Muusikoiden.net
23.02.2019
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikkien johdot koskettaa toisiinsa = ääni katkeaa
1
The Jack
04.07.2018 19:03:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olin taas lempipuuhassani vaihtamassa mikkejä. Hankkimassani SG:ssä oli alkuperäiset Gibsonin Braided Shield mikit kolvattu omaan silmääni oudosti, eli ne oli kolvattu yhteen eikä ollenkaan potikoiden päälle. Johtojen päät meni normaalisti volumepotikoiden jalkoihin.
 
Otin alkuperäiset mikit irti ja vaihdoin toisiin samanlaisiin Braided Shield mikkeihin, mutta kolvasin vanhalla oppimallani tavalla eli kolvasin tallamikin johdon kiinni tallan volumepotikan päälle ja johdon pään kiinni siihen jalkaan. Kaulamikille tein samoin eli kaulan volumeen. Soundi on Kloppmann 59 tallassa ja Classic 57 kaulassa loistava ja kolvaukset on ehdottomasti kunnossa. Mutta mikäli nyt nämä kahden mikin johdot koskettavat toisiaan ääni katoaa täydellisesti? Onko tässä nyt ollut alkuperäisellä kitaran omistajalla joku 50s wiring tai mikä aiheuttaa kyseisen ilmiön? Aina pistäessä takakantta kiinni johdot koskee toisiinsa ja ääni katoaa. Teippaanko vaan johdot erilleen, ja homma on sillä selvä?
 
The Jack
05.07.2018 21:19:16 (muokattu 05.07.2018 21:22:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yritin vaan töniä johdot mahdollisimman erilleen ja pistin takakannen kiinni. Hyvin pelittää, mutta en välttämättä stadionkeikalle uskaltaisi mennä tämän kitaran kanssa. Jos johdot pääsee kovasta tärinästä liikkumaan vika tulee uusiutumaan. Opiskelin asiaa googlettamalla, ja siellä kyseiseen ongelmaan suositeltiin tuubia minkä sisälle suojaamaton johto laitetaan. Tuubi on sitten mahdollisesti kuitenkin vaarassa sulaa, joten luovuin tuosta ideasta. En tiennyt tätäkään että eristämättömällä johdolla pitäisi olla kirkkaampi soundi. Tämän takia Gibsoneissa on käytetty tätä old school-metodia. Kaikkein helpompia kolvattavia ovat nämä Braided Shield mikit, sen sijaan ainakin Bare Knucklen Miracle Manien johto oli sellaista ohutta hapsua ettei meinannut millään yhdistää. Monta kertaa sai ottaa takakannen pois ja kolvata uudelleen.
 
E: Kiinnostaa edelleen että mikä sähkötekninen idea oli kitarassani olleessa alkuperäisessä mikityksessä? Kaksi Braided Shield mikin johtoa oli siis kolvattu yhteen, mutta ei ollenkaan potikoiden kylkeen. Se toimi ihan hyvin silläkin tavoin.
 
Jeszse
05.07.2018 21:28:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikset laittais kutistesukkaa niihin?
 
Puavali
05.07.2018 21:37:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: ... Opiskelin asiaa googlettamalla, ja siellä kyseiseen ongelmaan suositeltiin tuubia minkä sisälle suojaamaton johto laitetaan. Tuubi on sitten mahdollisesti kuitenkin vaarassa sulaa, joten luovuin tuosta ideasta...
 
Siis se tuubi voi sulaa juottaessa vai milloin? Ainakaan mikrofonien tuottamat virrat ei suojasukkaa (tuubia) sulata.
The Jack
05.07.2018 21:46:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puavali: Siis se tuubi voi sulaa juottaessa vai milloin? Ainakaan mikrofonien tuottamat virrat ei suojasukkaa (tuubia) sulata.
 
Luin vaan pätkän keskustelua, jossa joku oli laittanut jonkinlaisen muovituubin sisälle paljaan johdon ja toinen sitten varoitti häntä asiasta. Mulla ei ole tietoa minkäläiset virrat ja lämmöt noissa johdoissa kulkee, niin en lähtenyt kokeilemaan.
 
ituvirtanen
05.07.2018 21:58:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muovi voi sulaa juottaessa mutta sellaista tehomäärää ei soittamalla saa aikaan, jolla kaapelisukat saisi sulamaan. Jos erittäin raskaalla kädellä saa voltin ja vaikka milliampeerin aikaan, tekee se kokonaista yhden milliwatin tehoa. Pienehkössä 20-wattisessa juotoskolvissa on silloin 20 000 kertaa enemmän tehoa. Sukka päälle.
 
Jeszse
05.07.2018 22:21:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: Luin vaan pätkän keskustelua, jossa joku oli laittanut jonkinlaisen muovituubin sisälle paljaan johdon ja toinen sitten varoitti häntä asiasta. Mulla ei ole tietoa minkäläiset virrat ja lämmöt noissa johdoissa kulkee, niin en lähtenyt kokeilemaan.
 
Juu ei tarvi pelätä lain.
 
Kefiiri
06.07.2018 00:00:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se muovin sulamisjuttu on tosiaan täytynyt liittyä kolvausvaiheeseen. Mutta melko erikoista että noiden päällipunosten yhdistyminen mykistää kitaran? Niidenhän nyt ilman muuta luulisi molempien olevan valmiiksi maapotentiaalissa.
 
En ole musiikin asiantuntija.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti