Muusikoiden.net
20.10.2020
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mesa Triple Rectifier Multi-Watt - 3. kanava mykkä
1
Mr. M
09.08.2018 12:29:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennen, kun alan roudaamaan tuota laitosta ulkopuoliselle korjaamolle, kysyisin, että onko kellään muulla ollut allakuvailtua vastaavaa vikaa? ja jos on, niin mihin vika lopulta paikannettiin..?
 
Eli: 1. ja 2. kanavat skulaavat täysin niinkuin pitää, mutta 3. kanava on kuollut. Minkään kyseisen kanavan kytkimen/potikan asennolla nupin etu- tai takapuolella ei ole vaikutusta. Silloin, kun kanava on päällä, kuuluu soitto (ihan kunnon soittona, eikä staattisena kohinana) kaapista pienen pienenä särinänä, jota voisi verrata korvanappikuulokkeen kuunteluun 2 metrin päästä. Kyseinen särinä muuttaa hivenen sävyään, kun kaikille kanaville yhteistä master-volumea säätää 0 - 100%(putkipäätteen normaali vaikutus saundiin).
 
Näyttäisi siis siltä, että pääte toimii (1. ja 2. kanavien ohella) myöskin normaalisti, mutta signaalia vuotaa hiuksen hienosti jostain läpi. Liekö mitä kautta mahtaakaan..
 
Etuvahvistimen putki/putket varmaan monella muullakin ihan ensimmäiseksi mielessä nyt. Mutta: 2. ja 3. kanavat kulkevat käytännössä 100% samaa signaalitietä samojen putkien läpi, ainoastaan tone stackit menee eri reittejänsä yhdessä välissä. Ei siis käy ainakaan minun järkeeni, että kuinka voisi olla putkirikosta kyse, kun 2. kanava kerran toimii täysin oireettomasti.
 
Tämä Triple Rectohan on etuvahvistimeltaan Dual Recton kanssa identtinen ja googlella löytää aika paljon sen edellisen korimallin 3-kanavaisen Dual Recton (Solo Head) kytkentäkaavioita, mutta ei millään tämän Reborn-mallin. Olen tähän mennessä ollut kuitenkin siinä uskossa, että tässä tapauksessa voidaan tutkiskella tuon vanhemman mallin schemaa ja luottaa siihen, ettei Mesa ole erottanut 2. ja 3. kanavaa merkitsevästi enemmän erilleen. Vai onko tästä jollakulla kenties parempaa tietoa? Putkien määrä ei ainakaan ole muuttunut.
 
Tällä hetkellä oma veikkaukseni on vahvasti kallellaan johonkin tuon kolmoskavan kanavakohtaisen potikan suuntaan.. Mutta kuten sanoin, kuulisin mielelläni kokemuksia vastaavista tilanteista. Tai sitten muiden ajatuksia, että mikä perkele tuon voisi olla riivannut. Onneksi bänditreenit menee ihan kivasti nyt tilapäisesti pelkillä 1. ja 2. kanavillakin.
 
Jossain vaiheessa menen treenikselle suolistamaan tuota nuppia ja varmistamaan tuon etuasteen putkijutun. On vain ärsyttävästi kaiken takana melkein naamalevyssä kiinni nuo etuasteputket. Olen kyllä jo henkisesti varautunut korjaamoreissuunkin.
 
"Soita torvi!" https://www.facebook.com/huutotauti/ https://www.facebook.com/furciferi/
Lauri
09.08.2018 20:43:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Villinä veikkauksena voisin sanoa, että siellä on varmaankin relepiirissä joku transistori tai rele hajalla. Mute-piiristäkin saattaisi olla fetti rikki.
 
Ne jotka elävät elektroniikasta, kuolevat elektroniikkaan.
Pedro de la Helvetto
09.08.2018 23:34:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö noi Mesan mute-piirit on justiinsa herkimpiä hajoamaan. Veikkaisin juuri ko. vikaa.
 
Mr. M
10.08.2018 09:40:58 (muokattu 10.08.2018 09:50:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo, ennen olen pitänyt noita rectoja hyvinkin luotettavina vehkeinä. Mut nytten tämän jutun myötävaikutuksesta vähän ahkerammin internettiä tutkiskelleena, mulle onkin käynyt ilmi, että kyllä näitäkin tuppaa nähtävästi hajoilemaan.
 
Tässä -> https://www.thegearpage.net/board/i … uit-is-fundamentally-flawed.937400/ oli ihan mielenkiintosta juttua tuosta mute-piiristä. Kommentissa #27 joku seppo kylältä toteaa, että "-- the only Mesas I get in the shop are broken and 95% of them have mute circuit issues...the number 1 failure mode in Mesa amps."
Se voisi kyllä olla aika looginen selitys. Pitääpä testata reeniksellä seuraavan kerran heti ensimmäiseksi, että vuotaako signaali tuon 3. kanavan kaltaisesti läpi 2. kanavalta, jos muten laittaa päälle (Normaalisti en käytä tuota nupin mutea ikinä, siksi ei hajuakaa tästä).
 
Edit: harmi vaan, että tuohon rectomalliin se mute tuli vasta Reborn-mallissa, jonka kytkiksiä ei siis tahdo millään löytyä.
 
"Soita torvi!" https://www.facebook.com/huutotauti/ https://www.facebook.com/furciferi/
Pedro de la Helvetto
10.08.2018 12:20:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mute toimii myös silloin kun vaihdat kanavaa. Se estää poksahdukset ym. Muut rutinat. Se menee siis päälle millisekunneiksi kun kanavanvaihtokytkimestä painetaan. Mute voi myös jäädä ikään kuin päälle. Helppo korjata, mutta vioittuneen komponentin etsimiseen voi mennä aikaa kun uudemmat Mesat on aika tiivisti pakattuja laitteita.
 
Lauri
10.08.2018 16:17:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edit: harmi vaan, että tuohon rectomalliin se mute tuli vasta Reborn-mallissa, jonka kytkiksiä ei siis tahdo millään löytyä.
 
Kyllä noissa mesoissa on noi mute-piirit olleet jo aika kauan. Releen kelasta aiheutuvaa pulssia kanavaa vaihtaessa käytetään ohjaamaan fettiä mikä mutettaa signaalin pieneksi hetkeksi. Hyvin suunnitellussa vahvistimessa tuollaista mute-piiriä ei edes tarvitse.
 
Ne jotka elävät elektroniikasta, kuolevat elektroniikkaan.
Mr. M
10.08.2018 16:27:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lauri: Kyllä noissa mesoissa on noi mute-piirit olleet jo aika kauan. Releen kelasta aiheutuvaa pulssia kanavaa vaihtaessa käytetään ohjaamaan fettiä mikä mutettaa signaalin pieneksi hetkeksi. Hyvin suunnitellussa vahvistimessa tuollaista mute-piiriä ei edes tarvitse.
 
Ahaa, aivan joo. Rebornissa se vain lisättiin kytkimen taakse myös.
 
"Soita torvi!" https://www.facebook.com/huutotauti/ https://www.facebook.com/furciferi/
JPHe
13.08.2018 00:02:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. M: Ahaa, aivan joo. Rebornissa se vain lisättiin kytkimen taakse myös.
 
Niin dc relissä aiheuttaa kaiken äänen. Nyt Mesalla ei haluta liikaa konkkia ja alasvetovastuksia signaalitielle, niin tuo hoitaa hyvin rapsahdukset pois. Aika todennäköisesti tuo mute fetti oireilee.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti