Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uusi kannettava, eikä toimi minkään ulkoisen äänikortin kanssa!
1 2 3
riikk
07.10.2007 16:19:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Apua! Ostin uuden Acer Travelmate 5510 -kannettavan (AMD Turion 64x2 -prosessori) ja vaihdatin siihen kaupassa Vistan tilalle Windows XP:n ohjelmien yhteensopivuussyistä. Lisäksi koneeseen laitettiin toinen giga keskusmuistia (nyt yht. 2G). Kone ei jostain syystä suostu toimimaan millään kokeilemallani ulkoisella äänikortilla. M-audion USB-laite Mobile Pre sekä Presonus firepod (pcmcia-kortin kautta kytketty firewire) ja yksi huonompi USB-laite on kokeiltu. Kone kyllä löytää laitteet, äänittää, toistaa, mutta tekee koko ajan outoa virhettä: ääni räksähtelee ja poksahtelee satunnaisesti n. muutaman sekunnin välein. Konetta on säädetty (virransäästötila pois kannettavan tietokoneen moodista pöytäkoneeseen, latenssit ym.) mutta mikään ei tunnu toimivan. Tietokoneisiin perehtynyt tuttuni arveli, että ongelma voi olla siinä miten kone käyttää prosessoria, toisin sanoen kannettava kone säästelee tehoja silloinkin kun ei pitäisi ja tämä tekee aukkoja äänisignaaliin. Mutta voiko ainoa keino olla vaihto pöytäkoneeseen? Monet kuitenkin tekevät läppärillä hommia aivan sujuvasti. Eikä prosessorin käyttöteho ole ollut tässä tapauksessa lujilla, päinvastoin ihan minimissä. Ideoita?
 
akiha
07.10.2007 18:41:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.carbonmusic.fi/download/tietonurkka/xpn_asetukset.pdf
Kokeile tuon linkin alla oleva lista käydä kohta kohdalta läpi. Auttoi ainakin minun acerissa uskomattoman paljon. Prosessori amd 3000+. Ennen tuota virittelyä hommasta ei tahtonut tulla mitään: rätinää ja tökkimistä jatkuvasti. Mutta tuon virittelyn jälkeen homma alkoi luistaa aikalailla ongelmitta niin kauan, kun cpu ei paukuta yli 90%.
 
jukcat
10.10.2007 00:22:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli mieleen myös se, että virustorjunta ja jotkut muut ohjelmat (word mukaanlukien tietyillä asetuksilla) skannaavat koko ajan konetta ja sen tekemisiä ja saattvat myös aiheuttaa kyseistä poksuamista ja muuta halivatkulia.Eli nämä pois päältä kun äänittelee.
Mulla on itsellä koneessa kaksi käyttistä XP- home nettiin ym. ja -pro musa käyttöön omalla kiintolevyllään. Ei ole ollut mitään ongelmaa. Nykyisillä ulkoisillakin kiintolevyillä tämä onnistuu, sillä usb2 ja firwiren nopeus riittää (ja nehän kehittyy koko ajan) tiedonsiirtoon. Tämä myös mahdollistaa tuon musakäyttiksen säätämisen niin pelkistetyksi kuin sen vaan saa, sitten toimii kyllä todella hyvin vielä 34 raitaakin ilman efektejä... raskailla efekteillä raja menee jossain 12-13 analogiraidassa sitten loppuu intellin dualista tehot.Midit on sitten erikseen...
Muistia on 2gigaa, lisä muistilla pääsis varmaan isompiin kokonaisuuksiin, mutta eipä vielä ole olllut tarvetta kotistudiossa.
 
Toiset näkee maan ja kokee taivaan.
Marklar
10.10.2007 19:04:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietyt ulkoset äänikortit ei toimi tiettyjen prosessorien kanssa. Kannattaa mennä jonkun musiikkiliikkeen studiopuolelle kyselemään tarkemmin
 
If I were an alchemist, I'd turn gold in to metal.
samulirask
11.10.2007 17:47:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voit kokeilla käyttää konetta ilman, että akku on siinä kiinni - siis pelkällä verkkovirralla Itselläni tuntuu poistavan n. 90 % dropouteista. Itselläni on emun usb-kortti.
 
www.elisanet.fi/samuli.rask
otu
14.01.2008 18:06:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on juuri samanlaisia oireita. Acer Travelmate 6592 dual core 1.8ghz ja xp, focusrite saffire le äänikortti. Osaako kukaan antaa vinkkejä? Olen nuo xp:n tuunaukset jo laittanut, eikä ole auttanut. Äänikorttini myös tilttaa vähän väliä ja lähtee toimivaan vasta kun on ottanut virrat pois ja laittanut takasin.
 
CPU
17.01.2008 15:25:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä kanssa Aceri käytössä ja huomasin, että sen Acerin oman (mallia huumori) ePower management softa pökäleen kanssa ei ole mahdollista saada virransäästötoimintoja pois päältä kokonaan, tuon ohjelman poistettuani sain homman toimimaan moitteetta. Tosin nyt läppäri ylikuumenee todella helposti, mutta hommasin sille tuuletinalustan jolla tämä pysyy kurissa. Tuloksen ei ole siis mikään mobiili nauhotusasema, mutta mobiili tietokone (ei ylikuumene kuin äänikortin kanssa) ja toimiva DAW.
 
k.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
mos6581
17.01.2008 16:40:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

USB-vehkeistä en osaa sanoa, mutta jotkut ulkoiset purkit saattaa olla nirsoja firewire-portin piirin suhteen ja valmistajat suosittelevat järestään texas instrumentsin piiriä. Joten eikun laitehallinnasta tsiigaamaan mitä siellä firewire osastolla lukoo.
Värinä
17.01.2008 17:23:36 (muokattu 17.01.2008 17:25:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Usein niissä minivaatimuksissa lukee myös "native firewire port" mikä käsittääkseni tarkoittaa sitä, että ko. portti on koneessa integroituna. Ei siis PCMIA portissa kiinni.
 
Mites tuo prosessori. Kovasti ainakin isot pojat puhuvat Intelin olevan AMDtä parempi? Toisaalta voiko se paljoa vielä yksinkertaisessa kotiäänittelyssä merkata?
 
Someone once said that life's like a cow, but I don't know how...
hape
17.01.2008 17:57:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaa koneen jatkuvan datavirran tallennuskyky DCP Latency Checkerillä http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
 
Jos tuo näyttää ikäviä katkoja suorituskyvyssä, niin joku, esim. huono ide-ohjain voi häiritä äänen tallennusta. Onko siinä muuten ide- vai sata-kiintolevy? Ilmeneekö ongelmat sekä toistaessa että äänitettäessä?
 
Tuo edellä mainittu XP:n asetukset -dokumentti kannattaa kyllä tsekata. Samoin kaikki ylimääräiset taustalla päällä olevat palvelut ja sovellukset pois päältä.
 
Remember: Don't eat the deadly yellow snow!
JPQ
17.01.2008 22:52:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Usein niissä minivaatimuksissa lukee myös "native firewire port" mikä käsittääkseni tarkoittaa sitä, että ko. portti on koneessa integroituna. Ei siis PCMIA portissa kiinni.
 
Mites tuo prosessori. Kovasti ainakin isot pojat puhuvat Intelin olevan AMDtä parempi? Toisaalta voiko se paljoa vielä yksinkertaisessa kotiäänittelyssä merkata?

 
Jotkut väitti mulle ettei enään nykyänä olisi väliä ja joku suositteli inteliä ja intelin otin tuon pohjalta. vaikka intelistä firmana en pidä no enpä microsoftista mutta sitä käytetään johon on varaa.:(
 
Lapis
18.01.2008 06:51:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla teki just noin uudella Dellillä (160Gt - 7200 rpm, 4Gt, Intel Centrino Duo 2.2). Tehosta ei silloin tosiaankaan ollut kiinni. Äänikorttina on loistava Tascamin Fireone. Pätki ja pätki. Tsekkasin FW-piirin: O2 Micro. Haukkuivat maailmalla sitä joten etsin Texasin piirillä varustetun PCMCIA:n. Pitää olla tässä tapauksessa PCMCIA. ExpressCard ei käy jos sellainen paikka löytyy. Tietokoneliikkeissä ei oikein tiedetty että mistä löytyisi. Lacien FW-PCMCIA:ssa on Texasin piiri mutta oli huono saatavuus ja vieläpä kalliimpi joten tilasin Visalla Saksasta tommosen: http://www.partsdata.de/PCMCIA_PC-C … nts_EX-6600E__GB_PC-CARD-12120.html . Tuli viikossa, ongelmat poistuivat ja toimii niinkuin se maailmankuulu junan vessa. En tiedä toimisiko teidän tapauksissanne mutta...
 
Ai niin. Edellisellä koneella tein kaikki mahdolliset optimoinnit Windowsille mutta tässä en mitään. Virustorjunnat ja kaikki turhat prosessit jyllää taustalla ja netissäkin tulee oltua koko ajan mutta toimii ja jaksaa silti täydellisesti.
 
Kyllä poijat tapahtuu!
Sunkka
18.01.2008 08:34:54 (muokattu 18.01.2008 08:37:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon ongelmaan en osaa kommentoida, kun en koneista juurikaan mitään ymmärrä. Mutta. Mulla on HP:n läppäri samalla prosessorilla, 2G muistia, Win XP ja M-Audion Audiophile USB äänikortti. Ei ole koskaan ollut mitään tuon kaltaisia ongelmia. Oikeastaan ei koskaan mitään ongelmia. Joten tämä nyt vaan vertailukohdaksi, että kyllähän sen "pitäisi" toimia.. Niin ja kaikki mahdolliset virustorjunnat, palomuurit ja virransäästöt ja mitä vielä on aina päällä.
 
masterhat
21.07.2008 22:55:06 (muokattu 21.07.2008 22:56:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jou. Nyt tuli uus läppäri, amd tuplaydin ja 4gt muistia. äänikortti fw-väylässä ei pelaa niin vitun yhtään, rätiseee ja kohisee.
Tsekkasin, niin texas instrumentsin chippiä ei löydy, joten johtuuko tämä kohina juurikin siitä.
Kohinaa tulee aktiivimonitoreista jopa silloinkin, kun äänikortti ei ole päällä, mutta fw piuha on kytkettynä läppäriin ja korttiin.
Eli vuotoa ihan saatanasti tai jotain. en o vielä hommannut express cardia, mutta voiko se auttaa tässä tapauksessa, että ostaa express card paikkaan firewire sovittimen (joka on varustettu texas instrumentin chipillä) vai laitanko läppärin takaisin liikeeseen, ja metsästän uutta josta löytyy tuo texs instrumentsin chip. vanhassa fujitsu-siemensin läppäristä tuo löytyi, mutta fw-portti sitä' vastoin leipoi kiinni. niin, ja tuollaisen sovittimen olen muutoinkin hommaamassa jotta saa toisen fw-portin ulkoista kovalevyä varten, mutta onko ulkoset kovalevyt myös yhtä nirsoja fw-väylän suhteen.
 
äänikorttina herculeksen 12/16 firevire
 
windows vista on aivan vitun perseestä näin päivän kokeilun jälkeen
 
http://www.mikseri.net/artists/fouraces.69258.php
Wk
22.07.2008 01:45:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

windows vista on aivan vitun perseestä näin päivän kokeilun jälkeen
 
Oletko tarkistanut että tuo äänikortti tukee Vistaa? En löytänyt kuin tämän sivun jossa olisi jotain tarkempaa tietoa tuosta äänikortista ja sain sellaisen käsityksen että hieman vanhemmasta laitteesta olisi kysmys?
 
http://www.etcetera.co.uk/products/HER010.shtml
 
Ainakaan tuolla sivulla ei ollut Vistasta mainintaa ja jollei virallista tukea ole niin ongelmia tulee melko varmasti, vaikka joitain laitteita tässä Vistassa saa kyllä toimimaan kun XP:n ajurit "pakottaa" Ohjauspaneelin kautta... itellä on langaton verkkokortti tommonen tapaus, ei virallista tukea eikä normaalitavalla asennus onnistukkaan..mutta väkisin kyllä...
masterhat
22.07.2008 03:16:07 (muokattu 22.07.2008 03:17:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko tarkistanut että tuo äänikortti tukee Vistaa? En löytänyt kuin tämän sivun jossa olisi jotain tarkempaa tietoa tuosta äänikortista ja sain sellaisen käsityksen että hieman vanhemmasta laitteesta olisi kysmys?
 
http://www.etcetera.co.uk/products/HER010.shtml
 
Ainakaan tuolla sivulla ei ollut Vistasta mainintaa ja jollei virallista tukea ole niin ongelmia tulee melko varmasti, vaikka joitain laitteita tässä Vistassa saa kyllä toimimaan kun XP:n ajurit "pakottaa" Ohjauspaneelin kautta... itellä on langaton verkkokortti tommonen tapaus, ei virallista tukea eikä normaalitavalla asennus onnistukkaan..mutta väkisin kyllä...

 
kyl mä löysin niiden kotisivuilta 32-bittiselle vistalle uudet ajuritkin, mutta siis tuo koneen fw-väylä on susi (ei texasin chippiä). Vista tuntuu muuten vaan sekavalta, hitaalta, raskaalta ja vitun turhalta verattuna kaikesta karsittuun xp:hen. kyllä taidan laittaa konee huomenna backiin, jotenkin jäi huonot vibat. jahka tässä kattelis hiukan lisää, jahka microsoft vaikka julkaisisi uuden toimivan windowsin....
 
oikeestihan en tiedä yhtään mistä puhun, mutta vistasta en paljoa hyvää ole kuullut
 
http://www.mikseri.net/artists/fouraces.69258.php
Jaava
22.07.2008 04:48:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyl mä löysin niiden kotisivuilta 32-bittiselle vistalle uudet ajuritkin, mutta siis tuo koneen fw-väylä on susi (ei texasin chippiä). Vista tuntuu muuten vaan sekavalta, hitaalta, raskaalta ja vitun turhalta verattuna kaikesta karsittuun xp:hen. kyllä taidan laittaa konee huomenna backiin, jotenkin jäi huonot vibat. jahka tässä kattelis hiukan lisää, jahka microsoft vaikka julkaisisi uuden toimivan windowsin....

oikeestihan en tiedä yhtään mistä puhun, mutta vistasta en paljoa hyvää ole kuullut

 
Vista on selkeämpi, helpompi, kauniimpi ja uusilla koneilla aika reippaasti nopeampi, kuin XP. Ihan molempia yhtäaikaa käyttävän mielipiteenä.
Nettifoorumien keskustelut on lähinnä viimevuodelta, kun vista oli juuri tullut markkinoille.
 
Mutta ajapa tuo latency checker. Ja kai sulla on langaton verkko pois päältä?
 
''Miten voi olla jano, vaikka on juonut koko yön?''
masterhat
22.07.2008 12:17:51 (muokattu 22.07.2008 13:01:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vista on selkeämpi, helpompi, kauniimpi ja uusilla koneilla aika reippaasti nopeampi, kuin XP. Ihan molempia yhtäaikaa käyttävän mielipiteenä.
Nettifoorumien keskustelut on lähinnä viimevuodelta, kun vista oli juuri tullut markkinoille.
 
Mutta ajapa tuo latency checker. Ja kai sulla on langaton verkko pois päältä?

 
Siis mulla oli uus kone ollut päällä ehkä 15min, sen ajan että ajaoin herculeksen uudet ajurit ja testasin, ei oikee toimi, rätinä ja suhina tulee kajareista heti kun fw:n kytkee läppärin kylkeen, vaikkei äänikortti olisi ollut edes päällä, niinkuin totesin..
Onhan tuossa ihan kivasti tehoa ja 13 päivää vielä palautusoikeutta (olettaen tietysi ettei konetta ole juurikaan käytetty esim. ladattu täyteen pornoa jne.), joten pitäs vaan tietää saako sen futaamaan express cardin kautta josta löytyy TI:n chip, ja verkkokaupassa tuntuu olevan aika pitkät toimitusajat...
 
E: tilasin express fw:n ja ulkosen 7200 kovon, jos ei sit pelaa ni konetta vaihtoon sanon ma. eikai nuo ulkoset kovalevyt o niin nirsoja fw-väylän suhteen, kuten jotkut audio-interface tuntuu olevan...?
 
http://www.mikseri.net/artists/fouraces.69258.php
Jaava
22.07.2008 13:06:38 (muokattu 22.07.2008 13:08:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis kohinaa tulee, vaikka äänikortti on pois päältä? Ei kuulosta ajuriongelmalta. Mutta kuitenkin siis ainoastaan, kun se on kytkettynä koneeseen? Aika hämärää.
 
''Miten voi olla jano, vaikka on juonut koko yön?''
Master of Disguise
22.07.2008 13:15:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siis mulla oli uus kone ollut päällä ehkä 15min, sen ajan että ajaoin herculeksen uudet ajurit ja testasin, ei oikee toimi, rätinä ja suhina tulee kajareista heti kun fw:n kytkee läppärin kylkeen, vaikkei äänikortti olisi ollut edes päällä, niinkuin totesin.. Onhan tuossa ihan kivasti tehoa ja 13 päivää vielä palautusoikeutta (olettaen tietysi ettei konetta ole juurikaan käytetty esim. ladattu täyteen pornoa jne.), joten pitäs vaan tietää saako sen futaamaan express cardin kautta josta löytyy TI:n chip, ja verkkokaupassa tuntuu olevan aika pitkät toimitusajat...
 
E: tilasin express fw:n ja ulkosen 7200 kovon, jos ei sit pelaa ni konetta vaihtoon sanon ma. eikai nuo ulkoset kovalevyt o niin nirsoja fw-väylän suhteen, kuten jotkut audio-interface tuntuu olevan...?

 
Kokeileppa tätä http://downloads.guru3d.com/download.php?det=951 (Toimii myös Vistassa)
 
Laitat sieltä sun firewire-ohjaimen latenssin lähemmäs 255, vaikka 250 ja muiden ohjainten latenssit nollaksi. Tallennat ne muutokset ja käynnistät koneen uudelleen.
 
Toi auttoi mulla tosin vasta kun sain TI:n piirillä varustetun Expresscardin, mutta kannattaa nyt sitä ootellessa testata.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti