Muusikoiden.net
25.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Windows 7 ja äänitys
1 2
mgbl
02.08.2009 13:01:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivitin koneen, nyt siinä on Windows 7 kokeiluversio ja XP molemmat. Emona on asuksen m3a76-cm jossa on sisäänrakennettu äänikortti. Tumppasin basson mikserin kautta emon line-in-reikään ja latenssi oli varmaan 0,1 - 0,2 sekuntia, eli pirusti.
 
Vaihtoehtoja nauhoitushommiin?
 
Onkohan tuon emolevyn äänikortti grekyylistä ja saakohan tuon latenssin jostain säädettyä?
 
Olisiko parempi vaihtoehto kaivaa naftaliinista Sound Blasterin Live 5.1, jolla olen aiemmin saanut kohtuullista tuotosta, vai kannattaisiko sijoittaa johonkin USB- tai Firewire- ulkoiseen äänikorttiin? Ja mitenhän nämä toimivat tuolla Windows seiskalla?
 
Nauhoitukset teen Adobe Audition 3.0-ohjelmalla, käytännössä äänitän kitaraa, laulua ja bassoa.
 
CSatan
03.08.2009 10:55:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos liveä ja windows7 käytät, niin koitappas http://www.driverheaven.net/general … 8-released-beta-x86-x64-builds.html tuolla olevia ajureita.
 
Asio on kaiketi avain tuohon viiveen saamiseksi mahdollisimman pieneksi.
 
Se on helppoa kun sen osaa.
Kre-per
06.08.2009 11:10:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suoraan sanottuna latenssin pienentämiseksi tarvitset ulkoisen äänikortin. Line6 Toneport UX1 on itellä käytössä ja latenssit mitäänsanomattomat pienen konffauksen jälkeen. Uskoisin, että seiskassa toimii ongelmitta, niin kuin moni muukin XP/Vista -softa. Ja onhan siihen tulossa se XP Mode -sovelluskin vielä.
 
maelstorm
06.08.2009 12:59:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komppia.
 
tässä tapauksessa latenssi ei vaikuttaisi mitenkään olevan windows 7:n syytä.
 
itselläni on koneessa windows vista ja yllättäen olen kiinnostunut muuttamaan windows 7:aan. =P olisikin kiva kuulla mietteitä ja arvioita, että kuinka hyvin tuolla Windows 7/Viennalla hommat futaa. käsittääkseni kyseessä on Vistasta tehostettu ja optimoitu versio. Maalaisjärkeni sanelisi, että hommat toimii kuin Windows Vistassa. tehokkaammin vaan. mut jotain muutakin ois kiva kuulla kuin omat mihinkään perustumattomat mutufiilikset.
 
käyttishän ei ole vielä kai täysin julkaistu vaikka sen jo ladata saa...
 
Siivet.
Kre-per
06.08.2009 13:39:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon ite päässyt seiskaa kokeilemaan, ja muutamat pelit ja softat toimi suorin tein ilman minkäänlaisia erillisiä ajuripäivityksiä. Jotkut pelit sitä kai ainakin hylki, musasoftista ei vielä mitään tietoa. Mullakin on toi RC, mutta ei oo vielä konetta mihin sitä laittais :) läppärillä vista ja ubuntu rinnakkain ja kohta on saksasta lähdössä palaset uudeksi pöytäkoneeksi.
 
maelstrom: Maalaisjärkeni sanelisi, että hommat toimii kuin Windows Vistassa. tehokkaammin vaan. mut jotain muutakin ois kiva kuulla kuin omat mihinkään perustumattomat mutufiilikset.
 
Jonkun testin mukaan keskusmuistin käyttö oli suhteessa seuraava: Vista 1,5GB - Win7 512MB, eli vain kolmannes Vistan käyttötarpeesta. Tosin nyt en ollenkaan muista mitä testin aikana tehtiin, joten sinällään noilla luvuilla ei oo mitään merkitystä. Tai että niihin ei kannata luottaa sokeasti.
 
Jaaba
26.08.2009 21:12:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kre-per: Ja onhan siihen tulossa se XP Mode -sovelluskin vielä.
 
Eikös tämä tule vain Professional tai Ultimate editioihin? Miten tämä muuten eroaa siitä "Run in XP compatibility mode" valinnasta?
 
aanipaja
27.08.2009 11:02:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä sain Vistassa latenssit pois juuri tuolla ASIO4ALL-ajurilla. Äänikortti on sisäinen.....
 
Kre-per
27.08.2009 14:29:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaaba: Eikös tämä tule vain Professional tai Ultimate editioihin? Miten tämä muuten eroaa siitä "Run in XP compatibility mode" valinnasta?
 
Ei siinä periaatteessa eroa olekaan, XP Mode on vaan niinku virtuaalinen XP käyttis, erillinen sovellus, kun taas toi "Run in XP compatibility mode" meinaa sitä, että sä voit ajaa seiskassa sellasia ohjelmia, jotka ei normisti siinä toimisi.
 
aanipaja: Mä sain Vistassa latenssit pois juuri tuolla ASIO4ALL-ajurilla. Äänikortti on sisäinen.....
 
Jep. Mutta tuo ASIO ei todellakaan takaa latenssin häviämistä. Myös koneen tehot (eli tässä tapauksessa prosessori) ja äänikortti vaikuttavat asiaan.
 
Black_Adder
27.08.2009 20:24:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musasoftista ei vielä mitään tietoa.
 
Itsellä on tuo win7 rc ja kaikki ohjelmat on tähän mennessä toiminu ilman ongelmia, mutta nyt ostin E-mu:n Xboardin jonka mukana tuli proteus X Le ja emulator X Le ja kappas... ei toimi. ajureista valittaa. Ei ole edes E-mun netti sivuilla ajuria joka pelastaisi. Toisaalta tuskin olisin noita ohjelmia hirveästi käytttänyt, eli edes harmita:)
 
Putosin kellarista vinttiin, polveen meni roska ja silmään tuli haava.
Harrastelija
27.08.2009 22:24:28 (muokattu 27.08.2009 22:24:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki ohjelmat ei tosiaan toimi vielä vaikka kokeilisi millä ajureilla ja missä modessa. Minulla ei toimi vst käytössä oleva äänikortti muuten kun Asio tilassa eli musa ohjelmissa, normaali kuuntelu ja muu ei pelitä.
 
No, toinen äänikortti toimii kuten pitääkin, mutta siinä nyt ei normaali musan kuuntelu muutenkaan oikein toimi, ainoastaan Asio pohjaiset ohjelmat.
 
Siksi onkin sitten rinnalla vielä XP jonkin aikaa, mutta katoaa kunhan 7:ka alkaa olla enemmän ajan tasalla (tai ajurivalmistajat)
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen.
CSatan
28.08.2009 20:26:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asensin äänikortille ajurit vista yhteensopivassa tilassa, kun ei noita 7 ajureita ole vielä olemassa... tiedä sitten toimisiko xp ajurit jos ne asentaisi xp tilassa?
 
Sais toki jo tulla ne oikeat, kun näiden kanssa ei toi uudelleen käynnistys toimi ja jotain pieniä hienosäätäjö puuttuu, mut toimii sen mitä käyttää.
 
Se on helppoa kun sen osaa.
Perzzza
29.08.2009 15:20:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen nyt muutaman kuukauden ajan käyttänyt 7:aa ja en ole enää vaihtamassa pois. Käyttöliittymää on viilattu ystävällisemmäksi ja mukana muutamia tosi kivoja pikku jippoja, kuten uusi "näytä työpöytä"-nappi.
 
Äänittelyä en ole vielä kokeillut, pitäisi varmaan vanhalle soundblasterilla räväyttää kxdriverit jossakin vaiheessa.
 
Ai niin joo, koneen uusiessa asensin tämän siihen ja aikaa meni n. 25min ja kone oli käyttövalmis. Asensin ainoastaan näytönohjaimen ajurit ja kaikki muu toimi ihan käyttiksen puolesta.
 
Mahtavaa!
 
Siinä kaksi valokeilaa muodostaa sydämen, savu nousee ja nainen nauraa. -Broadcasters
Mr. Johnny
01.10.2009 21:35:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä ketju lienee sopivin seuraavaan mietteeseen. Olen saamassa piakkoin uutta konetta ja hommaamassa samalla interfacea siihen(focusrite saffire pro40). Onko kellään tietoa tai kokemusta miten toi focusrite mahtaisi windows 7:lla toimia? Vai kannattaisiko kenties laittaa alkuun xp ja odotella hieman? Focusriten sivuilta en ainakaan vielä ole löytänyt mitään win 7:aan liityvää.
 
zekeode
01.10.2009 22:35:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Johnny: Focusriten sivuilta en ainakaan vielä ole löytänyt mitään win 7:aan liityvää.
 
Minkään valmistajan sivulta ei ikinä selviä mitään. Oliko niillä mahdollisesti keskustelupalstaa? :)
Mr. Johnny
02.10.2009 12:04:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkistä. Löysin niiden sivuilta aiheesta lyhyen selostuksen. Sanotaan vain että ajurit pitää päivittää vanhempaan versioon, ei tuoreimpaan. Taidanpa käyttää XP:tä vielä hetken ennen tohon siirtymistä.
 
LaXu
03.10.2009 20:02:20 (muokattu 04.10.2009 00:16:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CSatan: Asensin äänikortille ajurit vista yhteensopivassa tilassa, kun ei noita 7 ajureita ole vielä olemassa... tiedä sitten toimisiko xp ajurit jos ne asentaisi xp tilassa?
 
Ei toimisi. Ainoastaan Vista-ajurit toimivat Win7:ssa. Vistassa näet ajurimalli vedettiin kokonaan uusiksi ja seiskassa käytetään samaa. Nuo yhteensopivuustilat on tarkoitettu käytettäväksi vain silloin, kun joku softa ei oikeasti syystä tai toisesta toimi suoraan Win7:ssa. Monet Vista-ajurit asentuvat ihan kiltisti seiskaan ilman yhteensopivuustilojakin.
 
Vastaavasti XP mode on virtuaalikoneessa pyörivä Windows XP, joka on varmaan pääasiassa suunnattu yritysten susipaskoille vuonna miekka ja kivi ohjelmoiduille omille softille, joita on hirveästi vieläkin käytössä, mutta eivät kuppaisuudestaan johtuen toimi nätisti Win7:ssa suoraan. Aika harvassa on ne, jotka oikeasti tuota tarvitsevat.
 
Olen käyttänyt Win7:aa jo ekasta julkisesta betasta ja hyvin on toiminut. XP:ta ei mielestäni kannata enää asentaa, varsinkin kun Win7 julkaistaan tässä kuussa.
 
Tohtori Tonus
04.10.2009 22:09:30 (muokattu 04.10.2009 22:13:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä otsikko sopii ongelmaani, joten lainaan ketjua.
 
Eikö keFir-plugin toimi seiskassa? En ainakaan saanut sitä toimimaan. Koetin siirtää vanhalta koneelta valmiit kitara-fx chainit uudellekin koneelle, mutta keFiriä ei tämä tunnistanut. Koitin ladata ja asentaa plugarin uusiksikin, mutta ei onnannut.
 
Onko tähän jotain kikkoja, joilla sen saisi toimimaan? Tai onko vaihtoehtoisesti jotain muuta hyvää impulse responseja ymmärtävää kaappiplugaria?
 
E: Reaper siis softana. Perässä näköjään lukee vielä x64, mikäli se johonkin vaikuttaa. Muuten ohjelma toimi moitteetta, mutta tuo keFir ei tosiaan :(
 
"Lombardon parhaimmuus ei ole mielipidekysymys, vaan fakta" -Ben_D
LaXu
05.10.2009 09:44:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tohtori Tonus:
Eikö keFir-plugin toimi seiskassa? En ainakaan saanut sitä toimimaan. Koetin siirtää vanhalta koneelta valmiit kitara-fx chainit uudellekin koneelle, mutta keFiriä ei tämä tunnistanut. Koitin ladata ja asentaa plugarin uusiksikin, mutta ei onnannut.
 
E: Reaper siis softana. Perässä näköjään lukee vielä x64, mikäli se johonkin vaikuttaa. Muuten ohjelma toimi moitteetta, mutta tuo keFir ei tosiaan :(

 
Onko plugari 64-bit myös? Jos ei niin saattaa piillä ongelma siinä. Kokeile 32-bittisellä Reaperilla.
 
migi666
05.10.2009 09:57:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Onko plugari 64-bit myös? Jos ei niin saattaa piillä ongelma siinä. Kokeile 32-bittisellä Reaperilla.
 
Nykyään taitaa 64 bit reaperissa olla 32 bit plugareiden tuki uusimmassa versiossa. Päivitin juuri himakoneelle.
 
Suoraan mennään ennen kuin käännytään vai miten se oli.
Tohtori Tonus
05.10.2009 18:07:25 (muokattu 05.10.2009 18:08:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No voi saakeli :D Ongelma oli niin pienestä kiinni, että olin laittanut sen keFirin kansioon Reaper/Plugins/VST, vaikka olisi pitänyt olla Reaper/Plugins/FX/VST. Kylläpä sitä saa taas tuntea itsensä tyhmäksi. Nyt kuitenkin toimii, jeejee.
 
E: näköjään sensuroi kenoviivat
 
"Lombardon parhaimmuus ei ole mielipidekysymys, vaan fakta" -Ben_D
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti