Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Blues Juniorin mystinen surina
1
arauramo
21.10.2015 19:48:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ostamassa vm. 2003 Fenderin Blues Junioria kaveriksi toiselle samanlaiselle, stereotremolon kautta Rhodesin perään. Eilen myyjä toi ehdokkaan treenikselle, jossa pääsin kokeilemaan vahvistinta Rhodesin kanssa ja vertaamaan omaani.
 
Vahvistimessa oli jotain hämärää: äänen soidessa kuului surina, joka loppui kun koskettimen nosti. Kuulosti ehkä vähän kuin säröltä, mutta äänen voimakkuus ei vaikuttanut siihen, surina jatkui aikalailla samanlaisena äänen hiipuessa melkein kuulumattomiin, mutta tosiaan loppui heti, kun ääni sammui. Kuului, tai ainakin erottui, paremmin matalilla äänillä. Kun mitään ei soittanut, ei surissut. Rhodesissa koskettimen painaminen ei vaikuta mitenkään maadoitukseen tai sähköpiiriin. Otin signaalin suoraan Rhodesista vahvistimeen. Kokeilin vaihtaa piuhan omaani vastaavanlaiseen, ilmeisesti muutaman vuoden vanhempaan Blues-Junnuun, ja siinä tätä efektiä ei ole.
 
Nyt myyjä on ollut minuun yhteydessä, sanoo testanneensa kitaralla ja sanoo, että vahvistin on hyvin hiljainen eikä tätä efektiä ole.
 
Mistä voisi johtua? Mitä pitäisi kokeilla?
 
Niin, ja lisämysteeri: vahvistinta testatessa alkoi kuulua suht. kovaa poksumista molemmista vahvistimista, jollaiseen en ole ikinä aiemmin meidän treeniksellä törmännyt. Tässä vaiheessa vahvistimet olivat vielä yhteydessä toisiinsa stereotremolon kautta, ja tietenkin samassa sähkössä. Poksuminen jatkui omasta vahvistimesta vielä vähän aikaa sen jälkeenkin, kun laitoin vieraan vahvistimen pois päältä ja otin töpselin pois seinästä! Sattumaa?
 
basisti1971
23.10.2015 15:52:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Maalenkkihän se siinä kiusaa tekee.
 
Jotenkin pitäisi saada pakkomaatettua kaikki vermeet samaan pisteeseen ja samaan potentiaaliin, koska epäsymmetristen liitäntöjen muuttaminen symmetrisiksi ja ground-liftillä varustetuiksi on melko työlästä.
 
JOSKUS saattaa jonkin laitteen töpselin kierto 180 astetta pistorasiassa auttaa, muttta yleensä ei jos laitteet ovat ehjiä.
 
Itse en kovasti suosittua (suoja)erotusmuuntajaa jännitepuolella käyttäisi ellei ole täyttä varmuutta turvalisuudesta.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti