Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Eden wt 550 kohina
1
T.K.
02.02.2016 07:52:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eden wt 550 bassovahvarissa ilmenee taustakohinaa, ei kovin
paljoa mutta kuitenkin siinämäärin ettei ole ihan normaalia.Kun laittaa virrat päälle kuuluu räsähdys sitten tasainen humina joka voimistuu hetken kuluttua ( pari kolme sekunttia )kun laite saa virtaa joka puolelle.
Aivan sama missä asennossa potikat ovat: master kiinni/ auki, etunen kiinni/ auki.Jos masterin kääntää avian täysille hurina hieman lisääntyy.
Eden amp foorumilla oli kyselyjä asiasta, ongelma näköjään muillakin. Neuvoksi annettiin jonkinlaisen puhdistussprayn sumuttaminen potikoihin ja jakkeihin. Tämän jälkeen kääntelt ja jakkien rumputtaminen plugilla.
Mitä kamaa tama elektroniikan puhdistus spray on, märkää ainakin. Miten tarkkaa jos sitä leviää myös komponenttien päälle.Voisko vika olla tosiaan pölyä noissa kontaktipinnoissa.
Sinäänsä treenikäytössä tuo ominaisuus ei haittaa, mutta esim mikillä äänitettäessä kyllähän se hurina vuotaa mikkiin.
Eli mikä neuvoksi, ehdotuksia ?
 
okabass
02.02.2016 12:14:51 (muokattu 02.02.2016 18:42:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

T.K.:
Eli mikä neuvoksi, ehdotuksia ?

 
Vanha putki (12AX7, 7025, ECC83 ) voi hyvinkin suhista, tosin vasta lämmittyään. Joku viottunut komponentti? Jos putken vaihto, spreijaus ei auta,niin silloin huoltoon.
 
Käytä vain elektroniikkaspraytä, ja vain kohtiin joissa se on tarpeen. Hyviä aineita ovat mm. PRF Ruskea, CRC elektroniikkaspray jne.
 
Ei yltympäri, esim. vain jostain jäähdytysaukosta sisään. Eli vahvistin olisi hyvä avata, jotta pääsee hyvin täsmäsuihkuttamaan potikoihin, jakkeihin jne. Talouspaperia voi käyttää, jotta liika spray menee siihen eikä leviä ympäriinsä pölyä, likaa keräämään.
 
T.K.
02.02.2016 18:17:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänks Okabass,kohina pieneni merkittävästi.Eli avasin ( Eden The Traveler 550) kotelon.Kävin läpi varovasti suihkuttaen kaikki jakkien kontaktipinnat,olivat umpinaisia ainoastaan korvakkeet näkyvillä mihin piuhat juotettu. Sekä ulkopuolelta sinne sisään pieni suihkautus. Sen jälkeen pääteasteen trankkujen kannat ja nopeahko yliveto koko pääteasteen piirikortille. Sitten täsmätulitus etupanelin potikoiden kannoille ja päävirtakytkimelle.
Jotain tuli tehtyä oikein koska kohina väheni, ihan kokonaan ei kuitenkaan lähtenyt pois.Tuo styrkkari jämäkkää tekoa ja komponentit laadukkaita,kunnon painava muuntaja sekä soildstate päättäri.Kuitenkin jostain syystä ahtaneet koko paketin pieneen tilaan. Kuitenkin moni pitää sitä räkkiraudoilla 2u räkissä, niin olis eri yksiköitä ollu varaa levittää hieman.
Todella hyvä soundinen vahvistin,lämmin ja botnekas. Eq lla voi muokata soudia myös modernimpaan suuntaan, eikä lopu teho kesken.
 
okabass
02.02.2016 18:41:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä juttu.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti