Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Viilua puoliakkarin kanteen?
1
Zeeboo
16.10.2016 22:35:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin kokeilla vanhan (halvan) puoliakkarin kannen viilutusta. Kansi on loivasti kaareva, ja kaula on tietysti liimakaula. Liekö tuossa minkäänlaisia onnistumisen edellytyksiä?
 
Kysäistäänpä samalla, josko rakentajilla olisi jäänyt loimukoivu- tai - vaahteraviilua varastoon kahta 20*50cm suikaletta myytäväksi asti?
 
White men can't Monk
basisti1971
17.10.2016 06:59:41 (muokattu 17.10.2016 07:00:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Zeeboo: Ajattelin kokeilla vanhan (halvan) puoliakkarin kannen viilutusta. Kansi on loivasti kaareva, ja kaula on tietysti liimakaula. Liekö tuossa minkäänlaisia onnistumisen edellytyksiä?
 
Kaulaa irroittamatta voi olla varsin haastava projekti.
Etenkin jos kannen muodot ovat jyrkkiä.
 
Keskisauman nätiksi puskuksi saaminen ilman aksenttiraitaa voi olla myös melko hankalaa.
Yhdestä palasta onnistuisi melko varmasti paremmin.
 
Kaulan irroittamalla taipuu ohut viilu varsin kivasti jyrkkiinkin muotoihin alipaine- /painesäkin avulla, kumpaa nyt yksinkertaisimmin on saatavilla.
Alipaine on toki huomattavasti helpompaa kontrolloida kotioloissa.
 
Jos kaulan irroitus ei ole mahdollista, sopivan kovuisella kumilevyllä joita vapaapainannassa käytetään, saa kyllä paineen tarpeeksi tasaiseksi.
Ko. kumit eivät ole hyllytavaraa, ja erikoistuotteina toimitusmäärät ja hinnat ovat usein harrastajan ulottumattomissa.
 
Routasolukumia en ole kokeillut, mutta olisi ainakin halpaa ja helposti saatavissa.
 

 
Mielenkiintoinen projekti kaikenkaikkiaan, kannattaa ainakin omasta mielestä kokeilla jos muutakaan tähdellisempää ei ole ohjelmassa, vaikka itse olenkin vuosikymmenten saatossa jättänyt testaamatta koska en katsonut lopputuloksen vaastaavan puuhaan kulutettua työmäärää.
 
T:Samuli
 
pamppu
20.10.2016 00:07:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa löytyy 1mm kumia vaikka sitten maailman tappiin. Rulla on n. 20 cm levee ja n.20m pitkä.
Halvalla harastajille.
 
Have mercy maam!
basisti1971
25.10.2016 09:49:46 (muokattu 25.10.2016 09:50:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
pamppu: Multa löytyy 1mm kumia vaikka sitten maailman tappiin. Rulla on n. 20 cm levee ja n.20m pitkä.
 
Näppärää tavaraa toki kaikenlaiseen askarteluun mutta kaipa se kansi -vaikka onkin vain loivasti kaareva- sentään yli 0,5mm kaareutuu.
 
Tukikumin paksuus saisi olla vähintään 1.5* kannen kaarevuus jotta paine jakautuisi tasaisesti, mieluummin tuplat.
Ja muodonmuutoksen tulisi tapahtua lähinnä puristuksen suunnassa eli viruminen on epätoivottavaa.
 
T:Samuli
 
Zeeboo
25.10.2016 19:46:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tein Jazzmasterin pleksiin viilutuksen kontaktiliimalla, ja homma onnistui varsin hyvin. Mitä luulette, voisiko onnistua tässä, vai sakkaako ajatus kannen kaarevuuden takia?
 
White men can't Monk
Kefiiri
25.10.2016 19:56:07 (muokattu 25.10.2016 19:56:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo: Tein Jazzmasterin pleksiin viilutuksen kontaktiliimalla, ja homma onnistui varsin hyvin. Mitä luulette, voisiko onnistua tässä, vai sakkaako ajatus kannen kaarevuuden takia?
 
Mun mielestä se, että kansi on yhtä aikaa moneen suuntaan kaareva, eli kupera, tekee kupruilemattoman asennuksen haastavaksi.
 
Olen kyllä miettinyt, että voisiko liimatessa ohjata sitä kuprun paikkaa niin, että se tulisi vaikka kaulan kohdalle, jolloin kuprun tavallaan voisi leikata pois. Tajusiko kukaan selitystäni?
 
En ole musiikin asiantuntija.
Zeeboo
25.10.2016 22:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Mun mielestä se, että kansi on yhtä aikaa moneen suuntaan kaareva, eli kupera, tekee kupruilemattoman asennuksen haastavaksi.
 
Olen kyllä miettinyt, että voisiko liimatessa ohjata sitä kuprun paikkaa niin, että se tulisi vaikka kaulan kohdalle, jolloin kuprun tavallaan voisi leikata pois. Tajusiko kukaan selitystäni?

 
Kylläpä juu. Pleksin viilutuksessa käytin kumitelaa, jolla rullasin kuplat sun muut hörsöt reunoilta ulos, ja mietin toimisiko sama konsti tässä. Toki tuo kuperuus tekee homman haasteelliseksi, varsinkin kun on ensimmäistä kertaa moista yrittämässä.
 
White men can't Monk
basisti1971
26.10.2016 09:59:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Zeeboo: Tein Jazzmasterin pleksiin viilutuksen kontaktiliimalla, ja homma onnistui varsin hyvin. Mitä luulette, voisiko onnistua tässä, vai sakkaako ajatus kannen kaarevuuden takia?
 
Jotenkin on muistin perukoilla kuva että ainakaan perus A3 ei pidä kosteudesta, eikä lämmöstä, joista jompaa kumpaa tai mieluummin kumpaakin joudut käyttämään jotta viilu ei repeä.
 
Kontaktiliimoja on toki muitakin kuin A3 ;).
 
Kontaktiliima on kyllä ehkä se vihoviimeinen jota itse käyttäisin, oikein käytettynä kun on totaalisen mahdotonta siististi irroittaa jos/kun käy kämmi.
 
Väärin kun käyttää, kestää kuivuminen viikkotolkulla hengittävissäkin materiaaleissa, umpimateriaaleissa säilyy pehmeänä tietysti ihan yhtä hyvin (/huonosti ;)) kuin purkissakin.
 

 

 
Kefiiri: Olen kyllä miettinyt, että voisiko liimatessa ohjata sitä kuprun paikkaa niin, että se tulisi vaikka kaulan kohdalle, jolloin kuprun tavallaan voisi leikata pois. Tajusiko kukaan selitystäni?
 
Tajusin, ainakin luulen niin, riippuu varmasti pitkälti kaarevuuden laadusta.
 
Joka tapauksessa viilun pinnan suuntaisesti pitää saada viiluun mahdollisimman vähän vetoa, muuten etenkin poikkisyyhyn repeää vaikka kuinka kastelisi ja höyryttelisi.
 

 

 
Zeeboo: Kylläpä juu. Pleksin viilutuksessa käytin kumitelaa, jolla rullasin kuplat sun muut hörsöt reunoilta ulos, ja mietin toimisiko sama konsti tässä.
 
Ainakaan A3:sta käyttäessä ei kappaleiden yhteenliittämisen jälkeen ole enää mitään tehtävissä, ilma pitää saada pois samalla tapaa kuin hengittämättömällä muovilla teipatessakin, pintaa paikalleen lastatessa/telatessa.
 

 

 
Zeeboo: Toki tuo kuperuus tekee homman haasteelliseksi, varsinkin kun on ensimmäistä kertaa moista yrittämässä.
 
Jos keltään ei tule puuhalle täystyrmäystä kuvatodisteineen, ja kenties eritoten silloin, voithan aina tehdä treenipinnan kahdesta fankanpalasta.
Pohjaksi käy toki muukin materiaali kuin vaneri kunhan ei taipuile ja on kiva matsku ruuvailla tukevasti
Päälle pari kannen alapuolen muotoista rimaa ristiin, ja 4mm sekavaneri kuivana tai kostutettuna reunoista bodylinjoja mukaillen ruuveilla kiinni.
TA-DAA, kaareva kansi on valmis.
Ko. tapaa käyttivät -liimaten, ei sentään ruuvaten- aikoinaan paljonkin Japaniassa kaarevakantisten kitaroiden kopioita värkkäillessään.
 
Tuon hyllyssä lojuvan Landolan vitosen kannenmuodon saisi ainakin pikaisesti vilkaisten kopioitua tarpeellisella tarkkuudella, vaikka "oikeaoppisesti" onkin reunoistaan lommolla.
Tuo se on kuitenkin murheista pienimpiä, luulisin.
 

 
Mikä tuo viilutusinnon kohteeksi päätynyt uhrisi muuten on, em. 5 vai epäonnenseiska?
 
T:Samuli
 
Zeeboo
30.10.2016 15:52:25 (muokattu 30.10.2016 15:55:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:.. Mikä tuo viilutusinnon kohteeksi päätynyt uhrisi muuten on, em. 5 vai epäonnenseiska?
 
Viilutusinnon kohde on 80-lukulainen kaukoitäinen näkemys Gibsonin 137:sta, tai siis sinnepäin. Alunperin tässä on ollut Gotohin wraparound talla, jonka tolppaväli on normi TOM:ia isompi. Lisäksi mikkikytkimen vieressä on kaksi reikää humppari-singlecoil pikkukytkimille. Hemmetin ruman burstin alta paljastui ihan nätti puukuvio, mutta meininki on tuunata tähän trapetsikielipidin ja TOM sekä tilkkiä ylimääräiset reiät. Viilulla saisi tukitut reiät piiloon, luulemma. Siitä se ajatus sitten lähti...
 
White men can't Monk
basisti1971
31.10.2016 09:07:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Zeeboo: Viilutusinnon kohde on 80-lukulainen kaukoitäinen näkemys Gibsonin 137:sta, tai siis sinnepäin.
 
Noista ei oman kokemuksen perusteella kaula ihan noin vain irtoakaan, eli paikallaanviiluttaminen lienee se ainoa vaihtoehto.
 
Noista mun mainitsemistani erkanee kaula ja body yleensä ihan itsekseenkin jos joku ei ole aikojen saatossa epoksilla liimannut "niin että PYSYY".
 

 
Zeeboo: Viilulla saisi tukitut reiät piiloon, luulemma. Siitä se ajatus sitten lähti...
 
Noinhan ne ylimääräiset reiät toki piiloutuu kivasti ja soittimen ulkonäkökin varmasti kohenee.
 
Onnea ja menestystä, muista ottaa kuvia...
 
T:Samuli
 
MPU
31.10.2016 18:48:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo: Viilutusinnon kohde on 80-lukulainen kaukoitäinen näkemys Gibsonin 137:sta, tai siis sinnepäin. Alunperin tässä on ollut Gotohin wraparound talla, jonka tolppaväli on normi TOM:ia isompi. Lisäksi mikkikytkimen vieressä on kaksi reikää humppari-singlecoil pikkukytkimille. Hemmetin ruman burstin alta paljastui ihan nätti puukuvio, mutta meininki on tuunata tähän trapetsikielipidin ja TOM sekä tilkkiä ylimääräiset reiät. Viilulla saisi tukitut reiät piiloon, luulemma. Siitä se ajatus sitten lähti...
 
Jos et ole kauhian kiireinen niin olen tulossa Varkauteen itsenäisyyspäivän tienoilla. Voisin lainata sulle alipainepumpun ja säkityskalvoa jos tulet Varkaudesta hakemaan. Onnistumisprosentti kohoaa eksponentiaalisesti kun saat puristuksen kuntoon. Ei jää kuin liimaus ja viilun liittäminen....
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Zeeboo
31.10.2016 20:30:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MPU: Jos et ole kauhian kiireinen niin olen tulossa Varkauteen itsenäisyyspäivän tienoilla. Voisin lainata sulle alipainepumpun ja säkityskalvoa jos tulet Varkaudesta hakemaan. Onnistumisprosentti kohoaa eksponentiaalisesti kun saat puristuksen kuntoon. Ei jää kuin liimaus ja viilun liittäminen....
 
Hieno homma! Iäisyysprojekteilla harvemmin on kiire ;)
Ollaanpa yhteyksissä kun olet tiälläpäin.
 
White men can't Monk
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti