Muusikoiden.net
20.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Audacity probleema
1
Fintrollx
15.09.2009 15:06:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä johtuu, että kun tässä säätelen Audacityssä yhtä nauhoitustani niin se kuulostaa hyvältä audacity ohjelmassa, mutta sitten kun vien sen MP3 tiedostoon ääni säärisee ja kuulostaa karmeelle?
 
"You can't kill heavy metal"
Winzki
15.09.2009 15:27:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ohjelmassa on varmaan main output volume tai vastaava säätö (ohjelman mikserissä) ja särinä johtuu luultavasti siitä, että tämä on liian kovallaan. En nyt osaa neuvoa sen enempää, kun en ole ohjelmaa käyttänyt.
 
Drugs, Sex & maybe Rock N' Roll
Fintrollx
15.09.2009 15:33:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Winzki: Ohjelmassa on varmaan main output volume tai vastaava säätö (ohjelman mikserissä) ja särinä johtuu luultavasti siitä, että tämä on liian kovallaan. En nyt osaa neuvoa sen enempää, kun en ole ohjelmaa käyttänyt.
 
Juuh, voit olla oikeassa, mutta sen verran vähän kokemusta tästä ohjelmasta että enhän minä avuttomana löydä tota säätöö.
 
Voisko joku ohjelmaa enemmän käyttänyt tarkentaa?
 
"You can't kill heavy metal"
HK
16.09.2009 01:59:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos esimerkiksi normalisoit äänitiedoston, niin ei se ketään haittaa jos sinne jättää vaikka puoli desibeliä tilaa. Audacityssä normalize-efekti kysyy tätä. Kannattaa myös hakea viimeisin lame-enkooderi audacityyn, vaikkapa osoitteesta http://lame.sourceforge.net/ ja asettaa pakkaukseksi vaikkapa 256kbps stereo. Pitäisi toimia kuin junan vessa.
 
Kuuluuko säröytyminen myös audacityllä kuunnellessasi tätä exportattua mp3-tiedostoa vai jollain muulla soitinsoftalla? Jos säröytyy pelkästään muulla softalla niin tarkista ettei siellä ole mitään ylimääräisiä output gain- tai muita vahvistuksia päällä.
 
Auttaisi lisää jos kerrot vähän millaisella kalustolla olet tiedostot nauhoittanut, millaisessa formaatissa ja millä koitat niitä kuunnella.
 
Peltikorva puupäässä.
Fintrollx
16.09.2009 12:49:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HK: Kuuluuko säröytyminen myös audacityllä kuunnellessasi tätä exportattua mp3-tiedostoa vai jollain muulla soitinsoftalla? Jos säröytyy pelkästään muulla softalla niin tarkista ettei siellä ole mitään ylimääräisiä output gain- tai muita vahvistuksia päällä.
 
Tässä oli vastaus ongelmaan! Menin Winamppiin tsekkasin tost equalizeri toiminnosta että minkälaiset säädöt siel on, löytyi että Preamp oli +12db (sitä voi säätää 12+ - -12db välillä)
 
Laitoin vähän ali nollan ja särö katosi kokonaan pois, syy että se säröytyi oli varmaan se että nauhotus tekniikkani oli alkeellinen. Vika oli siis vain winampin säädöissä eli tämä olikin "Winamp probleema"
 
Monet kiitokset ja plussa palkinnoksi ;)
 
"You can't kill heavy metal"
HK
18.09.2009 01:25:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä kestä. Oli mukavaa, että pystyin olemaan avuksi.
 
Peltikorva puupäässä.
magister
20.09.2009 13:32:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä että selvisi - seuraavaksi olisin ehdottanut, että katsoo, että näytteenottotaajuus on järkevä. Olen joskus saanut aikaan ihan kelvottomia mp3-tiedostoja Audacityllä, kun jackd toimii 96 kHz taajuudella ja Audacityssä on ollut jotakin muuta. Ongelmat sitten poistuivat, kun säädin sen MP3 tallennuksen parametreja.
 
Itse olen täysijärkinen, mutta mielikuvitusystäväni ovat sekopäitä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti