Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ReWire/Audition/Cubase/ASIO-kummallisuuksia(Zoom R16 ja FW Solo)
1
Valerian4
19.05.2010 19:48:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on merkillinen ilmeisesti ulkoiseen audio interfaceen ja/tai ASIO-ajureihin liittyvä ongelma. Kun vien Fruity Loops 9.x:stä rewiren kautta ääniraidat Auditioniin, homma alkaa aika pian takkuilla pahasti, kun käytössä on ulkoinen audio interface omine ASIO-ajureineen. Aluksi ongelma tuli vastaan M-audion Firewire Solo kortilla. Tähän mennessä olen vaihtanut käyttiksen (Vista -> Windows 7 32/64 molemmat testattu), audio interfacen ja päivittänyt softat mutta ongelma on ja pysyy.
 
Kun sitten pyöritän samaista projektia kannettavan sisäisellä äänikortilla ja sen ajureilla, kaikki toimii täydellisesti ja kohtuullisella latenssiajalla! Kyse ei siis ole ainakaan koneen tehorajoituksista.
 
Ostin uudeksi audio interfaceksi USB 2:n kautta toimivan Zoom R16:sen, koska ajattelin ongelman johtuvan läppärin firewiren yhteensopimattomuudesta audio interfacen kanssa (se kun ei välttämättä ole Texas Instrumentsin tuotantoa.) Ketutuskäyrät kohosivat korkeuksiin, kun totesin ongelman jatkuvan jopa entistä pahempana R16 kanssa.
 
Asensin myös Zoomin mukana tulleen Cubasen LE version ja rewiretin FL:n siihen, laihoin tuloksin. Ääni alkaa pian pätkimään ja hidastumaan ASIO overriden paukahdellessa punaiselle. Kummallista kyllä, tämä ei näytä suoraan korreloivan koneen suorituskyvyn kanssa, sillä tehtävienhallinta näyttää headroomia löytyvän sekä suoritinkäytön että keskusmuistin puolella.
 
Olen disabloinut efektit ja softasynat kunkin vuorollaan, säätänyt latenssit kaakkoon ja käynyt läpi eri sample ratet mutta millään ei näytä olevan mitään vaikutusta. Kun jätän Rewiren pois ja pyöritän projektia FL:n puolella, mitään ongelmia ei tule vastaan ja bufferinkin voi säätää ihan minimiin.
 
Koneeni on HP HDX18 1100EO (specsit: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/ … =en&dlc=en&cc=us&product=3879678=en)
 
Kalmo
19.05.2010 22:11:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ihan saanut selvyyttä tuosta kirjoituksesta, mutta onko käytössä useampia äänikortteja yhtäaikaa? ASIO vo käyttää vain yhtä kerrallaan. Onko koneen sisäinen äänipiiri kytketty pois päältä?
Oletko kokeillut WDM-ajureita?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Valerian4
20.05.2010 18:00:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Windows 7:n myötä koneeseen asentui läppärin integroidun äänikortin geneeriset ajurit, mutta kun Zoom on kytkettynä ja otettu omilla ajureillaan käyttöön, niin tämä integroitu äänikortti on luonnollisesti pois käytöstä. Käytän siis Zoomin omia ASIO ajureita, WDM-ajureita en ole testannut. Tuskin integroitua äänikorttia olisi sentään syytä uninstalloida kokonaan, vai?
 
Ongelma on siis yksinkertaistettuna se, että rewiren kautta pyöritetty rojekti pyörii takkuilematta läppärin omalla integroidulla äänikortilla, mutta tökkii julmetusti ulkoisella audio interfacella. Sama ongelma ilmenee sekä USB (Zoom R16), että firewire (M-audio Firewire Solo) korteilla joten porteissakaan tämä vika ei voi olla.
 
Valerian4
23.05.2010 17:56:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tyhmä kysymys ehkä, mutta voisitko tarkentaa mitä WDM-ajureita voisin kokeilla? Jos tarkoitit ASIO4ALL-ajureita, niin niitä olen kyllä kokeillut ja ne toimivatkin ehkä hitusen paremmin kuin Zoomin omat ASIO-ajurit. Mutta samaa ongelmaa esiintyy niilläkin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti