Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: CUDA'sta lisätehoja miksaukseen
1
CryptoFib
28.09.2009 18:29:07 (muokattu 29.09.2009 16:30:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rupesipas yksi päivä ärsyttämään, kun kotikoneella audiota työstäessä yli puolet laskentatehoista on vailla hommia, nimittäin GPU:lla, näytönohjaimella.
 
Oon kuullu semmosia äärimmäisen hienoja huhuja, että DX11 sitten joskus yleistyessään voi ohjata GPU:n laskentatehoja muuhunkin, kuin pelien pyörittämiseen. Aikani asiaa kun tutkin, niin törmäsin tähän CUDA:n.
 
Se on Nvidian koodimalli (Jo muutaman vuoden vanha asia), joka mahdollistaa ohjelmien ottamaan hyötyjä GPU:lta, vaikkei grafiikkaa prosessoitaisikaan. Tottakai rupesin kattelemaan, että onko VST-plugareita tehty tälle alustalle ja onhan niitä ainakin yksi, jonka sitten latasin: ReverberateLE-GPU-edition. Konvoluutiokaiku.
 
Tottakai pistin sen nyt tuossa vartti sitten tulille, ja katoin onko siitä mihinkään. Onhan siitä kyllä: pistin miksauksen 20 kanavaan em. konvoluutiokai'ut ja CPU-mittari heiluskelee 8-12% välimaastossa. Näytönohjaimen lämmöt (speedfan-ohjelmalla mitatut) nousi 55c:stä 62:n. En testannu vielä, missä tulee seinä vastaan, mutta jos 20kpl kaikuja ei riitä, niin vika löytyy käyttäjästä.. Muitakin CUDA-plugareita löytyy, mutta en ehtinyt niitä vielä testailla, kun tuli kiire kirjoitella tänne hyvistä ensityypeistä! :)
 
..erittäin upea juttu. "vallankumouksellinen", jopa. Nämä tällaiset ohjelmanpätkät alkaa olla viimeisiä nauloja DSP:korteilla kekkuloivien firmojen arkkuihin. Joku fiksumpi osannee laskeskella, että montako TDM-korttia tarvitaan samaan laskutehoon, kuin joku hyvä 500e Nvidian näytönohjain. Ja montako euroopan rahaa saa laittaa tiskiin siitä hyvästä. Tietenkään laskutehot ei ole 1:1 vertailukelpoisia, mutta silti..
 
Ainoa huono puolihan tässä CUDA:ssa on se, että tämä vaatii nimenomaan Nvidian näytönohjaimen. 8000-sarjaa tai uudemman. Eli PC:n
 
Teskailkaapa tekin ja kirjoitelkaa mielipiteitä tänne..
 
Nvidia:
http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html#
Wiki:
http://fi.wikipedia.org/wiki/CUDA
Mainitsemani kaiku:
http://www.liquidsonics.com/software_reverberate_le.htm
 
Siitä huolimatta, että eläminen on niin kallista, se on edelleen hyvin suosittua.
Canttori
29.09.2009 23:40:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoa, että GPU laskentaa aletaan hyödyntämään myös kuluttajapuolella. Näyttiksistä löytyy aikamoiset laskentaresurssit (jopa satakertaiset) verrattuna nykyisiin keskusprosessoreihin ja usein myös audiosignaalin prosessointi on hyvin skaalautuvaa rinnakkaislaskennassa.
 
Kiitokset vinkistä, että näitä jo löytyy!
 
ATIlta löytyy vastaavaa tekniikkaa (ainakin optimoidet scalapackit ja blasit) ja OpenCL alustavapaana varmasti tulee auttamaan tätä asiaa.
 
"Muista muuttaa Poincaré-invariantti aktio yleisesti kovariantiksi ennen mitään rouhintaa!"
JPQ
29.09.2009 23:50:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostava aihe ja kaiun gui kivan selkeä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
HCW
30.09.2009 09:00:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testiin pitää laittaa ja plussa pätkähti.
 
Torniojaws
30.09.2009 09:00:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: Ainoa huono puolihan tässä CUDA:ssa on se, että tämä vaatii nimenomaan Nvidian näytönohjaimen. 8000-sarjaa tai uudemman. Eli PC:n
 
Niin no, viittaatko PC:llä x86-sarjalaisiin, vai yleisempään tasoon. CUDA on kuitenkin myös Mac-yhteensopiva:
 
http://news.developer.nvidia.com/2008/02/cuda-11---now-o.html
 
LaXu
30.09.2009 14:11:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nvidia-keskeisen CUDA:n sijasta yleisemmäksi tulee varmasti aikanaan OpenCL, jota Mac OSX 10.6 Snow Leopardkin tukee. OpenCL toimii sekä Nvidian että AMD/ATI:n näytönohjaimilla ja on siis framework noille GPU:lla suoritettaville ohjelmille.
 
zekeode
30.09.2009 14:33:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CUDA on kyllä loistava videoeditoinnissa. Lähes kaikissa tänä vuonna tulleissa softissa (tai päivityksissä) tuki mukana. En muista mikä oli selityksenä/syynä, että äänenkäsittelyssä ei ole yleistynyt.
CryptoFib
30.09.2009 17:08:57 (muokattu 30.09.2009 17:11:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näitä CUDA:n tyyppisiä ratkaisuja on osattu kyllä odotella. Harmi, että ne ei vielä ole yleistyneet. Suurimmat motiivit noiden kehittelyyn luulis olevan DAW-kehittäjillä, mutta koodaavat silti kaiken CPU-pohjaiseksi sinnillä. :S Noh. Pitää seurailla kehitystä ja kytätä, että näitä CUDA-plugareita (tai muita GPU-laskennallisia) putkahtelis lisää jostaki.
 
E: Niin no, viittaatko PC:llä x86-sarjalaisiin, vai yleisempään tasoon. CUDA on kuitenkin myös Mac-yhteensopiva: Joo puhuin ohi suuni. Muistelin Macin käyttävän vain ATI:n kortteja.
 
Siitä huolimatta, että eläminen on niin kallista, se on edelleen hyvin suosittua.
Almost famous
01.10.2009 23:29:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin Nebula 2 ja 3 plugareissa on jonkinmoinen Cuda tuki. Ei ole tullut testattua vielä, mut kovasti ovat kehuneet foorumeilla että toimis. Testaaminen on jäänyt kun läppärissäni on 2 näyttistä ja nappi niiden vaihtoon lennossa, joten ajuritkin on sitten Fujitsun "kustomoimat", enkä ole yhtään varma pelaako Cuda noitten ajureiden kanssa ollenkaan. Eli varmasti on ainakin säätämistä edessä ennen ku toimii. Täytyyhän tuota jossain vaiheessa kokeilla kun tuon Nebulan kanssa ei lisätehoista olis haittaa : )
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti