Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alesis I|O 2 ongelma
1
Hypetreme
21.10.2009 21:15:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuva: http://www.alesis.com/stuff/content … 97aef04302f3/large/io2_angle_lg.jpg
 
Hankin tänään kyseisen Audio interfacen. Laite on USB:n välityksellä koneessa kiinni eikä kuulu mitään ääntä. Kuitenkin jos menen ohjauspaneelin ja sieltä laitteiston testaukseen ääni kuuluu mutta aika jäljessä. Pistin johdon äänikortin line-in:iin ja edelleen Alesiksen Headphone inputtiin kiinni ja ääni kuului erinomaisesti. Ääni kuuluu myös hyvin jos laitan johdon L-R inputtiin.
 
Eli onko totta että ääntä ei saa kuuluviin pelkän USB:n kautta? Alesiksessa on myös S/PDIF In ja Out. En kyseisestä liitännästä tiedä paljon mutta luin että se siirtää sillä ääntä digitaalisesti. Olenkin kiinnostunut tästä liitännästä ja haluaisin kokeilla sitä? Kannattaako tätä liitäntää käyttää? Pitääkö minun ostaa vain S/PDIF-johto laittaa se tähän inputtiin ja toinen pää koneen äänikorttiin?
 
Kiitän neuvoista! :)
 
-Jackson DXMG /w Seymour Duncan SH-6 Pickups -Line 6 Spider II 2x75w -Boss ME-50
Antti1
21.10.2009 21:20:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hypetreme: Kiitän neuvoista! :)
 
Neuvo: lue se manuaali, ajatuksella.
 
Laite on USB:n välityksellä koneessa kiinni eikä kuulu mitään ääntä.
 
Mistä se ääni pitäisi kuulua? Miten se jokin on kytketty, millä ja mihin?
 
Pistin johdon äänikortin line-in:iin ja edelleen Alesiksen Headphone inputtiin kiinni ja ääni kuului erinomaisesti.
 
Mikä on headphone-input? Yleensä kuulokkeisiin syötetään ääntä, ei niistä ulospäin. Epäilen sen olevan output kuitenkin.
 
Ääni kuuluu myös hyvin jos laitan johdon L-R inputtiin.
 
Mikä johto mistä mihin ja mistä se ääni kuuluu?
 
Eli onko totta että ääntä ei saa kuuluviin pelkän USB:n kautta?
 
Ei, teet vaan jotain selvästikin aivan täysin väärin. Lue se manuaali ja kerro ne sun kytkennät johto johdolta ja laite laitteelta.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
Hypetreme
22.10.2009 01:16:05 (muokattu 22.10.2009 01:18:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen lukenut sen manuaalin pariin otteeseen se ei kerro paljon ja on aika lyhyt. Huomasin että kun Alesis on vain USB:llä koneessa kinni ja menen windowsin ääninauhuriin ja nauhoitan, niin se nauhoittaa äänen mutta en vain itse kuule sitä soittaessa. Ääntä saan kuulumaan kun pistän johdon Alesiksen L-R tai Phones outputtiin ja toisen pään koneen Line-Inniin. jos minulla on Cubasessa Alesiksen omat ajurit valittuna ja nauhoitan jotain, ääntä tulee mutta en kuule sitä. Playbackina ei kuulu mitään. Jos valitsen Asio4all driverit, nauhoituksessa ei kuulu mitään ellei line-innissä ole johtoa kiinni. Toivon että joku voisi kertoa hieman S/PDIF kytkennästä.
 
-Jackson DXMG /w Seymour Duncan SH-6 Pickups -Line 6 Spider II 2x75w -Boss ME-50
Antti1
22.10.2009 08:21:51 (muokattu 22.10.2009 08:22:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unohda se koneen äänipiiri, mieluiten kytke biosista kokonaan pois päältä. Älä kytke siihen mitään, ok? Sä kytket vahvarin, mikserin, etuasteen tai aktiivikajarit (laitteistosi ei selvinnyt, vaikka kysyin) suoraan Alesiksen ulostuloihin, ok? Et tarvii s/pdifiä mihinkään, periaatteessa. Perusasioita, jotka selviää sieltä manuaalista kyllä ihan selkeästi. Siellä on jopa ihan kuvalla näytetty miten toi laite kytketään: http://alesis.com/stuff/contentmgr/ … 3e588e/file/io2_referencemanual.pdf
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
Hypetreme
23.10.2009 12:22:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt oikeastaan selvisi tämä juttu joka oli aika yksinkertainen. Yksi onglema vielä kuitenkin on. Käytän koneella Amplitube 2 nimistä virtual amp ohjelmaa. Jos pidän ohjelman päällä ja tietenkin Alesiksen ajurit valittuna niin en voi kuunnella musiikkia tai nauhoittaa saman aikaisesti. Jos koitan laittaa Cubasessa recording device kohtaan Alesiksen (Tai jopa ASIO4All) ajurit Cubase kaatuu.
 
Musiikkia kuunnellessa esim. windows media player herjaa: "Windows Media Player ei voi toistaa tiedostoa käytössä olevan äänilaitteen ongelman vuoksi. Tietokoneessa ei ehkä ole äänilaitetta. Äänilaite voi myös olla toisen ohjelman käytössä tai toimia väärin."
 
Eli Alesiksen ajurit eivät voi olla käytössä kahteen kertaan? Mikä neuvoksi?
 
esyk
23.10.2009 13:11:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hypetreme: Nyt oikeastaan selvisi tämä juttu joka oli aika yksinkertainen. Yksi onglema vielä kuitenkin on. Käytän koneella Amplitube 2 nimistä virtual amp ohjelmaa. Jos pidän ohjelman päällä ja tietenkin Alesiksen ajurit valittuna niin en voi kuunnella musiikkia tai nauhoittaa saman aikaisesti. Jos koitan laittaa Cubasessa recording device kohtaan Alesiksen (Tai jopa ASIO4All) ajurit Cubase kaatuu.
 
Musiikkia kuunnellessa esim. windows media player herjaa: "Windows Media Player ei voi toistaa tiedostoa käytössä olevan äänilaitteen ongelman vuoksi. Tietokoneessa ei ehkä ole äänilaitetta. Äänilaite voi myös olla toisen ohjelman käytössä tai toimia väärin."
 
Eli Alesiksen ajurit eivät voi olla käytössä kahteen kertaan? Mikä neuvoksi?

 
Amplituben ja Cubasen saat toimimaan samanaikaisesti ajamalla Amplitubea Cubasessa VST-plugarina. Windowsin äänirajapinnan ja ASIO:n yhteiskäyttö ei Alesiksella sitten onnistukaan. Yksi purkkaviritelmävaihtoehto olisi käyttää tietokoneen integroitua äänipiiriä Windows-äänien toistoon ja Alesista pelkästään ASIO-softissa, mikäli integroidusta löytyy s/pdif-lähtö. S/pdif välittäisi signaalin digitaalisena Alesikseen, jonka kautta sitten varsinainen kuuntelu tapahtuisi. Omat ongelmansa tässäkin tosin tulee. Alesiksen analogisisääntulojen monitorointi ei onnistu samanaikaisesti s/pdif-inputin monitoroinnin kanssa, joten sisääntuleva matsku pitäisi tarvittaessa kierrättää ASIO-softan kautta, mikä tosin tapahtuu joka tapauksessa, jos käytät Amplitubea Cubasen kautta. Integroidun piirin kellon käyttäminen masterina, ja sen vaikutus AD/DA-muunnosten laatuun on myös iso kysymysmerkki.
 
Edouard Sykkeenmaa
Sykettä elämään!
Iä! Iä! Long live Qlzqqlzuup!
Hypetreme
24.10.2009 03:13:31 (muokattu 24.10.2009 03:17:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia ammatimaisesta vastauksesta! En taida kyllä tietää auttaako se minua paljon, vähän menin päästä pyörälle lukiessani tuota :D Minullahan on tosiaan myös äänikorttina koneessa Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, mutta ei taida auttaa asiaa millään tavalla. Onko järkevää laittaa Alesis koneeseen kiinni Sound Blasterin kautta vai kärsiikö äänenlaatu jos kitara menee kahden äänikortin kautta koneelle?
 
EDIT: tuosta XtremeGamerista vielä sen verran että siihen tarvitsee adapterit sun muut jos haluaa saada tuon S/PDIF:n toimimaan. Nimittäin digitaalinen signaali lähtee 3.5mm kokoisesta outputista jossa on samassa Line-In. Luin Creativen sivuilta että se on nimeltään joku FlexiJack.
 
esyk
24.10.2009 15:10:47 (muokattu 24.10.2009 15:13:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hypetreme: Onko järkevää laittaa Alesis koneeseen kiinni Sound Blasterin kautta vai kärsiikö äänenlaatu jos kitara menee kahden äänikortin kautta koneelle?
 
Ei siinä juurikaan ole järkeä.
 
tuosta XtremeGamerista vielä sen verran että siihen tarvitsee adapterit sun muut jos haluaa saada tuon S/PDIF:n toimimaan. Nimittäin digitaalinen signaali lähtee 3.5mm kokoisesta outputista jossa on samassa Line-In. Luin Creativen sivuilta että se on nimeltään joku FlexiJack.
 
Jahas, että tämmöinen systeemi. Tuo liitäntä antaa digitaalista ulos vain optisena, joten kytkentä ei onnistu suoraan Alesikseen. Menee turhan vaikeaksi. Jos omalle kohdalle sattuisi sama tilanne, niin palauttaisin Alesiksen ostopaikkaan - mikäli mahdollista - ja hankkisin tilalle jonkin muun äänivempeleen, jonka valmistaja tarjoaa ns. multiclient-ajurit. Tällöin MME- ja ASIO-rajapinnat toimivat samanaikaisesti eli WMP, Amplitube ja Cubase toimivat yhtäaikaa.
 
EDIT: Haluat ehkä myös harkita jonkin edullisen pikkumikserin hankkimista, jonka kautta summaa Alesiksen ja X-Fi:n ulostulot ja kiinnittää kaiuttimet mikserin ulostuloihin. X-Fi hoitaa Windows-äänet eli MME-hommat ja Alesis ASIO-puolen.
 
Edouard Sykkeenmaa
Sykettä elämään!
Iä! Iä! Long live Qlzqqlzuup!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti