Muusikoiden.net
27.03.2019
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gibson Classic 57 ja 57+ hurina
1
harez
03.11.2017 23:30:20 (muokattu 03.11.2017 23:38:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on pakko kysyä viisaammilta, koska itsellä menee sormi suuhun ja pahasti. Uutena ostetussa Gibson Signature T 2013 kitarassa on alkuperäisenä Classic 57 ja 57+ mikit. Saundi oli hirveän ohkainen koko ajan verrattuna Tokain LS-85:een orkkis mikeillä, kitarasta löytyi myös puolitus. Ongelma on hurina, jota kitarasta lähtee enemmän kuin muista humpparikitaroista.
 
Nyt vaihdon orkkis elektroniikan pois ja tilalle laitoin Spraguen 715P konkat ja kunnon Bournsin potikat, lisäksi vaihdoin jakin Switchcraftin uuteen ja vedin johdot uusiksi muuten, paitsi kytkimeltä ja tottakai mikeiltä tulevat ovat orkkikset. Lisäksi kaikki "kotelot" on vuorattu alumiiniteipillä.
 
Saundi parani huomattavasti verrattuna edelliseen coil-split tehdashärpäkkeeseen, mutta edelleen tulee pientä hurinaa riippuen kitaran asennosta suhteessa vahvistimeen, jos talla- tai kaulamikki on yksistään käytössä. Kun molemmat on valittuna, ei ole mitään ylimääräisiä hurinoita. Ohjeiden mukaan valkoinen ja vihreä johto pitää olla yhdessä, punainen yksin ja oliko nyt musta ja maa kans yhteen.
 
https://www.americanmusical.com/Ite … Files/Manual/gibceramics_wiring.pdf
 
Mikäs tässä nyt mättää? Vaihdanko myös kytkimelle menevät tuollaisiin shiel braided johtoihin? Vai voiko noissa humppareissa olla kelat "väärin päin" jolloin punainen pitäis tulla mustan tilalle? Kun ei saundi ole kuitenkaan vastavaiheen tyyppinen. Samoilla vahvistimen asetuksilla ei toi Tokai esimerkiksi hurise ollenkaan, kun vain yksi humppari on valittuna.
 
Edit: Onko tämä enemmänkin näiden mikkien ominaisuus, koska maaongelmaa ei ole. Ihan sama koskenko kieliin vai en tai vaikka potikan kuoreen hurinan määrä ei muutu, vain kitaran asento suhteessa vahvistimeen. Tämä on tuttua ykskelasilta, mutta voiko myös humppareissa olla samaa ropleemaa?
 
tuskiz
04.11.2017 15:18:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kytkimelle menevä johdotus ehdottomasti suojattua Pauleissa, ei ihme että hurisee muuten. Voi helposti johtua jo ihan matkasta jonka suojaamaton johto joutuu tekemään.
 
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti