Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Linux studiokäytössä - toimiiko?
1
soettaja
25.03.2010 15:21:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens! Teen pienimuotoista amk-opinnäytetyötä koskien Linux-pohjaista kotistudiota. Arvostan kovasti näkemyksiänne puolesta ja vastaan. Siispä, hyvät kanssapelimannit, pyydän teitä kommentoimaan lyhyesti seuraavia juttuja:
1) Oletko kokeillut Linuxia äänityshommissa?
2) Toimiko? Jos ei, miksi?
3) Mitä ohjelmia käytit (esim. Audacity, Ardour, Muse..)
 
Saa kernaasti kommentoida myös vapaamuotoisemmin sekä puolesta että vastaan. Mikäli aihe (ilmainen kotistudio) kiinnostaa laajemmin, vastailen mielelläni kyselyihin esim. yksityisviestitse.
 
Kiits jo etukäteen!
 
No mie vejän.
HK
27.03.2010 02:13:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

soettaja: Morjens! Teen pienimuotoista amk-opinnäytetyötä koskien Linux-pohjaista kotistudiota. Arvostan kovasti näkemyksiänne puolesta ja vastaan. Siispä, hyvät kanssapelimannit, pyydän teitä kommentoimaan lyhyesti seuraavia juttuja:
1) Oletko kokeillut Linuxia äänityshommissa?
2) Toimiko? Jos ei, miksi?
3) Mitä ohjelmia käytit (esim. Audacity, Ardour, Muse..)
 
Saa kernaasti kommentoida myös vapaamuotoisemmin sekä puolesta että vastaan. Mikäli aihe (ilmainen kotistudio) kiinnostaa laajemmin, vastailen mielelläni kyselyihin esim. yksityisviestitse.
 
Kiits jo etukäteen!

 
Ensinnäkin, eipä kestä! Toivottavasti näistä kokemuksista on jotain apua.
 
1) Kyllä.
2) Juu ja ei. Ajurit m-audion audiophile kortille aikanaan toimivat oikein kivasti, ja sillä tulikin nyplättyä biisejä, mutta Jack oli aina se ongelma. Ei se Fedoralla toiminut kunnolla sitten millään.
3) Ardour ja Audacity, Jackin kautta yriteltiin, mutta Jack siinä aina kaatui. Ajureina OSS ja ALSA toimivat paljon paremmin ainakin tuolla M-Audion audiophilellä. Kaverilla SB-live/E-mu 10k1 kortilla pitkälti samat ropleemat.
 
Tuosta on jo muutama vuosi aikaa, kenties nykyään toimii paremmin. Tästä touhustahan oli muuten ihan EU:n rahoittamat hutkimukset ja ainakin debian-pohjainen distro missä kaiken piti toimia joskus 2003- hujakoilla. Muistan kokeilleeni sitä. DeMuX tai jotain sinnepäin.
 
Fedoraan/Suseen jälkeenpäin siitä samasta projektista tuli sitten sitä pakettia mikä toimikin. Jackillä. Jos Jack päätti toimia.
 
Ei tää ole ihan uusi juttu, mutta uutta olisi jos se toimisi. ;)
 
Peltikorva puupäässä.
Fedrom
04.04.2010 01:13:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1) Onhan sillä tultu leikittyä
2) Kuten sanottua, toimii ja ei. Oma rautakokoonpano on toiminut äänikorttia myöten saumattomasti, driverit löytyvät oletuksena libalsasta. Kuitenkin softaa vaivaa ihan ymmärrettävä pieni bugisuus. Homma pelittää yleensä hyvin juuri puhtaan asennuksen jäljiltä, mutta ajanmyötä rupeaa takkuamaan. Olisi tarkoituksena rakentaa erikseen Gentoon päällä pyörivä optimoitu järjestelmä, tähän mennessä olen käyttänyt lähinnä valmiita audiodistroja, pääsääntöisesti Ubuntu Studiota kun en ole viitisinyt ruveta konfaamaan itse rt kerneliä.
3) Softana olen käyttänyt JACK-johdannaisia ja JACKin kanssa toimivia kuten Ardouria, Jackrackia, Patchagea, AlsaModularSynthia etc.. Tällä hetkellä odottelen että joko Ardourin midiominaisuudet tulisivat vakaammiksi tai että Qtractor oppisi automoimaan pluggareita. Tästä päästäänkin aasinsiltana linuxin audiota vaivaavaan, taaskin ihan ymmärrettävään, ongelmaan: on miljoona erilaista ohjelmaa ja Dawia, jotka ovat kaikki hyvillä ideoilla varustettuja mutta keskeneräisiä. Tällä hetkellä ei tunnu olevaan yhtäkään oikeasti toimivaa järjestelmää linuxille, joka osaisi niin äänitys, pluggari, midi (pianoroll) kuin nuotinnoksetkin. Vai onko, vihjatkaahan toki!
 
Toivottavasti auttoi, pääsinpähän purkamaan omaa ketutustani noita loistavia mutta keskeneräisiä purkkaviritelmiä kohtaan.
 
mhelin
04.04.2010 20:29:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon opinnäytetyöhön kannattaisi lisätä myös luku Windows-softan käyttämisestä Linuxissa. Esim. nykyään jo hyvin monipuolinen Reaper moniraitaäänityssofta (ei tosin ihan ilmainen vaan shareware) toimii Linuxissa Wine -emulaattorilla, samoin monet VST-pluginit.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti