Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keskihintainen PC+äänikortti musiikin tekoon, vinkkejä?
1 2
Wolfwoods
05.04.2010 03:19:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on jo hermot menneet monta kertaa tämän nykyisen koneen kanssa. Tarkoitus olisi säästää ja ostaa keskihintainen PC, mihin mukaan myös todella hyvä äänikortti. Itselläni ei ole tietämystä, millainen "musakoneen" tulisi olla. Thomannilta luin että keskusmusitia pitäisi löytyä paljon + hyvä prosessori. Näytönohjainta en ostaisi koneeseen lainkaan, vaan konetta käytettäisiin vain kämpässä esim rumpujen(~8 mikkiä), kitaran, basson ja pianon nauhottamiseen. Softia saisi myös ehdotella.
 
Äänikorttissa tulisi olla juuri väh. 8 sisäänmenoa samanaikaisesti rumpujen nauhoittamiseen. Olisi myös hienoa saada nauhotettua sisään koko bändin soittoa silloin tällöin (en tiedä miten niin monen kanavan nauhoitus onnistuu samalla hetkellä).
 
Koneen hinta saisi korkeimmillaan nousta johonkin 600-1000e(ilman softia). Ensisijaisesti etsin mahdollisimman hyvää, luotettavaa ja halpaa settiä. Koneen tulisi melko helposti suoriutua monen ääniteraidan toistosta efekteineen (esim. 15 raitaa ei aiheuttaisi mitään ongelmia). Mitään turhaa ei koneeseen asennettaisi.
Myöskään viiveiden kanssa ei tulisi ongelmia.
 
Tarkoitus olisi, että kun kone laitetaan päälle, avataan softa, säädetään kanavat paikalleen (+ mikit ja muut jo säädetty valmiiksi), voisi nauhoitukset aloittaa helposti ja melko vaivattomasti.
Tähän mennessä olen käyttänyt Mixcraft nimistä "studio-ohjelmaa" sekä käytössäni on suurelta osin pelaamiseen tarkoitettu creativen x-fi elite äänikortti. Homma hyytyy jo kahteen raitaan, jonka jälkeen viivettä on nostettava, mikä taas hankaloittaa homman etenemistä. En ole mitään huippustudiolaatua etsimässä, vaan vähän cd-tasoa parempaa ääntä.
 
Pistän nyt tähän vielä listan ydinkysymyksistä:
Mikä käyttöjärjestelmä, kuinka paljon keskusmuistia, kuinka nopea prosessori, millainen äänikortti, mikä hyvä softa joka osaa hyödyntää kaikki koneen ominaisuudet ym.
 
Kiitos ja kumarrus jo etukäteen! :)
 
Ukko
05.04.2010 11:16:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: Mikä käyttöjärjestelmä, kuinka paljon keskusmuistia, kuinka nopea prosessori, millainen äänikortti, mikä hyvä softa joka osaa hyödyntää kaikki koneen ominaisuudet ym.
 
Kiitos ja kumarrus jo etukäteen! :)

 
Xp tai seiska jos windowsista on kyse. Pari gigaa muistia riittää mikäli ei ole tarkoitus pelata samplereiden kanssa. Intelin tuplaydin prosessori ja mielellään Intelin emo. Äänikorttina http://www.esi-audio.com/products/esu1808/ täyttää nuo vaadittavat sisääntulo kanavat. Sonar on helppokäyttöinen ja jo itsessään tarvittavat työkalut sisältävä paketti. Joku muu voi tietysti olla näistä toista mieltä.
 
COVS jäsen nro 6
jappo121
05.04.2010 11:32:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lainaus:
"Pistän nyt tähän vielä listan ydinkysymyksistä:
Mikä käyttöjärjestelmä, kuinka paljon keskusmuistia, kuinka nopea prosessori, millainen äänikortti, mikä hyvä softa joka osaa hyödyntää kaikki koneen ominaisuudet ym."
 
Tässä mennään aika vahvasti henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Tuskin saat kahta samanlaista vastausta,mutta annetaan nyt yksi.
 
-PC vai MAC?
*Olet otsikon perusteella päätynyt PC:hen. OK. Siitä siis lähdetään. Hyvä studio PC tulee tosin maksamaan suurinpiirtein saman kuin MAC, mutta jos käyttöympäristö on tutumpi niin sillä sitten...
 
-Mikä käyttöjärjestelmä?
*Tällä hetkellä XP, mutta tulevaisuus on Windows7 64bit. Kyllähän vistankin saa toimimaan, mutta siihen on turha työntää enää rahaa. W7:ssa on vielä alkukankeuksia,mutta 1-2 vuoden päästä tilanne on (toivottavasti) toinen.
 
-Kuinka paljon keskusmuistia?
*Lyhyt vastaus:4Gb. Mutta ota sellaisina muistikampoina että jää vielä vapaita paikkoja jos joskus lisäät muistia.Muisti on halpaa...
 
-Kuinka nopea prosessori?
*Oleellisempi kysymys olisi: Saako emolevun suoritinkantaan jatkossa prosessoreita vai loppuuko valmistus?
Minusta on turhaa ostaa tämän hetken tehokkainta prossua ja maksaa siitä itsensä kipeäksi. Valitse hyvä teho/hinta suhde, ja jos tarvetta ilmenee ja taito kasvaa, niin vaihda tehokkaampaan. Siinä on jo silloin hinta pudonnut siedettäväksi.
 
-Millainen äänikortti?
*Tähän ei oikeastaan uskalla sanoa kuin: ulkoinen
Vaihtoehtoja löytyy ja kaikilla on omat mieltymykset. Mieti paljonko olet valmis laittamaan siihen rahaa, katso mitä vaihtoehtoja jää jäljelle,tarkista onko tiedossa yhteensopivuus ongelmia laitteistosi kanssa...
Valitse siitä mitä jää jäljelle.
 
-Millainen softa?
*Reaper
http://www.cockos.com/reaper/
Voit kokeilla 30pv ilmaiseksi, ja jos tykästyt niin maksa 60$ ja softa on sinun.
Hinta ei päätä huimaa, ja jos jostain syystä ominaisuudet loppuu, niin osta jotain muuta. Tämäkin on sellainen henk.koht. kysymys. Paremmuus riippuu siitä mihin softaan on tottunut. Kaikilla saa varmasti hyvää jälkeä aikaiseksi.
 
-Muuta huomionarvoista:
*Kovalevyt. Niitä vähintään 2kpl. Toinen voi olla ulkoinen. Ja backup sitten kaikesta mitä teet.
Tuossa on tälläkin hetkellä hajonnut alle vuoden vanha kovalevy pöydän kulmalla.
Sisällä olisi nippu biisejä,mutta eipä niitä sieltä pois saa.
Arvaa oliko backup? EI! Ja syynä oma laiskuus!
 
*Virtalähde. Riittävän tehokas ja hiljainen. Hiljaisuus on kaiken A ja O studio koneessa. Tämä kannattaa huomioida myös prossun ja näytönohjaimen valinnassa.
 
*Emolevy. Laajennettavuus (liitännät), käyttöikä (suoritinkannat,piirisarja...)
 
***Yhteenvetona***
ÄLÄ HÄTÄILE. Mieti rauhassa mihin rahasi pistät. Ja parhaallakaan laitteistolla ei saa huippujälkeä kuin huippumies/nainen. Sanoit tuolla että et halua huippustudiolaatua vaan vähän CD tasoa parempaa.
 
Siinähän sitä onkin tekemistä...
 
Tämä tila on tarkoitettu allekirjoitukselle.
Wolfwoods
05.04.2010 15:53:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällainen äänikortti tuli vastaan:
http://www.lexiconpro.com/product.php?id=155#specs (hinta thomannilta 555€)
 
32 bittisen Vistan tai XP:n SP2:sella näyttäisi vaativan, joista luultavasti tyytyisin XP:hen.
 
Itse en näistä ulkoisista äänikorteista niin paljon tiedä, mutta kaikki data siirretään siis äänikortista koneelle pelkän USB:n kautta? Ohimennen tuli vielä mieleen, että hoitaako tuo vain äänet mitkä sen kautta äänitetään, vai hoitaako se myös kaikki koneelta ulos tulevat äänet? Ehkä yksinkertaisemmin; hoitaako koneen emolevyyn integroitu äänikortti äänen toiston vai tämä ulkoinen?
 
Olisi myös hienoa kuulla ehdotuksia tuosta Mac:ista, eikä siihen tutustuminenkaan olisi mikään este, vaan hinta. Itselläni sellainen käsite että juuri macit maksavat, mutta ehkä harrastelijana halvempi vaihtoehto olisi tässä vaiheessa PC.
Ohjelmat vaikuttivat ihan mukavilta, antakaa vain lisää ehdotuksia =)
 
jappo121
05.04.2010 16:18:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa periaatteessa kelpo vehkeeltä, mutta selvitä tukeeko se 64bit käyttöjärjestelmää. Linkin tiedoissa ei ainakaan mainittu...(luin hätäisesti)
 
Ulkoinen hoitaa kaiken äänen. Integroitu kannattaa disabloida pois häiriköimästä.
 
MAC:ia saa hehkutta ne jotka siitä jotain tietävät...
 
Tämä tila on tarkoitettu allekirjoitukselle.
tender.insanity
05.04.2010 16:21:01 (muokattu 05.04.2010 16:22:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä voisin suosia vaikkapa M-Audio Delta 1010 ( http://www.thomann.de/fi/m-audio_delta_1010.htm ). Kanavia riittää ja Delta -sarja on ihan hyvä. Mulla on tuon pikkuveli, Delta 44 (4 sisään/ulos) ja moitteetta toiminut viitisen vuotta. Olen käyttänyt XP:n, Vistan ja nyt Seiskan kanssa. Toimii myös muussakin käytössä (pelailu jne) oikein mallikkaasti. Tuo on siis koneen sisäinen, jossa ulkoinen boksi liitäntöjä varten.
 
EDIT: Löytyy siis 64bit ajurit myös. Näin niinkuin tulevaisuuden päivitysten varalta.
 
Ukko
05.04.2010 16:38:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomio nyt ne sisääntulo kanavat eli Äänikorttina http://www.esi-audio.com/products/esu1808/ eli tässä on 16 analogista kanavaa sisään kerrallaan. Periaatteessa saat nauhoitettua koko bändin kertalaakista livenä.
 
COVS jäsen nro 6
gunner
05.04.2010 16:49:18 (muokattu 05.04.2010 16:55:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite kattelisin tollaseen käyttöön Mac Miniä ja vaikka Presonuksen äänikorttia.
 
Riittävä Mac Mini lähtee 750 eurolla, tai halvemmalla mikäli olet opiskelija:
http://store.apple.com/fi/browse/ho … _mac/family/mac_mini?mco=OTY2ODEwMw
 
Äänikortiksi Firestudio Project 400 euroa, pesee nuo muut ehdotetut ainakin sillä, ettei väliin tarvitse lisäillä miksereitä tai muita erillisiä esivahvistimia:
http://www.thomann.de/fi/presonus_f … id=ea8fced605470889b9d18512e7c8e291
 
Vauhti korjaa virheet
Wolfwoods
05.04.2010 21:39:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite kattelisin tollaseen käyttöön Mac Miniä ja vaikka Presonuksen äänikorttia.
 
Tuo kuulosti melko houkuttelevalta. Kämpässä ei paljon ylimääräistä tavaraa tarvita, ja tuollaisen minin saisi sijoitettua vaikka mihin. Paketin hinnaksi vaan jo tulisi yli 1000e, enkä tiedä mimmoista vääntöä tosta ministä saa, jos vertaa ~600e itse koottuun PC pöytäkoneeseen. Onko kenelläkään musakäytössä tuollaista mac miniä?
 
Tosiaan; äänikortissa saisi olla joka kanavassa omat sisäiset vahvistimensa, ettei kamaa kierry sen enempää. Vaikka tuossa olikin paljon kanavia, en jaksaisi väsäillä erillisillä vahvistimilla. 8 kanavaa tuntuu ihan hyvältä määrältä, halutessaan sitten vähentää rumpujen sisäänmenoja mikserin kautta.
 
Nyt alkoi tosiaan tuo Mini Mac sytyttämään :D Gigantin verkkokaupasta saisi tuon halvimman mallin ~525e (postikuluja en katsonut).
 
Miltä kuulostaisi paketti;
-Mac Mini (+ langaton hiiri + langaton näppis)
-Lexicon I-ONIX U82S
-Reaper
 
jappo121
05.04.2010 22:44:37 (muokattu 05.04.2010 22:45:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monitorit pitää myös olla. Kuulokkeilla pääsee vauhtiin, mutta raja tulee jossain vastaan.
 
Tuo 2Gb muistia hiukan arveluttaa...
Pluginit miksausvaiheessa voi syödä yllättävän paljonkin muistia.
No,ehkä tuo on paremmin optimoitu.
 
Tämä tila on tarkoitettu allekirjoitukselle.
JPQ
06.04.2010 01:47:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitus on tehdä mac minillä jolla nytkin naputtelen musa jutut jatkossa (kun Logic ja äänikortti tulee saatua ensiksi logic riittää pitkälle kun teen itse lähinnä osftalla) ja 2-3 vuotta sitten ostin 50% arviolta hitaamman pceen numeroina muutenhan tämä selvästi notkeampi hinta tais olla siinä just 600e. ja en tiedä onnistuuko sinulle mutta NetAnttilasta saa Applen tuotteita vähittäin tämä voi auttaa helpommin unelman toteutuksessa ja koko täälläkin yksi syy toinen hiljaisuus hyvin hiljainen (paitsi dvd/cd asema ja virtaliitin hieman ärsyttää). ja heifän myymänsä Logictech näppis joka macille tehty on minusta ok kuhan tottuu. no nyt tulee muilla näppiksillä virheitä tässä kun kait aavistuksen lähekkämmin näppäimet syvyys suunnassa. Eli tämä voisi auttaa saamaan koneen kohtuu nopeudella ehkä ja vähän paremmat varustelut siihen sitten vaikka tietysti vähittäis kauppa sitoo joksikin aikaa.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
JPQ
06.04.2010 01:48:04 (muokattu 06.04.2010 01:48:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jappo121: Monitorit pitää myös olla. Kuulokkeilla pääsee vauhtiin, mutta raja tulee jossain vastaan.
 
Tuo 2Gb muistia hiukan arveluttaa...
Pluginit miksausvaiheessa voi syödä yllättävän paljonkin muistia.
No,ehkä tuo on paremmin optimoitu.

 
2gb arveluttaa turhaan huolto vaihtaa helposti 4gigaan ja nopeampi mac mini josta itse puhun tarjoaa 4gb. ja mulla oli pceellä 2gigaa muistelen vain. no ei ollut kovin raskaita projektejakaan mutta sanoisin samplesynat tuota eniten syönee eikä niinkään audioraidat tai perus softasynat.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
gunner
06.04.2010 01:49:00 (muokattu 06.04.2010 01:49:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistit kannattaa tosiaan tuplata tohon halvempaan. Toi nykynen mini on vissiin aika hanurista avata, joten sen suhteen kannattais katella apple storesta muisteiltaan päivitettyä tai sit suoraa tota kalliimpaa.
 
JPQ:lla ainakin tais mini olla, jos kokemuksia halajat. Mulla kyllä mbp 13" riittää kaikkeen, ja se on spekseiltään identtinen kalliimman minin kanssa.
 
e. hidas
 
Vauhti korjaa virheet
JPQ
06.04.2010 04:01:58 (muokattu 06.04.2010 04:02:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gunner: Muistit kannattaa tosiaan tuplata tohon halvempaan. Toi nykynen mini on vissiin aika hanurista avata, joten sen suhteen kannattais katella apple storesta muisteiltaan päivitettyä tai sit suoraa tota kalliimpaa.
 
JPQ:lla ainakin tais mini olla, jos kokemuksia halajat. Mulla kyllä mbp 13" riittää kaikkeen, ja se on spekseiltään identtinen kalliimman minin kanssa.
 
e. hidas

 
Mini on ja tällä hetkellä vain Reaper ja Garageband asennettuna. Ja jotain plugareita (kaupallisia lähinnä) ja myöhemmin tänä vuonna varmaan tulee Logic ja äänitys ratkaisu.
ja kalliimassahan sitten 10% tehoa lisää ja tuplaiso kovalevy. ps. vaihdosta sanoin mitä sanoin koska käsittääkseni takuu jos ei valuutettu huolto tekee sen menee.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
CPU
06.04.2010 11:18:38 (muokattu 06.04.2010 11:22:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jappo121: Lainaus:
-Millainen äänikortti?
*Tähän ei oikeastaan uskalla sanoa kuin: ulkoinen

 
Höpöhöpö. Kortin ulkoisuus ei vielä takaa mitään, sekä parhaat kortit (RME, Motu, Lynx jne.) ovat tällä hetkellä pci-e kortteja. Usb ja firewire-väylät eivät nyt kuitenkaan sovellu isojen tietomäärien reaaliaikaiseen siirtelyyn niin hyvin, kun siihen tarkoitetut koneen sisäiset väylät.
 
Suurin osa ulkoisista korteista on sitäpaitsi ihan leluja. Niitä voi suositella kotileikkimiseen, mutta jos tyypillä ei oo pakottava tarve saada sitä gigantin läppäriä musiikkikäytöön vaan kyseessä on oikea tietokone ja budjettiakin on, niin ehdottomasti kannattaa kaattoa vaikka noita uusia (esim. rme:n) pci-e kortteja.
 
jappo121:
Tuo 2Gb muistia hiukan arveluttaa...
Pluginit miksausvaiheessa voi syödä yllättävän paljonkin muistia.
No,ehkä tuo on paremmin optimoitu.

 
Plugunit syö jokaisessa vaiheessa kun niitä käyttää prossutehoa, tota muistia tarvitaan esim. sampleille, sekä jokainen audioraita vie x-määrän muistia raitaa luotaessa. Plaggarien muistin käyttö on kuitenkin minimaalista. Xp:llä pärjää mainiosti 2 gigalla, mutta uudemmilla käyttiksillä ois hyvä olla 4, tämä siis ihan käyttiksestä johtuen.
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
jappo121
06.04.2010 12:54:29 (muokattu 06.04.2010 13:11:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo on ihan totta että parhaat äänikortit on sisäisiä. jotka on varustettu yleensä jollain käyttöä helpottavalla (räkki) paneelilla.
 
Mutta mitenkäs pistät tuon annettuun budjettiin?
(mnetistä torilta voi joskus tosin löytyä)
 
Riippuu vähän pluginista meneekö muistia vai ei. Käyttämäni rumpuplugari lataa samplet muistiin,samoin jousien ja puhaltimien plugari.
En eritellyt plugareita eri tyyppisiin.
Mutta muistit on edellenkin PC puolella halpoja,joten ITSE en säästäisi siinä.
 
Piti oikein vilkaista.
http://www.thomann.de/fi/rme_hdspe_aio_b_stock.htm
Tuossa olisi varmasti hyvä kortti,mutta hintaakin toki löytyy.
 
Nyt kannattaa varmaan miettiä tuota annettua budjettia ja sitä kuinka vakavaa studiotoimintaa on tarkoitus harjoittaa. Laadulla on hintansa...
 
Tämä tila on tarkoitettu allekirjoitukselle.
WanhaWetäjä
06.04.2010 13:16:40 (muokattu 06.04.2010 13:19:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Höpöhöpö. Kortin ulkoisuus ei vielä takaa mitään, sekä parhaat kortit (RME, Motu, Lynx jne.) ovat tällä hetkellä pci-e kortteja. Usb ja firewire-väylät eivät nyt kuitenkaan sovellu isojen tietomäärien reaaliaikaiseen siirtelyyn niin hyvin, kun siihen tarkoitetut koneen sisäiset väylät.
No joo, itellä on RME HSDP 9632 pci + Behkun ADA 8000 Macin PPC G5 koneessa eli tuolla saisi käytänössä 10 raitaa kerralla sisään MUTTA...ulkoisissa korteissa on usein paremmat mikkietuset kuin tossa Behkussa, luulen?Ja nuo pci-kortit vaativat aina jonkun ADAT- mokkulan tai lisäkortin pci-väylään että saisi lisää sisäänmenoja, ja sehän maksaa myös. Ite hommasin tuon Behkun koska se oli käytännössä halvin vaihtoehto saada 8 lisäkanavaa.
Laadukas ulkoinen kortti esim RME fireface 800 maksaa YKSIN yli tonnin, ja siinäkin on vain 4 mikkietusta, eli vaatis vielä vaikkapa tuon ADA 8000 kaveriksi sekin...http://www.carbonmusic.fi/engine.cg … ki=RME&tuote=108686175526&alaryhma=
 
Suurin osa ulkoisista korteista on sitäpaitsi ihan leluja. Niitä voi suositella kotileikkimiseen
Tämä perustuu mihin?Omaan kokemukseenko?"Kotileikkimisestähän" tässä on kyse, tuskin kaveri on kaupallista levyä tekemässä jos treenikämppätallenus on kyseessä?Onhan noissa kaikissa korteissa eroa, mulla oli Macissa ensin M-Audio 1010, se ei edes pelittänyt Macissa vakaasti ja saundas paljon huonommalta kuin RME, mutta hintaeroakin oli tuntuvasti, soundi maksaa, voihan sen noinkin todeta eli saako halvalla hyvää, tämä lienee ikuisuuskysymys ;-)
 
mutta jos tyypillä ei oo pakottava tarve saada sitä gigantin läppäriä musiikkikäytöön vaan kyseessä on oikea tietokone ja budjettiakin on, niin ehdottomasti kannattaa kaattoa vaikka noita uusia (esim. rme:n) pci-e kortteja.
No varmasti näin MUTTA kysyjän budjetti on sitä luokkaa että valtavia kompromisseja pitää tehdä että edes jonkinmoisen TOIMIVAN systeemin saa tuolla rahalla rakennettua?
 
Toisaalta taas pienellä alkupääomalla saa esim Sonerasta iMacin https://kauppa1.sonera.fi/tuote/8631?ref= rahaa jää siten firewirekorttiin missä on ADAT, voi vaikka hommata tuon halvan Behkun sille kaveriksi että saa tarvittavat lisäkanavat, softaksi vaikkapa LogicStudioExpress, tai joku ilmainen audiosofta, koneessa on itsessään nopea sisäinen 1 TB:n levy, siihen toinen ulkoinen firewirelevy kaveriksi, noilla pärjäilee varmasti pitkälle.
Huono puoli tuossa on se että joudut maksaan sitä iMaccia n 50€/kk kolme vuotta ja kokonaishinnaksi tulee muutama satku enemmän kuin jos ostaisit koneen käteisellä, hyvä puoli taas on se että saat sitten sillä "säästyneellä" rahalla nuo mainitsemani sälät kuten firewireäänikortin, ulkoisen levyn ja toimivan softan.
 
Saahan Soneralta myös MacBookPro:ta 13" näytöllä, ei ihan niin tehokas prossu kuin iMacissa mutta varmasti riittävä kysyjän tarpeisiin.https://kauppa1.sonera.fi/tuote/8441?ref=
 
Mä olen itse harkinnut vakavasti iMaccia i5 prossulla ja 27" näytöllä G vitosen seuraajaksi, siihen saa kuitenkin tarivittaessa 16Gigaa muistia, Logic Studio Snow Leopard käyttiksen kera tukee moniydintekniikkaa joten raskaatkin projektit pyörii jouhevasti.
 
Plugunit syö jokaisessa vaiheessa kun niitä käyttää prossutehoa, tota muistia tarvitaan esim. sampleille, sekä jokainen audioraita vie x-määrän muistia raitaa luotaessa. Plaggarien muistin käyttö on kuitenkin minimaalista. Xp:llä pärjää mainiosti 2 gigalla, mutta uudemmilla käyttiksillä ois hyvä olla 4, tämä siis ihan käyttiksestä johtuen.
Mä testasin pojan Sonera-iMacilla aika saakutin isoa LogicStudion demoa jossa on lähes joka raidalla pirusti tavaraa, softasynaa ja monenmoista plugaria, pyörii sulavasti ilman säätöä jopa iMacin omalla äänipiirillä ja sisäisellä levyllä. Mun oma Mac PPC G5 RME:n pci kortilla hyytyy tuon demon edessä ilman säätöä, no onhan siinä vain Dual 2.0 prossu eikä se tue 64 bittisyyttä joten muistiakaan ei saa kuin 4 Gigaa.
 
Niin joo, saahan Sonerasta myös MacBookPro:ta https://kauppa1.sonera.fi/tuote/8441?ref=
 
Kannatta harkita tuota Mac-osastoa ihan sen takia että ilman turhaa SÄÄTÖÄ
pääsee suoraan itse asiaan eli musan tekemiseen, itsellä ei ole kokemusta moniraitatallennuksesta, olen harrastanut vain "kotileikkimistä" vuodesta 2005 Mac PPC G5 koneella ja 2009 alusta myös MacBookProlla, ja molemmissa ainakin tuo osasto on toiminut todella hyvin ja vakaasti niin audion kuin softasynienkin osalta. Softana on ollut koko ajan Logic, alkaen seiskasta.
 
Tuolta löytyy kaikenmoista mielenkiintoista, mm takuu voimassa olevia käytettyjä MacBooKPro:ta suht edukkaasti... http://hopeinenomena.net/viewforum. … id=49b4adb725ef47d9324780c355576135
 
Tässä on jo hermot menneet monta kertaa tämän nykyisen koneen kanssa
Tämänkin takia kannattaa otta Mac-vaihtoehto vakavasti, saattaa säästää hermoja pitkässä juoksussa;-)
 
Jottei mene ihan Mac-mainokseksi niin todettakoon että ennen Maccia mulla oli ihan toimiva PC, toimii vieläkin toisella pojalla ;-)
Mutta en mä siihen maailmaan enää lähtisi...
 
JPQ
06.04.2010 13:43:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka menee tosi kauas aiheesta josta lähdettiin haluttais tietää paljonko nuo nykyiset imacit eroaa teholtaan nykyisin mac mini koneisiin.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
CPU
06.04.2010 16:17:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä: No joo, itellä on RME HSDP 9632 pci + Behkun ADA 8000 Macin PPC G5 koneessa eli tuolla saisi käytänössä 10 raitaa kerralla sisään MUTTA...ulkoisissa korteissa on usein paremmat mikkietuset kuin tossa Behkussa, luulen?Ja nuo pci-kortit vaativat aina jonkun ADAT- mokkulan tai lisäkortin pci-väylään että saisi lisää sisäänmenoja, ja sehän maksaa myös. Ite hommasin tuon Behkun koska se oli käytännössä halvin vaihtoehto saada 8 lisäkanavaa.
 
Esim. e-mun 1212m pci + toi benkun adat tekist sellaset 300€, ei meikästä paha hinta, kun tota voi vielä myöhemmin halutessaan laajentaa 14 analogikanavaan. Jos niitä parempia mikkietusia tai konvertterejä haluaa hommata, niin ton benkun voi aina vaihtaa tai laittaa paremmat etuset siihen.
 
Lähinnä nyt korjasin tota kirjoittajaa, kun mielestäni, se, että kortti on ulkoinen on pikemminkin miinus kuin plussa. Tämä lähinnä laadun, toimintavarmuuden ja laajennettavuuden kannalta. Olen pikemminkin sen kannalla, että mikäli sisäinen kortti sopivilla ominaisuuksilla ja hinnalla löytyy, se on paljon parempi sijoitus.
 
Tämä perustuu mihin?Omaan kokemukseenko?"Kotileikkimisestähän" tässä on kyse, tuskin kaveri on kaupallista levyä tekemässä jos treenikämppätallenus on kyseessä?
 
Perustuu omaan kokemukseen useista eri korteista ja siihen mitä olen "oikeissa studioissa" käyttänyt/nähnyt käytettävän. Firewiren kanssa kikkailu on imo vittumaista, ja se vaatii usein tietyn piirisarjan jne.
 
Kotileikkimisellä tarkotan btw, kitarademojen tekemistä bändikavereille. Suht halvoilla kamoilla voi tehdä kotonakin samanlaista jälkeä, kun keskitason studioissa 10 vuotta sitten jos vaan tietää mitä tekee ja kamat soveltuu käyttötarkoitukseen. Turha sitä on paskaa ostaa, vaikka se nyt alkuvaiheessa olisikin vaan treenikämppätallennusta, halvan ostaminen on miusta ainakin aika kallista hommaa pitkällä juoksulla, sillä varauksella, että tietää, ettei harrastus lopu kuukauden päästä.
 
Onhan noissa kaikissa korteissa eroa, mulla oli Macissa ensin M-Audio 1010, se ei edes pelittänyt Macissa vakaasti ja saundas paljon huonommalta kuin RME, mutta hintaeroakin oli tuntuvasti, soundi maksaa, voihan sen noinkin todeta eli saako halvalla hyvää, tämä lienee ikuisuuskysymys ;-)
 
M-audiolta toi ei oo yllätys, etekin kun toi 1010 on ollut melkein 10 vuotta olemassa, eikä muutoksia ole vissiin juurikaan tehty. En ole muutenkaan kyseisen firman fani.
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
CPU
06.04.2010 16:25:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jappo121:
 
Riippuu vähän pluginista meneekö muistia vai ei. Käyttämäni rumpuplugari lataa samplet muistiin,samoin jousien ja puhaltimien plugari.

 
Ne samplethan sitä muistia vie, ei plugarit. Mut joo, käsitin sun pointin. Vaikutti vaan, että saattais kyseessä olla sellanen suht yleinen harhakäsitys, että kun kone ei pyöritä tarpeeks kompuroita jne. niin muistin lisääminen auttais siihen.
 
Mutta muistit on edellenkin PC puolella halpoja,joten ITSE en säästäisi siinä.
 
Tämä on totta.
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti