Muusikoiden.net
25.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: kitaran äänitys
1
rautiha
26.11.2009 12:02:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittelijan kysymys
Laitteena Presonuksen fp10(2+6) ja Cubase le. Ennen lisäinvestointia kysyn: tarkoituksena saada lisää kitararaitoja audiona ja samalla saundeja paremmaksi. Voi olla ruuvaajasta kiinni mutta aika surkeita on säröt ja miks ei puhtaatkin saundit . Kannattaako/voiko/pitääkö toteuttaa jollain ulkoisella multiefektillä vai softalla..vai sekä että? Suosituksiakin kuulisin, sijoittaa ajattelin 150-250.
 
Grugi
26.11.2009 13:38:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rautiha: Aloittelijan kysymys
Laitteena Presonuksen fp10(2+6) ja Cubase le. Ennen lisäinvestointia kysyn: tarkoituksena saada lisää kitararaitoja audiona ja samalla saundeja paremmaksi. Voi olla ruuvaajasta kiinni mutta aika surkeita on säröt ja miks ei puhtaatkin saundit . Kannattaako/voiko/pitääkö toteuttaa jollain ulkoisella multiefektillä vai softalla..vai sekä että? Suosituksiakin kuulisin, sijoittaa ajattelin 150-250.

 
Kotikäyttöön vois sopia jokin VST plugari joko ilmainen tai sitten joku maksullinen tuotos kuten NI Guitar Rig tai Amplituben tuotteet.
 
SDMF
cosmob83
27.11.2009 12:47:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VST plugarit ovat kieltamatta hyva keksinto, ja nuo edellamainitut Guitar Rig:it ja Amplitubet on oikein hyvia. Niita saa ruuvailla toki hetken etta saa fiksua soundia, mutta kylla niilla oikein kelpo kamaa lahtee. Vaihtoehtoisena suosituksena ehdottaisin sinulle POD:ia tai jotain muuta vastaavaa ulkoista hardware mallintavaa etuastetta (pysy kuitenkin kaukana Behringerin vastaavasta). Syy ulkoisen laitteen suositteluun on siina, etta tuo mallintavat softat tuppaavat olemaan aikamoisia tehosyoppoja koneelle ja niilla saa konetta kyykytettya hyvinkin nopeasti. Soundillisesti (en ole pro naissa asioissa) molemilla (Siis hardwarella ja softalla) paastaan aikalailla samanlaisiin tuloksiin. Valitettavasti se nyt ei tietenkaan kuullosta yhta hyvalta kuin jos mikittaisi vahvistimen, mutta kompromisseja pitaa tehda valilla. :)
 
pirkko liimanaama
27.11.2009 18:06:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vst-plugareiden käytössä hyvä puoli on,että asetukset on aina tallessa projektissa,jos haluat vaikka kuukauden jälkeen lisätä jonkun kitarajutun,saundit pysyy samana.Podeja ja mallintavia käyttäessä pitää olla järjestelmällisempi,täytyy tallentaa projektiin presetit mitä on käyttänyt.Sitten oon kumminkin "viilannut" niitä presettejä sen kuukauden aikana ja pieleen menee.
 
JPQ
28.11.2009 03:42:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pirkko liimanaama: Vst-plugareiden käytössä hyvä puoli on,että asetukset on aina tallessa projektissa,jos haluat vaikka kuukauden jälkeen lisätä jonkun kitarajutun,saundit pysyy samana.Podeja ja mallintavia käyttäessä pitää olla järjestelmällisempi,täytyy tallentaa projektiin presetit mitä on käyttänyt.Sitten oon kumminkin "viilannut" niitä presettejä sen kuukauden aikana ja pieleen menee.
 
Tuo hienoa kun nykyisin tottunut siihen (vaikka osa vsti ohjelmistoiststa mitä käytän sisältää ja osa ei sisällä automaattista presetin talletusta jopa muualle kuin vain proejktiin niin pidän tuossa kohtaa enempi siitä että vain projektiin tallettuu syy toisen kanssa pyyhkii vahingossa hyviä valmis soundeja).
ja sitten ettei tarvitse pieniä näyttöjä tihrustaa se useiden laitteiden inhottavimpia ominaisuuksia.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
rautiha
28.11.2009 09:50:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä näkökulmia. Ennen kysymymystäni olin sattumalta tutustunut guitar rig:n tuotteisiin ja ihaillut pod 3x:n speksejä(tosin riittäisi jokin halvempikin malli???). Koneen "tukahduttamista" en osannut ajatella ja kun muutenkin olin ajatellut mieluummin ulkoista laitetta niin puolti sen hankintaa. Nyt kun tuli tämä "muokkausasia" niin meni uudelleen harkintaa...epäilen että tarvitsen sitä jälkikäteen enkä halua tehdä lopullisia ratkaisuja vielä nauhoitusvaiheessa. Eli yhtä auki päätöksessä mutta nyt on enemmän tietoa.
 
cosmob83
28.11.2009 19:41:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rautiha: Hyviä näkökulmia. Ennen kysymymystäni olin sattumalta tutustunut guitar rig:n tuotteisiin ja ihaillut pod 3x:n speksejä(tosin riittäisi jokin halvempikin malli???). Koneen "tukahduttamista" en osannut ajatella ja kun muutenkin olin ajatellut mieluummin ulkoista laitetta niin puolti sen hankintaa. Nyt kun tuli tämä "muokkausasia" niin meni uudelleen harkintaa...epäilen että tarvitsen sitä jälkikäteen enkä halua tehdä lopullisia ratkaisuja vielä nauhoitusvaiheessa. Eli yhtä auki päätöksessä mutta nyt on enemmän tietoa.
 
Mina sotken asiaa sitten viela hieman lisaa. Itsellani Voxin tuommoinen ulkoinen mallintava etuaste, ja minulla on kylla ollut tapana etta jos nauhoittelen johonkin projektiin kitaroita niin tallennan tuohon Voxiin presettina ne nauhoitus asetukset joita olen kayttanyt, se kun tapahtuu napin painalluksella niin ei ole ongelma. Mielikuvani mukaan Podeissakin on ollut versiosta 2 alkaen mahdollisuus tallentaa muistiin (tosin eipa tule just nyt mieleen etta kuinka monta paikkaa niissa oli). Tuossa Podx3 on muistaakseni viela kautin ja mikki malinnus, mika (riippuen musatyylista) ja haetusta soundista riippuen erittain hyva/tarkea asia. Suurin ongelma kun naissa suoraan konelle nauhotuksissa on tilan puuttuminen, ja toki sita voi korjailla kaiuilla, mutta se ei koskaan kuullosta samalta kuin jos nauhoittaisi mikitettya vahvistinta. Nuo mikitys ja kauitin mallinnukset auttavat jonkinverran asiaa. Toki Guitar Rig:ista (ainakin uusimmasta versiosta mielikuvani mukaan) loytyy sama mallinnus mahdollisuus, mutta mita enemman kaytat konvoluutio mallintavia, sita reippaammin ne konettasi kyykyttaa.
 
Tahan loppuun viela sanottakoon, etta hardware vs software tallaisissa asioissa on maku ja tottumuskysymys. Molemmista saa suurinpiirtein yhta hyvaa soundia kun jaksaa ruuvata ja kokeilla. Minut kallisti tuolle hardware puolelle rajoitettu koneteho (Ne kun oikeasti kyykyttaa konetta aika hyvin. Tosin raidathan voi aina rendata...) seka se etta tykkaan fyysisesti raplata jotain laitetta (siis jotain muutakuin hiirta ja nappaimistoa). Nama kaikki siis maku-asioita.
 
No niin, minapa lopetan asioiden hammentamisen. :)
 
rautiha
02.12.2009 10:50:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ulkoiseen päädyin (en pelkästään hämmentäjän ansiosta:) kiitokset näkökulmista !!!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti