Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshall 2in1 (2204/1987) kloonin rakennus
1
Ardzi
27.07.2015 15:28:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haluaisin rakentaa PtP menetelmällä oman nupin. Mulla on tuommonen vaaka inputtinen JCM 800 2204 jossa on Draken muuntajat. Ajattelin että puran siitä piirilevyn pois ja ladon uudet komponentit turretille jotta voin joskus sitten palauttaa nupin alkuperäiseen kuntoon "heittämällä" vaan piirilevyn takaisin.
Tykkään JCM800 soundista mutta toiveissa olisi myös plexi murinaa.
Tavoite olisi siis toteuttaa tuohon koteloon 2 inputtinen vehje jossa ois 2204/1987 kytkennät. Etulevyyn en halua ylimääräisiä reikiä tehdä, mutta taakse voisin porata reikiä esim kytkimelle, PPIMV potikalle yms. Mulla on parikin suunnitelmaa miten homman voisi toteuttaa, mutta herää pieniä kysymyksiä joihin haluaisin selvyyden ennen kuin aloitan hommaa jommalla kummalla taktiikalla..
 
MAHDOLLISUUS 1:
Ihanne tilannehan olisi että takana olisi kytkin josta valitaan 1987 kytkentä ja näin ollen low kanava olisi plexin normal-kanava ja high olisi bright-kanava ja ne voisi jumpata Y-johdolla yhteen. Sitten kytkimen toisessa asennossa saisi 2204 kytkennän jolla vehje olisi taas perus JCM800. Molempia ohjattaisiin samoilla potikoilla niin että preamp ja master volume potikat olisi esim tuplapotikoita jotka sitten plexin kytkennän mukaan vaihtuisi bright ja normal volumeiksi. En löytänyt suoraan tähän ajatukseen mitään kytkentää netistä mutta tämä on aika lähellä ja miellyttää osittain: https://home.comcast.net/~jbjdav26/ … 03%202in1%20%20R13%20alt%20grnd.jpg
 
Kysymys tässä on, että voiko tuon low inputin jotenkin kytkeä kytkimen kautta siten että tuo vaihtuisi kytkennän mukaan plexin low inputiksi ja toisessa asennossa JCM800 low inputiksi? Vai voiko tuon JCM800 low inputin vaan poistaa tuosta välistä jolloin käytettävissä olisi vain pelkkä plexin low input joka tilanteessa?
 

 
MAHDOLLISUUS 2:
Googletin 1987/2204 kytkennän mahdollisuuksia ja vastaan tuli tämmöinen linkki: http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=239756
Tuohan olisi täydellinen, ei tarvitsisi mitään kytkimiä kun low kanava olisi plexi ja high kanava olisi JCM800. Low inputeilla ei kuitenkaan paljoa tee joten tuo olisi minulle passeli kytkentä, mutta tuossa joutuisin lisäämään ainakin yhden etuasteputken chassikseen.
 
Kysymys tässä on, että tointaako tuota tehdä tuplapotikka menetelmällä että master volume olisi myös plexin normal volume ja jcm preamp volume olisi myös bright volume? Ainakin kytkennässä tuo master volume näyttäisi olevan yhteinen?? Sekin tuli mieleen että tähän tekisi Randy Rhoadsin modin jotta tuo low input olisi vaan plexi cascadi kytkennällä ja tuo toinen plexin volume potikka jäisi kokonaan pois..
 

 
Toivottavasti näistä sönkötyksistä nyt edes joku sai selvää ja pystyy minua auttamaan jotenkin..
 
Shredator
07.08.2015 09:41:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyppäs jäsen Svilolta. Mulla on hänen modaamansa 1987x jossa on jotain tuon suuntaista modia. Eli on 2204:n masteri ja ja push/pull-potikalla Plexi/2204 -valinta tai jotain sinnepäin :)
 
If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti