Muusikoiden.net
25.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: CD-soittimessa toistettavuus?
1
aalataur
28.07.2010 22:00:39 (muokattu 28.07.2010 22:00:52)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkäs mä saan esim. WAV-tiedoston (oma biisi) poltettua CD-R:lle niin, että se soi sellaisenaan normaalissa CD-levarissa? Ei siis missään MP3:a tukevassa vaan perussoittimissa. Voiko Reaperia käyttää jotenkin tähän? NeroEssentials löytyy myös, onnistuneeko tuolla? Taitaa myös olla että jotkut vanhemmat soittimet eivät tunnista näin tehtyjä levyjä? Mikä olisi sellainen suht yleispätevä tapa jolla levyt soisivat uusissa/tavallisimmissa soittimissa? Onko sillä CD-R:llä merkitystä, eikös niitä ole + ja - merkein varustettuja, mikä tämän merkin funktio?
 
Kysymys on hyvin hölmö, eli tähän tarvitaan nyt fiksu vastaus.
Harrastelija
28.07.2010 22:08:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Periaatteessa se on vaan CD soittimesta kiinni toistaako se poltettuja CD:itä.
 
Reaperiakin voi käyttää renderöimällä biisin waviksi, tallentamalla sen johonkin ja polttamalla cd:ksi. Pitää vaan muistaa että sen tekee 16 bittisenä ja 44100 Hz muodossa että soitin tunnistaa sen.
 
Nerossa oli ennen "Create music cd" optio, on siinä varmaan vieläkin joku vastaava, ei vaan ole uusimpia koneella. Sillä saa kerralla vaikka koko cd:llisen biisejään polteltua.
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
Torniojaws
28.07.2010 22:22:39 (muokattu 28.07.2010 22:24:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sopiva ilmainen vaihtoehto on esim. CDburnerXP (nimestä huolimatta missä vain wintoosassa):
 
http://cdburnerxp.se
 
Ohjelman käynnistyessä valitset option "Audio CD" ja sitten raahaat haluamasi tiedostot listaan, jonka jälkeen sitten Burn.
 
Onko sillä CD-R:llä merkitystä, eikös niitä ole + ja - merkein varustettuja, mikä tämän merkin funktio?
 
Tuo on ainoastaan poltettavissa DVD-levyissä. Poltettavia CD:tä on vain yhtä "välimerkkiä". Vaihtoehtoa löytyy vain tilavuudesta: 74 min tai 80 min.
ReBeat
30.07.2010 03:19:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet yhtään vanhemmat soittimet ei tunnista ollenkaan 80min levyjä, joten jos haluaa yhteensopivuutta siihen suuntaan niin 74min on oikea valinta.
 
Murgo
30.07.2010 08:18:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten tuossa tulikin, ainakin itse tähän asti käyttämäni poltto-ohjelmat (Nero,Roxio) osaavat muuttaa WAV:it (ja WME:t sekä MP3:t) CD-audioksi automaattisesti, pitää vain tosiaan muistaa valita se "Create audio CD" toiminto, jos polttaa datalevynä, tallentuu WAV-tiedostona jota ei tavallinen CD-soitin ymmärrä, osa uudemmista kylläkin.
 
Ja kaikkein vanhimmat CD-soittimet tosiaan eivät välttämättä suostu toistamaan poltettuja levyjä ollenkaan, sille ei kai ole juuri muuta tehtävissä kuin hankkia uudempi soitin. Tosin en ole enää vuosiin törmännyt tähän ongelmaan.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
JPQ
30.07.2010 08:29:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Kuten tuossa tulikin, ainakin itse tähän asti käyttämäni poltto-ohjelmat (Nero,Roxio) osaavat muuttaa WAV:it (ja WME:t sekä MP3:t) CD-audioksi automaattisesti, pitää vain tosiaan muistaa valita se "Create audio CD" toiminto, jos polttaa datalevynä, tallentuu WAV-tiedostona jota ei tavallinen CD-soitin ymmärrä, osa uudemmista kylläkin.
 
Ja kaikkein vanhimmat CD-soittimet tosiaan eivät välttämättä suostu toistamaan poltettuja levyjä ollenkaan, sille ei kai ole juuri muuta tehtävissä kuin hankkia uudempi soitin. Tosin en ole enää vuosiin törmännyt tähän ongelmaan.

 
jotkut säätämällä saaneet toimimaan tarkemmin en tuosta tiedä on vaan supermuisti (tarttuu paljon pientä joka ei sinänsä ole itselle edes vältämättä tarpeen mieleen) joka muistaa jonkun siitä joskus jotain selittäneen jossain. ps. tuo 74minuuttia kait on standardin mukainen luku siis alkuperäisen standardin.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti