Muusikoiden.net
24.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran äänitys pedaalien kanssa tietokoneelle.
1
anma86
04.10.2009 13:56:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs olen yrittänyt, äänittää kitaraa eri pedaaleilla Podxt:n kautta, mutta soundi on monesti vain sirinää. Olisiko, jokin tapa saada esim. Fuzz-pedaalit, kuullostamaan paremmalta ilman, että soitan ne vahvistimen läpi ja mikitän sen. Kerrostalossa asuminen, on este vahvistimen kanssa nauhottamiseen. Ehdotuksia?
 
Borlag
04.10.2009 14:01:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anma86: Elikkäs olen yrittänyt, äänittää kitaraa eri pedaaleilla Podxt:n kautta, mutta soundi on monesti vain sirinää. Olisiko, jokin tapa saada esim. Fuzz-pedaalit, kuullostamaan paremmalta ilman, että soitan ne vahvistimen läpi ja mikitän sen. Kerrostalossa asuminen, on este vahvistimen kanssa nauhottamiseen. Ehdotuksia?
 
Mallintavan kautta kun tallentaa, erilliset pedaalit pilaavat helposti sen soundin, vaikka olisi muuten kuinka hyviä tahansa. Tuossa XT:ssä on kaikenlaisia mallinnoksia omasta takaa aina efekti- ja vahvistinmallinnoksista kaappimallinnoksiin, siihen kun ymppäät jonkinlaisen erillisen fuzzin niin lopputulos on mitä on. Jos kuitenkin haluat tuota yhdistelmää käyttää, niin suosittelen käyttämään XT:stä pelkkää puhdasta soundia kaappimallinnuksen kanssa ja ottamaan kaikki efektit noista erillispurkeista. Ei välttämättä siltikään hyvä lopputulos, mutta luultavimmin parempi kuin sekoittamalla noita enemmän keskenään.
 
anma86
04.10.2009 14:15:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota olen käyttänyt, että pidän podin mahdollisimman puhtaalla, mutta ei se vaan silti kuullostaa kehnolta. Paras olisi kai, tyytyä mallintavan pedaaleihin ja äänittää kunnon vahvistimen lähi erilliset pedaalit.
 
mr.bungle
05.10.2009 18:45:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anma86: Tuota olen käyttänyt, että pidän podin mahdollisimman puhtaalla, mutta ei se vaan silti kuullostaa kehnolta. Paras olisi kai, tyytyä mallintavan pedaaleihin ja äänittää kunnon vahvistimen lähi erilliset pedaalit.
 
Podissa pitäisi nimenomaan olla vähintäänkin jokin kaappimallinnus päällä. Pedaalien luonnollinen saundi on aika hirveää sirinää, mutta kitara(etu)vahvistin ja kaappi pehmentävät sitä aika tavalla.
 
bassolla hanuriin
Fonisoul_
06.10.2009 21:23:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja muista laittaa output modeksi Studio Direct!
 
Soul with a capital "S"...
Ziggy Bubba
07.10.2009 21:07:29 (muokattu 07.10.2009 21:09:50)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerrostalossa asuminen, on este vahvistimen kanssa nauhottamiseen.
 
Ei tuo mikään este ole, jos sulla on kuitenkin seinä naapurin ja itsesi välissä, etkä nauhottele yöaikaan. Monet vaffarit toimivat nimittäin mainiosti myös hiljaa - samalla tasolla vaikka töllön tahi stereoiden kanssa.
 
Nykyisillä putkivahvareilla saa jo kuiskaustasoilla selvästi laadukkaampaa soundia aikaan kuin vaikka sillä Pod XT:llä.
 
t: "Pod XT 50w putkimyllyn efektilenkissä kerrostalossa"
 
The Crookmachine Project
M-Sävel
08.10.2009 17:56:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, miksi pitäisi turhaan repiä kuulonsa hajalle, kun voi käyttää pienempätä volyymia, jolloin musiikki ei tunnu epämiellyttävältä ja epäselkeältä. Jokaisellahan kuulo on vähän erilainen, mutta kannattaa pitää se volyymi sellaisena, että äänen kuuloo kunnolla, mutta ei yhtään käy korviin. Ja kerrostalossa vielä pikkuisen hiljemmälle siittä.
 
"Kova kulkemaan!"
JPQ
08.10.2009 21:49:35 (muokattu 08.10.2009 21:50:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M-Sävel: Joo, miksi pitäisi turhaan repiä kuulonsa hajalle, kun voi käyttää pienempätä volyymia, jolloin musiikki ei tunnu epämiellyttävältä ja epäselkeältä. Jokaisellahan kuulo on vähän erilainen, mutta kannattaa pitää se volyymi sellaisena, että äänen kuuloo kunnolla, mutta ei yhtään käy korviin. Ja kerrostalossa vielä pikkuisen hiljemmälle siittä.
 
Niin on se selittää myös sen miksi joku sanoo tiettyjä komentteja änäestä jota ei toinen ymmärrä ja normaali kuulohan kaista on ilmeisesti 20db ja kuulotestissä tuon päälle tavallista herkemmin kuuleville vielä 10db lisää... ja itse musiikin mukaan säädän asian sivusta voimakkuutta.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti