Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kotistudio setuppia?
1
daddyhoo.hannu
24.04.2010 15:09:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei! Olen pitkään miettinyt oman pienimuotoisen "kotistudion" perustamista. Tarkoituksena olisi tehdä erilaisia vapaa-ajan projekteja, sekä rap-taustoja. Tietoa itselläni ei näistä liiemmin ole ja sitä on vaikea hankkia, siksipä kysynkin apua.
 
Eli tarvitaan luultavasti jonkinlainen MIDI-syntikka. Onko mahdollista tehdä ns. Gangsta-vinkunaa* sellaisella? Mitähän vehkeitä mahtaisi noiden biittien tekijällä olla? Pystyykö midi syntikkaan lisämään erilaisia ääniä esmes. tietokoneelta, tekemään liukuja ym. ?
 
Ja jonkinlainen etuaste? Tietokone toki löytyy ja Fruity Loops 9:än siihen.
 
Eli jos osaisitte jonkinlaista kokonaisuutta suositella millä pystyisi tekemään hyvin esimerkiksi rap-taustoja. Hinnaltaan mahdollisimman halpoja, mutta hyvästä ja käytännöllisestä laitteesta voi aina maksaa enemmän, joten sen suhteen ei liiemmin ole ongelmia.
 
* http://www.youtube.com/watch?v=TJ0Z35kRLiM ns. "Gangsta-vinkuna"
 
Kemppilä
25.04.2010 11:08:00 (muokattu 01.05.2010 19:37:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensin kannattaa lukea toi midi-FAQ läpi. Midi kuljettaa siis vain ohjaustietoa kontrollerilta (kiippari) syntikalle/samplerille tjms (tietokoneeseen tässä tapauksessa). Tuommosen vinkunan saa varmasti aikaan ilmaisellakin plugarisynalla. http://www.kvraudio.com/ tuolta pläräämään.
Äänikortiks vois sun setuppiin toimia joku midikiipparin ja äänikortin yhdistelmä. Esimerkiksi tämmönen http://www.m-audio.com/products/en_us/KeyStudio49i.html
 
"Jos olet kävelyllä ja aivot putoavat päästä, niin emme löydä tietä kotiin, sillä emme enää pysty ajattelemaan selvästi."
härskis
30.04.2010 11:03:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Välttämättähän sä et tarvitsisi tuohon kuin pelkkiä vst-plugareita. Jos et välttämättä halua käyttää fyysisiä koskettimia niin instrumentit saa soimaan pelkällä midi kartalla.
 
En ole tuota fruity loopsia käyttänyt mutta menee varmaan niin että luot midi raidan, valkkaat sille instrumentin, joita varmaan löytyy siitä ohjelmasta itsestäänkin. Sit avaat key/score/tms editorin ja alat heittelemään haluamiasi ääniä tauluun.
 
härskis
30.04.2010 11:10:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlettamalla esim; free vst-pugin, löytyy ilmaisia soittimia ja toimintakuntoon saattamisesta löytyy youtubesta varmasti opastus videoita jollakin fl vst wtf haulla :P
 
L.Ruoska
01.05.2010 10:09:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Härskiksen linkissä on piste liikaa, tarkoitti todnäk tätä: http://www.m-audio.com/products/en_us/KeyStudio49i.html
 
Siinä on äänikortti ja pimputin samassa. Halvemmallakin varmaan pääset jos jaksat metsästellä. Thomannin halvimmat midi-kiipparit on vissiin siinä 50€ pintaan ja mikä vain ASIO2-yhteensopiva äänikortti irtoaa samaan hintaan vaikka tuolta m.netin Torilta :)
 
VST on päivän sana. Midihän sellaisenaan on vain nuotteja, eli kuinka korkealta ja kuinka pitkään mitäkin ääntä soitetaan. VST-plugareilla saat niihin nuotteihin sitten ihan mitä soundeja haluat, ulinaa, muhinaa, avaruusääniä, gangsta-vinkunaa, pianoa, kitaraa, mitä vaan. Googlettamalla "free vst plugin" pääset jo jonnekin, mutta mun on ollut vaikea löytää helposti toimivia ja selkeitä plugareita ilmaistarjonnasta.
 
Native Instrumentsin jutut sen sijaan on mulla oikeastaan aina käytössä kun teen musaa. Kitarat ja bassot särötän ja efektoin aina Guitar Rigillä, rummut teen Batteryllä ja synasoundit Absynthilla. Absynthistä löytyy kaikki sun kaipaamat gangstasoundit ja miljoona enemmän :P
 
Tossa on vähän jotain klippejä mitä nyt oon lähiaikoina duunannut. Kaikki soundit tehty bassokitaralla ja/tai edellämainituilla VST-plugareilla.
 
http://www.kemosabe.fi/biisit/femma.mp3 (Battery, Guitar Rig)
http://www.kemosabe.fi/biisit/femma2.mp3 (samat)
http://www.kemosabe.fi/biisit/teknou.mp3 (Battery, Absynth)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti