Muusikoiden.net
20.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fruity Loops ja dblue_clitch
1
jaguza
20.07.2010 23:33:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisin erittäin kiitollinen, jos joku osaisi helppiä hieman.
Yritän siis tehdä biisiini sellaista kohtaa, joka pätkisi hetken tyyliin "tä-tä-tä" kesken biisin, niinkun monessa näissä kaupallisessa uudessa biisissä on tullut ilmi.
Olen löytänyt tällaisen plugarin, joka sen tekeekin ja aiheuttaa siistit efektit, mutta ongelma on se, miten saan käytettyä tuota plugaria KOKO raidalle? Ei siis vain yhdelle instrumentille. Fruity Loops on ohjelmana.
 
Kalmo
20.07.2010 23:49:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitat varmaan koko projektille, etkä koko raidalle. Eihän yhdellä raidalla yleensä ole kuin yksi instrumentti ennen lopullista miksausta.
 
En tunne FL:ää, mutta yleensähän projektin kaikki raidat ohjataan Master Busin läpi, jossa lopullinen efektointi tehdään. Pistä siis änkytysefekti tuolle master Bus-raidalle, jolle kaikki instrumentit ohjataan.
 
Jos FL:ssä ei tämä ole mahdollista, niin en osaa neuvoa. Sorry.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
jaguza
20.07.2010 23:59:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Tarkoitat varmaan koko projektille, etkä koko raidalle. Eihän yhdellä raidalla yleensä ole kuin yksi instrumentti ennen lopullista miksausta.
 
Joo, nimenomaan noin. Koko projektille tietenkin, että se vaikuttaisi koko kappaleeseen.
 
Antti1
21.07.2010 00:01:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei ole masterkanavaa, niin sitten vaan exportilla, mixdownilla tms. biisi yhdeksi raidaksi ja lisäät jälkeenpäin tuon molotuksen siihen.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
Schnowotski
21.07.2010 00:21:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Jos ei ole masterkanavaa ...
 
Fruity Loopsissa se on ollut ainakin versioista kuusi versioon kahdeksan mikserin vasemmanpuolimmaisin kanava; siinä lukeekin, että master. Mikserin saa näkyviin view-valikosta valitsemalla täpän kohtaan mixer tai - ainakin kasiversiossa - painamalla F9-näppäintä. Tämän kanavan FX slotteihin valitut plugarit ynnä muut soundinparantajat - mitä ennemmän sen parempaa soundia - vaikuttavat kaikkiin kanaviin yhtäaikaa.
 
Suljettua ja avattua sitä plugaria oikeissa kohdissa saat niin, että painat siitä plugarin edessä olevasta nuolesta, valitset, että browse all parameters. Tämä avaa vasemmalla olevaan selaimeen plugarin eri parametrien nimet. Tästä valitset parametrin, joka kontrolloi sitä, milloin ääni tulee plugarin läpi, painat oikeaa näppäintä, valitset että edit events ja siihen sitten piirtelet käppyrää siten että se käytännössä vie sinut haluamaasi lopputulemaan.
 
Lainausmerkit, nuo kirjotetun kielen "kondomit" - väärinymmärrysten "ehkäisyvälineet".
jaguza
21.07.2010 01:11:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Schnowotski: Fruity Loopsissa se on ollut ainakin versioista kuusi versioon kahdeksan mikserin vasemmanpuolimmaisin kanava; siinä lukeekin, että master..
 
Kyllä, näin se oli. Olen kyllä tiennyt tuon master-kanavan olemassaolon ja sen vaikutukset, mutta ongelma oli juuri tuo automatisointi jne. kun en ymmärtänyt, kuinka saisin plugarin toimimaan niin, ettei se vaikuta koko projektiin jatkuvasti. Siksi utelin, josko olisi tietoa, miten yhden efektikanavan olisi voinut käyttää koko biisiin hetkellisesti. Nyt sain sen toimimaan haluamallani tavalla, juurikin tuota automatisointia käyttäen niin, että plugari vaikuttaa vain sen hetken, jonka pitääkin. Muuten se pysyy hiljaisena. Kiitoksia kaikille auttaneille!
 
-septimisti-
21.07.2010 19:18:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FL:n automaatiolla tuon on helppo toteuttaa monellakin tapaa. Voit esimerkiksi vain yksinkertaisesti nauhoittaa "record -> automation." realiajassa muutokset eri säätimiin. Esim tökkäät haluamasi efektin mikseriin, laitat nauhoituksen pääle ja klikkaat efektin päälle haluamassasi kohdassa.
 
Tai vaihtoehtoisesti voit tehdä mistä tahansa FL:n säätimestä automation clipin, jolloin voit "offline" tilassa säätää haluamasi säädöt tälle kytkimelle. Klikkaat haluamaasi kytkintä hiiren oikeanpuoleisella napilla ja valitset listasta "create automation clip". Tämän klipin lisäät playlistiin ja muokkaat arvoja haluamallasi tavalla - on/off tyypisessä säätimessä yli 50 prosentin arvo tarkoittaa, että kytkin on päällä.
 
Tuon tyyppisiin efekteihin FL:sta löytyy itsessään "Gross Beat" niminen plugari, joka on erittäin toimiva.
 
Tuossa nopea esimerkki siitä, miltä esimerkiksi tuollainen on/off automaatioklippi näyttää käytännössä. Ensin se on pois päältä, sitten päällä, sitten pois ja lopuksi taas päällä.
 
http://i25.tinypic.com/2cmw0on.jpg
 
Tässä käytössä tuo esimerkki ja Gross Beat plugari, johon lisäksi "äänitin" presetinvaihdot aiemmin kertomallani tavalla. Presetit ovat "chaos 8", "chaos 4" ja "Complex 12". Pätkä soi siis ensin kerran normaalisti, sitten gross beatin läpi suodatettuna.
 
http://www.sendspace.com/file/rok1vk
 
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti