Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jännitteenkertoja ja TDA7498 ja volume
1
s151669
26.01.2017 14:25:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näyttäisi kovasti siltä, että saadaan lisää monitorimiksauksia tulevaisuudessa. Nyt on yksi aktiivimonitori jolla on passiivinen orja, ja tuon orjan ajattelin kustomoida aktiiviseksi.
 
Aliexpressistä löytyy naurettavaan hintaan valmiita TDA7498-piirillä toteutettuja D-luokan vahvistinmoduuleja. Tehoa näyttäisi 8 Ohmin kuormaan saavan realistisesti jotain 60W, mikä kokemuksen mukaan riittää ihan hyvin. Stereopiiristä saisi vielä semiaktiivisen jaonkin - diskanttipuolelle vain "liian pieni" kytkentäkonkka väliin ja kas, ei mene diskanttipuoli ihan helposti särölle. Bassopuolellakin voisi soveltaa samaa jossain 100Hz hujakeilla.
 
Tulokin näyttäisi olevan sopivasti differentiaalinen, saa suoraan XLR:n kylmän ja kuuman vahvariin kiinni.
 
Sitten niitä kyssäreitä. Kuinkas moiseen kannattaa tehdä volumensäätö ? Stereopotikalla kylmään ja kuumaan karvaan toiminee. Entäs monopotikka kylmän ja kuuman väliin ?
 
Virtalähteenkin mokoma tarttee. Romulootassa olisi 60VA 12VAC rengassydänmuuntaja, josta saisi kokoaallon jännitteentuplaajalla n. 34V tyhjäkäyntijännitteen. Tokihan se nyykähtää jatkuvan kuorman alla mutta signaali on kumminkin piikkiluonteista.
 
Vaan onkos tuossa jännitteentuplaajan käytössä jotain sudenkuoppia ? Riittävän isoa suotokonkkaa vaan ? Toki aliexpressistä saa halpoja hakkuripowereitakin, mutta "jotenkin" luotto perinteiseen rengassydänmuuntajaan olisi suurempi..
 
Antikitarasankari. Siis basisti.
uusiipe
27.01.2017 12:20:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stereopotikalla se on paras tehdä.
 
Jännitteenkertoja on audiovahvistimessa on hiukan hankala. Tyhjäkäyntijännite nousee kapasitanssia kasvattaessa. Liian pieni kapasitanssi taas pistää jännitteen notkumaan, niin että särö kasvaa. Jossain putkietuasteessa, jossa virrat ovat milliampeeriluokkaa, se kyllä toimii.
 
Vanhoilla 90W läppärimuuntajilla (smps) olen muutaman passiivimonarin muuntanut aktiiveiksi 100W piikkitehon class-D moduuleilla. Ihan hyvin ovat toimineet.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
s151669
30.01.2017 13:29:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On mullakin noita vanhoja läppäripowereita pari tuossa. 19V ja 20V jännitteillä tehot vaan väkisinkin jäävät vähän alakanttiin 8Ohmin kuormaan.
 
Kaipa sitä vaan pitää kokeilla miten tuo toimii käytännössä. Aliexpressin toimitusajoilla ei tartte ihan äkkiä tuota tehdä :)
 
Antikitarasankari. Siis basisti.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «