Muusikoiden.net
10.12.2016
ROKKAA MERKONOMIKSI - liiketalouden perustutkinto 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: M-Audio Firewire Solo toimimaan
1
Mr.Rych
02.12.2009 21:45:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin kyseisen kortin läppärin kaveriksi ja olen tapellut sen kanssa viikkoja. Kaikki ajurit ym. on asennettu ja kortti on valittu käytettäväksi ohjauspaneelista ja äänityssoftan (Adobe Audition) asetuksista, mutta mikään ei toimi. Jos Adobesta laittaa nauhoituksen päälle, homma ei lähde pyörimään. Sama tapahtuu, jos laittaa esim. Winampin playlle. Mitkään windowsin äänistä eivät kuulu. Laitehallinta näyttää kortin toimivan.
 
Syntikka menee kuitenkin kortin kautta vahvistimeen ongelmitta, ja signaali näkyy myös äänikortin omassa ohjauspaneelissa windowsilla. Yritin disabloida läppärin omaa äänikorttia biosista, mutta se ei ollut mahdollista. Kaikki ohjelmat ja ajurit olen asentanut pariin kertaan sekä Vistaan että XP:hen, joka on nyt käytössä. Läppärinä on Acer Aspire 5520.
 
Onko muilla kokemuksia kyseisestä kortista tai ehdotuksia, mitä voisi vielä tehdä? Omat konstit alkaa loppua kesken.
 
Tum podex carmen extulit horridulum
HK
03.12.2009 21:15:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä tapahtuu jos yrität käyttää ASIO-ajureita äänityssoftassa? Tähän asti on ilmeisesti ollut käytössä wdm-ajurit?
 
Peltikorva puupäässä.
Mr.Rych
03.12.2009 22:12:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Adobesta voi valita joko pelkät Asion ajurit tai M-Audion omat Asio-ajurit, kummallakaan äänitys ei lähde pyörimään. REC:n painamisen jälkeen saattaa kuulua metronomin eka tik jonka jälkeen äänitys jää jumiin. Sama pätee kaikkiin ääniin, esim. buuttauksen jälkeen windowsin kirjautumisääni saattaa kuulua puoli sekuntia, jonka jälkeen kaikki äänet häviävät. Tarkennan nyt vielä, että läppiksen integroidulla kortilla ja perussäädöillä kaikki toimii normaalisti.
 
Tum podex carmen extulit horridulum
HK
04.12.2009 00:41:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika hämmentävää. Jännää, että signaalitasot näkyvät kuitenkin m-audion mikserisoftassa, jos oikein ymmärsin.
 
Tähän olisi helppoa suositella jotain pcmcia korttia missä on Texas Instrumentsin firewirepiiri, mutta jotenkin nyt haiskahtaa siltä, että vikaa on muuallakin. Pitäisi sieltä jotain köhinää kuitenkin tulla. XP:ssähän oli kyllä ongelmia jos useampi äänikortti käytti samaan aikaan wdm-ajureita, mutta silti ASIOlla pitäisi m-audion toimia. Sanoit myös Vistassa kokeilleesi, siinä taas kyllä useampikin wdm-värkki toimii keskenäänkin.
 
Heititpä aika pahan! :)
 
Peltikorva puupäässä.
Mr.Rych
04.12.2009 17:13:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään koko paska lähti yhtäkkiä toimimaan hetkeksi. En vaihtanut mitään säätöjä, laitoin vaan koneen päälle niin kaikki nauhoituksesta windowsin ääniin pelasi normaalisti. Hetken päästä kaikki jäi jumiin niinkun ennenkin. Kokeilin koneen buuttaamista, mutta senkään jälkeen mikään ei taas pelannut. Ihan ihme touhua.
 
Tum podex carmen extulit horridulum
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti