Muusikoiden.net
26.10.2020
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: LP-soitin toistaa liian hiljaisena
1
Jarsson
06.01.2005 15:49:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä ongelma on seuraavan lainen:
 
LP-soitin on liitettynä RCA-liittimin stereoihin ja äänenvoimakkuutta ei saa tarpeeksi suurelle, ns. normaali voluumille. Vaikka stereoista vääntää voimakkuuden yli puolenvälin, pysyy ääni silti liian hiljaisena. Muita äänilähteitä käyttäessä (cd-soitin, tietokone) äänenvoimakkuuden saa stereoista tarpeeksi suurelle ja paljon sen yläpuolelle.
 
Eli osaako kukaan sanoa mitään ensi tarkastus toimia ongelmaan? Vinyylisoittimen rakenteesta en juurikaan mitään ymmärrä, joten sisustan tarkastelusta ei minun tekemänä ole hyötyä..
 
jari
06.01.2005 16:15:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siihen ilmeisesti tarvitaan etu vahvistin
 
kitara on lyömäsoitin
kulmahiomakone
06.01.2005 16:48:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Normaalia linjasisääntuloa ei ole tarkoitettu levysoittimelle. Levysoitin vaatii RIAA -korjaimen ja herkemmän sisääntulon - eli "phono" liitännän tai sitten erillisen korjaimen, joka isketään levysoittimen ja vahvistimen linjasisääntulon väliin.
 
Hifistelyliikkeissä nuo erilliset korjaimet maksavat paljon. Elektroniikkaliikkeestä tai jostain bilteman tyylisestä putiikista voi saada kelvollisen korjaimen parillakympillä.
 
Rantsu
06.01.2005 16:48:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan sulla RIAA-korjaimen sisältävä äänirasian etuvahvistin (ei itsestäänselvyys nykypäivänä) niissä stereoissa ? Jos levarin ääni on todella hiljainen ja lisäksi hyvin diskanttivoittoinen, niin olet kytkenyt sen liitäntään, jossa tällaista ei ole. Ihan normaalia kuitenkin on se, että vinyylisoitin kuuluu hiukan hiljempaa kuin CD.
 
"Ehke parempi mine kotona."
Trebla
06.01.2005 16:55:35 (muokattu 06.01.2005 16:56:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LP-soittimen äänirasia vastaa signaaliltaan mikrofonia.
Nykyajan vahvareissa ei enää levysoitinsisäänmenoa ole, joten normaaliin linjatasiseen sisäänmenoon kytkettäessä ääni kuulostaa hiljaiselta ja diskanttivoittoiselta.
 
Levyn kaiverruksessa on käytetty esikorostusta, jolloin matalia taajuuksia on vaimennettu. Syy tähän on, että muuten levyurien sivuttaispoikkeama olisi suuri ja levylle mahtuisi materiaalia vähemmän.
Jotta voisit kuunnella levyjä normaalisti, tulee soittimen jälkeen olla kytketty jälkikorjauksen tekevä laite. kyseisen laite tunnetaan nimellä RIAA-korjain. Joutunet ostamaan tuommoisen tai itse rakentelemaan. Yleensä noissa on esivahvistin mukana, jolloin signaalin voi kytkeä suoraan vahvistimen inputtiin.
 
Jos taas sinulla on vahvistimessa levysoitinsisäänmeno ja ääni on hiljainen, niin sitten siellä voi olla oikein vikaakin.
 
Toivottavasti tästä oli jotain apua
 
EDIT: Ja sillä välillä kun kirjoitat kaikki on jo kerrottu. No mää oonki hämeestä.
 
"Before you play two notes learn how to play one note - and don't play one note unless you've got a reason to play it." - Mark Hollis (1998)
Jarsson
06.01.2005 17:11:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä selvensi asian perusteellisesti. Tosiaan ääni oli hyvinkin diskanttivoittoinen ja hiljainen, eli RIAA-korjain todennäköisesti on se ratkaisu ongelmaan.
 
Kiitoksia vastanneille!
 
Ahti Tuumiainen
08.01.2019 11:03:56 (muokattu 08.01.2019 11:09:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla vähän sama ongelma, mutta mikrofoni pitäisi liittää stereoihin. Käykö se RIAA-korjain myös mikrofonille?
 
My car is shining, my teeth are fast.
Kefiiri
08.01.2019 11:32:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistusta kyllä riittää, mutta äänestä tulee bassovoittoinen ja korkeat äänet vaimenevat perusteellisesti. Korjain on suunniteltu tasapainottamaan levysoittimen äänirasian antama bassoköyhä ja diskanttipitoinen signaali. Jokin muu etuvahvistin toimisi paremmin.
 
En ole musiikin asiantuntija.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti