Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: warrelle virtaa, eiku..
1 2
ganesha
10.12.2009 19:34:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

helou.
 
tuossa jokin aika sit kasailin PC:n äänityskoneeksi. Noh, ensimmäinen takaisku oli, että virtalähde oli karvan verran liian pieni. Eiku uusi ostoon ja paikoilleen. Kaverilla jossa kone kasattiin, kaikki toimi. Himassa kun löi töpön seinään, ei toiminut. Noh, vein frendille tsekattavaksi. Siellä toimi.
 
Joko tässä kämpässä on sähköt vedetty pula-ajan dogmein, tai sit toi kone vie enemmän virtaa ku Loviisan ykkösreaktori tekee sitä.
 
Kuinkas saatanasti tommoinen PC voi oikein haukata virtaa?
 
viina. hanuri. ja naiset.
Canttori
10.12.2009 20:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän liian pieni poweri käräyttänyt seinästä sulaketta?
 
"Muista muuttaa Poincaré-invariantti aktio yleisesti kovariantiksi ennen mitään rouhintaa!"
lindo
11.12.2009 00:41:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: helou.
 
Kuinkas saatanasti tommoinen PC voi oikein haukata virtaa?

 
Laske tuolla:
http://www.thermaltake.outervision.com/index.jsp
 
Rok rok
ganesha
11.12.2009 07:04:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Canttori: Eihän liian pieni poweri käräyttänyt seinästä sulaketta?
 
ei käräyttänyt. kaikki muut musavimputtimet pelittää samasta töpökästä, vain tietokone pysyy mykkänä. ilmeisesti virrat tulee samasta linjasta kuin olohuoneeseen, missä on tietenkin kaikki ne perinteiset viihde-elektroniikat ja niiden lisäksi vielä arkkupakastin. Kun ei viitsi rajoittaa emännän nettisurffailua eikä alkaa siirrellä pakastintakaan, niin pitää keksiä joku muu töpseli äänityskoneelle.
 
Jännä nähdä, jos paljonkin himassa äänittelee/miksailee/musaspedeilee tuolla virtarohmulla, että kuin helvatan iso sähkölasku sitten vuoden päästä tulee kun tasaillaan mittarilukemien perusteella :D
 
tää oli kyllä aika odottamaton käänne, kun kasasin mahdollisimman järeän kokoonpanon musakäyttöön. saa nähdä, riittääkö treeniksellä/studiolla virtaa tälle sähkösyöpölle...siellä kun on ennenkin ollut vähän ongelmia sillä saralla...
 
viina. hanuri. ja naiset.
Grugi
11.12.2009 09:43:50 (muokattu 11.12.2009 09:44:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän tossa ole nyt mitään järkeä. Ei se kone nyt niin paljoa haukkaa virtaa etteikö talossa sähköt piisais, laita se powerin virtakatkaisin ON asentoon ja kone tulille.
 
SDMF
ganesha
11.12.2009 15:05:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Eihän tossa ole nyt mitään järkeä. Ei se kone nyt niin paljoa haukkaa virtaa etteikö talossa sähköt piisais, laita se powerin virtakatkaisin ON asentoon ja kone tulille.
 
sehän tässä mystistä onkin, että kytkin on asennossa ON. sulake ei palanut, kone ei vain lähtenyt käyntiin. vaihdoin virtapiuhankin pariin kertaan, ja kun kerran kone lähti frendillä käyntiin ilman mutinoita ja BIOSissa kaikki oli kunnossa, lämpötilat ok, tuulettimet toimii...ei jää muuta vaihtoehtoa kuin että vika on kämpässä :D
 
voisko tuossa virtalähteessä sit olla joku haistelija, joka ei anna koneen käynnistyä jos ei tuu tarpeeksi löylyä?
 
mystisintä on, että samaisesta töpselistä kyllä pelittää yhtaikaa kaksi synaa, mikseri ja minidisk-soitin. kone ei vain käynnisty. kokeilen muut kämpän pistorasiat, jos ei yksikään futaa tuon koneen kanssa niin sitten pitää lähteä aina evakkoon musapertteilemään.
 
viina. hanuri. ja naiset.
Grugi
11.12.2009 15:25:35 (muokattu 11.12.2009 15:28:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ohan toi nyt aika mystinen ongelma jos ei koko huoneistossa saa konetta toimimaan mutta kaverilla homma pelittää :) Saman verran sitä virtaa siellä kaverilla pistorasioista tulee, ellei teidän kämppä satu olemaan joku kivikautinen kyhäelmä johon sähköt on tehnyt joku puolalainen metsuri.
 
Onko sitä konetta nyt kokeiltu uudemman kerran siellä kaverilla siis tämän sun kotiepisodin jälkeen? Ettei vaan olis poweri sanonut poks jostakin syystä?
 
En ole vielä eläissäni törmännyt PC:hen joka imis niin paljon virtaa että ei normaalissa kotitaloudessa toimis.
 
SDMF
J Kascis
11.12.2009 15:30:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: voisko tuossa virtalähteessä sit olla joku haistelija, joka ei anna koneen käynnistyä jos ei tuu tarpeeksi löylyä?
 
En tiedä onko virtalähteet noin fiksuja, mut jotenkin kuulostaa varteenotettavalta teorialta. Kokeile ottaa pakastin pois, lähteekö sit...
 
"You took the music, slowed it down so grandmother would listen. I'm not following you down..."
ganesha
11.12.2009 19:12:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

avasin kuoren kun virrat oli päällä. emolevyn led-valo kyllä palaa, mutta siihen se sit jääkin. menee entistä mystisemmäksi tää juttu.
 
ainoa muuttuja tässä yhtälössä on virtapiuha. frendillä oli käytössä eri piuha ku himassa. olen kyllä kokeillut neljää eri eurojohtoa, kaikilla led syttyy, mutta kone ei lähde käyntiin.
 
kun otin koneen kuljetuskotelosta pois, se oli hetken (n. 30 sekuntia max) ylösalaisin. olisko joku liitin irronnut?
 
noh, eipä tuu kyl enää mitään fiksua mieleen, muuta ku soittaa tietokoneenkorjaaja käymään täällä himassa tsekkaamassa ton koneen. jos ei sekään löydä mitään vikaa, pitänee soittaa seuraavaksi sähkömies...
 
viina. hanuri. ja naiset.
zekeode
11.12.2009 19:52:54 (muokattu 11.12.2009 19:53:53)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luultavasti sisältä on lähteny cpu-fan piuha pois paikoiltaan = kone ei käynnisty. Tai sitten koneen virtakatkaisija on menny rikki. Joskus käynyt niinkin huonoa tuuria. :)
anapena
11.12.2009 20:00:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitku vehje käynnistyy, niin kantsii hommata riittävän iso perus-upsi, sillon ei pienet alijännitteet vaivaa. Mulla on joka koneessa sellanen, mutta mä asunkin maalla...
 
ganesha
11.12.2009 21:40:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voiskohan johtua siitä että virtalähde olis edelleen liian pieni?
 
Vanha oli Antecin 500W, uus Corsairin 750W TX-sarjan mötikkä. En sit tiiä mikä tossa koneessa ton gigasen näytönohjaimen lisäks veis virtaa niin tuhottomasti...kotelossa on kyllä tuulettimia niin maan perkeleesti...mutta frendi tsekkasi kyl että ne kaikki toimi. Ja mun käsittääkseni koneen ei olis pitänyt käynnistyä frendin luonakaan...
 
Talo on rakennettu kyl 70-luvulla...tosin samaiseen pistorasiaan olen lykännyt tämmöisen läjän vimputtimia ja hyvin pelitti, ei sulakkeet poksunu: 4 syntikkaa, rumpukone, 12-kanavainen mikseri, pari räkkiefektiä, putkietunen ja midikontrolleri. Luulis että toi arsenaali syö enemmän sähköä kuin yks vitun tietokone...
 
viina. hanuri. ja naiset.
zekeode
11.12.2009 22:19:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: voiskohan johtua siitä että virtalähde olis edelleen liian pieni?
 
Ei mitenkään ole mahdollista:
http://guru3d.com/article/enermax-revolution-850w-review-test/6
zekeode
11.12.2009 22:23:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikä powerin takana ole vipua josta säädetään 110v/220v ja olis napsahtanu väärää asentoon?
ganesha
11.12.2009 22:40:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: Eikä powerin takana ole vipua josta säädetään 110v/220v ja olis napsahtanu väärää asentoon?
 
Ei. Multa loppui jo ideat, mistä vois johtua...muusta ku tän kämpän sähköistä. pyydän jonkun PC-korjaajan tsekkaamaan ton koneen sisuksiin vielä täällä himassa...ja jos ja kun ei saa toimimaan, niin sitten pitää varmaan uusia koko sulaketaulu.
 
viina. hanuri. ja naiset.
elmanuel
11.12.2009 23:10:05 (muokattu 11.12.2009 23:40:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et saisi sitä rakentaja kaveria käymään kylässä? Ei kyllä pitäisi ainakaan virtalähteen
riittämättömyydestä olla kiinni. Homman tekee tosi omituiseksi se että kaverilla toimii ja sulla ei?? Kokeilkaa nyt ainakin ensin kone siinä samassa töpselissä testata toi virtalähde.
 
http://www.corsair.com/faq/default.aspx#Q10
My machine doesnt start up when I hit the power button
 
Ja onhan kaikki nyt varmasti ihan ok siellä kotona? Vaimo, lapset, jyrsijät?
 
Soolokitaristi
12.12.2009 00:33:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän prosessorin tai muun laitteen virta/ata/sata-piuha ole mennyt prosessorin tuulettimen lapojen väliin. Ainakin Intel core 2 6300:n perustuuletin on aivan perseestä kun tuulettimen ympärillä ei ole mitään kehikkoa mikä estäisi piuhoja menemästä sinne lapoihin. Itseasiassa niiden lapojen ei tarvitse edes pysähtyä, riittää kun piuha sen verran hidastaa tuuletinta että bios ei käynnistä konetta. Mulla oli pitkään tämä ongelma kun roudasin konetta kodin ja bändikämpän välillä ja aina välillä roudauksen jälkeen ei tahtonut kone käynnistyä. Muutkin tuulettimet kannattaa tarkistaa että ne pyörii.
 
Aika monessa emolevyssä on joku LED-näyttö tai jotain muita valoja joka kertoo jollain mystisillä symboleilla mihin vaiheeseen/syyhyn koneen käynnistys jumittaa, emolevyn ohjekirjasta/valmistajan kotisivuilta/bingistä löytyy selvyys näihin.
 
ganesha
12.12.2009 22:21:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eipä ollut piuhoja tuulettimissa. prossutuuletin on Zalmanin järeämpää mallia, ei piuha edes pääsis lapojen väliin. Tilasin PC-huollon käymään himassa. Kokeilin samasta pistorasiasta ottaa virrat missä tämä nettikone (iMac) on kiinni, ei inahdakaan. Joten ei kai se alijänniteestäkään voi johtua. Googletin kyllä noita UPS-laitteita, jos sit sellaisen joutuu hankkimaan kuitenkin. Osalla tuntui olevan hintaa sen verran, että on halvempaa kasata uusi kone...eli jos joku voisi vähän selventää millainen sen pitäisi olla yhtä tietokonetta varten?
 
Jos ei hommaan tuu kohta ratkaisua, myyn halvalla ton paskan pois, ja samalla lähtee myyntiin pari ulkoista FW-äänikorttia ja tonnin edestä softaa. Mielummin sit keskityn pääasiaan, eli musantekemiseen ja jätän nää vitun tietokonenörttäilyt muille.
 
viina. hanuri. ja naiset.
JPQ
12.12.2009 22:23:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: eipä ollut piuhoja tuulettimissa. prossutuuletin on Zalmanin järeämpää mallia, ei piuha edes pääsis lapojen väliin. Tilasin PC-huollon käymään himassa. Kokeilin samasta pistorasiasta ottaa virrat missä tämä nettikone (iMac) on kiinni, ei inahdakaan. Joten ei kai se alijänniteestäkään voi johtua. Googletin kyllä noita UPS-laitteita, jos sit sellaisen joutuu hankkimaan kuitenkin. Osalla tuntui olevan hintaa sen verran, että on halvempaa kasata uusi kone...eli jos joku voisi vähän selventää millainen sen pitäisi olla yhtä tietokonetta varten?
 
Jos ei hommaan tuu kohta ratkaisua, myyn halvalla ton paskan pois, ja samalla lähtee myyntiin pari ulkoista FW-äänikorttia ja tonnin edestä softaa. Mielummin sit keskityn pääasiaan, eli musantekemiseen ja jätän nää vitun tietokonenörttäilyt muille.

 
vaikka tottakai toivon että saatkin apua mitä softaa ja äänikortteja.:)
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
ganesha
12.12.2009 23:19:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: vaikka tottakai toivon että saatkin apua mitä softaa ja äänikortteja.:)
 
Äänikortit:
 
Digi003 ja Motun 8Pre
- jälkimmäisestä saa 8 mikkikanavaa lisää
 
Softat:
 
Pro Tools LE 7.3
+ Bomb Factory-plugarit, Ignition Pack 2-plugarit
+ Music Production Toolkit
 
jos myyntiin lähtee niin myyn vain kerralla koko paskan pois, en jaksa alkaa päivystää josko sais yksitellen menemään kaiken, vaikka ehkä saisikin paremman hinnan. Eli jos ei toi vitun pc ala kohta toimimaan täällä himassa niin settiin tulee vielä toi tietokonekin. yksittäin en ala myymään. Kun toi paskaläjä on niellyt jotain tyyliin 3500 egee, jos edes riittää niin ihan ilmaiseksi ei lähde.
 
En mä ala tänne kämppään uusia sähköjäkään vetämään. Mielummin tietty toivon että tossa koneessa se vika on, en vain keksi mikä vittu siinä sit muka mättää. Tietty sit mulla jäis "tarpeettomaksi" myös monitorit subbarin kanssa (Genelecin 8030A-pari ja sub 7050B) mut ehken mä niitä myy, kuuntelen niiden läpi sit vaikka ihan vain naapureiden kiusaksi nyrkkipanoteknoa vitun kovalla. Ei niistä kumminkaan kukaan mitään maksa, kun ne on "niin paskat" :D
 
viina. hanuri. ja naiset.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti