urut. Muut instrumenttisoundit on tehty kitaroilla ja bassolla.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
gunner
30.07.2010 09:38:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Yksinkertaisuuden vuoksi äänitän rumpu- sun muut sampleriraidat audioksi suhteellisen varhaisessa vaiheessa, mutta pidän midiraidat tallessa, jos tulee tarvetta muutoksiin. Rummut yleensä kolmelle raidalle: bassari (mono), pannut (stereo), pellit (stereo). Epäortodoksista, ehkä, mutta on osoittautunut hyväksi keinoksi saada rumpusetin keskinäinen balanssi hyvin säädettäväksi sitten miksausvaiheessa.
 
Yhdisteletkö noi ihan raakasampleina aluks yhdeksi suuremmaksi (esim. basariksi), ennen mitään ekutusta tai kompressointia, vai säädätkö jo ennen summausta? Täytyy kyllä selkeesti kokeilla tota, kunhan vaan aikaa tässä löytyy. Jo pelkästä superior drummeristakin kun löytyy ihan riittävä määrä erilaisia rumpuja.
 
Vauhti korjaa virheet
jPekka
31.07.2010 00:03:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gunner: Yhdisteletkö noi ihan raakasampleina aluks yhdeksi suuremmaksi (esim. basariksi), ennen mitään ekutusta tai kompressointia, vai säädätkö jo ennen summausta?
 
Muokkaan noi omat presettini ohjelmien mukana tulleista valmiista. Eli en mene raakasampletasolle. Valmiit ovat pääsääntöisesti ihan hyvin equtettuja, kompressointi sitten summausvaiheessa rumpubussiin. Toisinaan otan bassarin pois muiden rumpujen bussista omaksi bussiksi basson kanssa ja kompressoin ne yhdessä.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
JPQ
31.07.2010 08:40:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Samplepaketteja. Kaikki saman plugarin eli Kontaktin kautta.
Kaikista olen tehnyt sellaisen väljästi GM-asettelua vastaavan presetin niin, että jokaisessa esimerkiksi bassari liipaisee samalla nuotilla. Myös soundien paikkaa stereokuvassa on yhtenäistetty. Yhdestä taisin poistaa bassarin, kun ei istunut muiden kanssa yhteen. Sitten vain kaikki kolme auki Kontaktissa ja samalle kanavalle (eli GM-tyyliin kympille). Kun sekvensseri lähettää Kontaktille nuotin, kolme samplekirjastoa vastaa yhtä aikaa. Tai ainakin riittävän yhtä aikaa. 8-)
 
Noissa kaikissa kolmessa on round-robin-systeemi eli peräkkäisille iskuille tulee eri sample, joten kun kussakin on käytössä eri määrä kiertäviä sampleja, täsmälleen samoista sampleista koostuvien iskujen välimatka kasvaa. Samoin eri kirjastojen samplet vaihtuvat eri velocity-arvoilla, mikä sekin lisää vaihtelua.
 
Yksinkertaisuuden vuoksi äänitän rumpu- sun muut sampleriraidat audioksi suhteellisen varhaisessa vaiheessa, mutta pidän midiraidat tallessa, jos tulee tarvetta muutoksiin. Rummut yleensä kolmelle raidalle: bassari (mono), pannut (stereo), pellit (stereo). Epäortodoksista, ehkä, mutta on osoittautunut hyväksi keinoksi saada rumpusetin keskinäinen balanssi hyvin säädettäväksi sitten miksausvaiheessa.
 
Esimerkki löytyy tuolta: http://www.yrttimaa.net/audio/2010/Vanhat-viisaat-020610.mp3 Rummut tulevat vasta pitkän intron jälkeen... tuossa versiossa ei ole samplerilla "soitettua" kamaa jäljellä muuta kuin rummut ja kertosäkeen urut. Muut instrumenttisoundit on tehty kitaroilla ja bassolla.

 
tuosta sun raita käytännöstäsi entäs virveli ? mihin se joutuu tässä jaossa vai lasketaanko se pannuihin johon mieltäisin lähinnä itse tomit.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
jPekka
31.07.2010 13:29:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: tuosta sun raita käytännöstäsi entäs virveli ? mihin se joutuu tässä jaossa vai lasketaanko se pannuihin johon mieltäisin lähinnä itse tomit.
 
Lasken sen "pannuihin". Jos joku haluaa esimerkiksi kaiuttaa virveliä enemmän kuin tomeja, niin sitten sen voi äänittää omalle raidalleen, toki.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Marklar
31.07.2010 20:27:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse kiinnostuin Komplete 7 Elementsistä. NI:n nettisivuilta ei vain käy ilmi, sisältääkö kyseinen versio vain valmiita presettejä Kompleten instrumenteista vai onko siinä vain vähemmän instrumentteja?
 
lukethesis
22.08.2010 20:07:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marklar: Itse kiinnostuin Komplete 7 Elementsistä. NI:n nettisivuilta ei vain käy ilmi, sisältääkö kyseinen versio vain valmiita presettejä Kompleten instrumenteista vai onko siinä vain vähemmän instrumentteja?
 
Jos en nyt aivan päin honkia ymmärtänyt, se on vain "presettipaketti". Ikään kuin laajennettu Kontakt Player tai Kore Player. Eli siinä on Kontaktin, Koren ja Guitar Rigin äänimoottorit, 12GB samplematskua ja 2000 presettiä kaikista näistä Kompleten syntsistä ymmärtääkseni - that's it. Editointimahdollisuudet myös rajattu.
 
Point
24.08.2010 00:12:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menee kyllä Komplete 7 Elements ostoslistalle, hintakaan ei ole mitenkään kohtuuton. Mitenköhän tuo pianopuoli tuossa mahtaa olla? Saisi olla edes keskinkertainen, ei ole rahaa ostaa erikseen pianoplugaria.
 
JPQ
24.08.2010 15:42:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AKWM: Menee kyllä Komplete 7 Elements ostoslistalle, hintakaan ei ole mitenkään kohtuuton. Mitenköhän tuo pianopuoli tuossa mahtaa olla? Saisi olla edes keskinkertainen, ei ole rahaa ostaa erikseen pianoplugaria.
 
Hienoa olis jos julkaisivat soundilistan tuohon... ja näyttäis olevan mukana 50euron alennus kuponki heidän kauppaansa (ni) heillähän jotain piano juttujakin joita ehkä tuolla saisi helpommin sitten... vaikkei koko hintaa poista ja itselle hankalaa ostaa heidän verkkokaupastaan.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
lukethesis
25.08.2010 10:42:21 (muokattu 25.08.2010 10:43:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta Elementistä vielä...sanotaan:
 
KOMPLETE 7 ELEMENTS comprises of over 12 GB of 2,000 premium, studio quality sounds. With a vast array of KONTAKT instruments, including ABBEY ROAD drums and VSL orchestral instruments, as well as stunning REAKTOR ensembles, GUITAR RIG amps and effects and the best sounds of the legendary synths MASSIVE and ABSYNTH, this collection is a fully equipped and ready-to-roll production suite.
 
Mainittu ei ole kuitenkaan FM8:aa, liekö sitten mukana mitään siitä. Ja itse asiassa...esimerkiksi Kontakt 3:n sample-kirjasto on muistaakseni ainakin 35GB, ja se ei ole kyllä mitenkään erikoinen, aika heikko itse asiassa (todella heikot pianot ja torvet esimerkiksi). Kokemusta ei ole tuon jälkeisistä versioista. Uuteen ovat ainakin lisänneet ScarBeen Rhodes- ja sähköbasso-mallinnukset, mitkä ovat kiistatta alan parasta laadullisesti ja autenttisuuden puolesta - mutta siitä ei ole takeita löytyykö niitä mitenkään tuosta Elements-paketista, se Rhodeskin kun on muistaakseni ainakin 5GB.
 
Ja kannattaa huomioida, että nuo tuon paketin plugarit ovat tosiaan ilmeisesti niitä "Player"-versioita, eli niillä voi vain ladata sisältöä. En sitten tiedä, voisiko tuolla Reaktor Playerilla esimerkiksi ladata niitä tuhansia custom ensemblejä, mitä NI:n Communitystä löytyy, vai olisiko se mahdollisuus rajattu pois?
 
Janie Jones
25.08.2010 17:54:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lukethesis: plugarit ovat tosiaan ilmeisesti niitä "Player"-versioita, eli niillä voi vain ladata sisältöä. En sitten tiedä, voisiko tuolla Reaktor Playerilla esimerkiksi ladata niitä tuhansia custom ensemblejä, mitä NI:n Communitystä löytyy, vai olisiko se mahdollisuus rajattu pois?
 
En tiedä minäkään, mutta tuskinpa voi. Kyllä tää on varmasti just niin riisuttu, että aukkopaikat ovat hyvin näkyviä ja pelkkä jatkuva muistutuksen saaminen niiden olemassaolosta aiheuttaa ennen pitkää semmosen harmituksen, että käyttäjä ostaa sen koko Kompleten...
 
She said: "Eh, I know you, and you cannot sing", I said: "That's nothing, you should hear me play piano" (The Smiths)
Point
25.08.2010 21:24:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja kannattaa huomioida, että nuo tuon paketin plugarit ovat tosiaan ilmeisesti niitä "Player"-versioita, eli niillä voi vain ladata sisältöä. En sitten tiedä, voisiko tuolla Reaktor Playerilla esimerkiksi ladata niitä tuhansia custom ensemblejä, mitä NI:n Communitystä löytyy, vai olisiko se mahdollisuus rajattu pois?
 
En ole koskaan käyttänyt näitä, joten saisiko ylläolevan siten, että tyhmäkin ymmärtäis? :)
 
JPQ
25.08.2010 21:55:13 (muokattu 25.08.2010 22:04:44)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi rähmäke tuota samplesettiä kun jakaa mielipiteitä tosin tiedän ettei se ääri huippu voi olla (jota en kyllä välttämättä tarvitse edes synienkin soundit menee aika hyvin hyvissä käsissä ja tuossa sentäs älyttömästi isommat samplet...) kun kattaa niin montaa soundilajia ja kokoa tuon verran viittaan vanhaan kontakt settiin. koska nuo mitä siihen lisätty kukin aika isoja ja kapea alaisia lisäyksiä..
ja hankala sitä kaupassakaan kait testata pitää ehkäpä kysyä kun rahaa olis ajankohtana,... välillä kyllä miettinyt muutenkin mitä ihmettä tässä tekis musa juttujen saralla...
tosin sähköbasso "mallinnus" olisi jonkin verran tarpeen no onhan mulla jotain sähköbasso sampleja mutta niissä vaan ongelmansa niillä tuon kuuloista soittoa kun demoissa ei taida saada mitenkään (vaikea selittää kun en tunne termejä...).... ja toisaalta itselle riittää sähköpianoihin varmaan logicin plugari hyvinkin. eli lähinnä VSLän anti (vaikke sekään ihan vakuuta täysin et kuullut olen väitteen että vaikea sekoittaa miroslaviin) ja akoustik pianon piano soundeista jotka tulee mukana yksi on pääsyyt. tosin kompletessa aika turhan tuntuisena omaan makuuni esimerkiksi absynth...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti