Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dremel 4200!!
1
VegaLeyffinen
18.07.2015 20:14:22 (muokattu 19.07.2015 17:48:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain rakkaalta vaimoltani viime syksynä lahjaksi hienonhienon Dremel 4200 monitoimikoneen - nikkareiden todellisen yleiskoneen.
 
Kone on todella jämäkkä, vahva ja helppokäyttöinen; terien ja muiden varsien vaihto/kiinnitys käy nopeasti uuden EZ-SpeedClick-systeemin ansiosta, vai oliko se EZ ChangepotenssiinTM. Mukana on iso liuta 1/8-tuumaisella varrella varustettuja työkalupäitä. Koneeseen kuuluu myös kolme muuta kokoluokkaa olevaa istukkahylsyä, jolloin siihen voidaan istuttaa monenpaksuisia varsia. Istukkahylsyn vaihtaminen on todella nopeaa ja kätevää, ja tarvittaessa uusia hylsyjä saa edulliseen hintaan jokaisesta keskisuuresta Dremeliä myyvästä rautakaupasta - ja jos ei löydy, niin Dremelin maahantuojan Boschin ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta järjestää niin, että istukkahylsyjä toimitetaan kotiovellesi muutaman päivän sisällä - toimituskin on ilmainen, ja vielä perään soitellaan ja varmistellaan, "tulihan varmasti perille?"
 
Kefiiri
18.07.2015 22:16:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mitäpä olet Dremelillä työstänyt?
 
En ole musiikin asiantuntija.
Juhani_t
19.07.2015 01:25:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VegaLeyffinen: Sain rakkaalta vaimoltani viime syksynä
 
Melekosta...
 
kojones
19.07.2015 01:57:38 (muokattu 19.07.2015 14:13:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

:D
 
hyvä kone on kyllä omakin ollut, tilasin Saksan Amazonista.
 
E: onkin ihan peruksen 4000.
 
VegaLeyffinen
19.07.2015 03:17:58 (muokattu 19.07.2015 04:06:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, palataanpa maan pinnalle: kirjoituksestani 7 eka riviä on totta, ja loput on täyttä potaskaa!!! Noiden istukkahylsyjen - jotka ovat siis aivan uudenlaisia, trumpetin muotoisia ja pitempiä kuin perinteiset - hankkiminen tähän koneeseen on käytännössä mahdotonta; maahantuoja ei suostu auttamaan, ja Amazonilta ei enää saa. Amazonilla yksi istukkahylsy (collet) olisi maksanut peräti 18€, jolloin kaikkien 4:n hylsyn yhteishinta olisi n. 78€! Kone on ollut markkinoilla jo 2-3 vuotta ja on kerännyt kyseenalaista kunniaa olemalla kaikkien aikojen eniten huonoja arvosteluja saanut Dremel-tuote. Laite itsessään on hyvä, mutta tuon uuden nokan ansiosta sen käyttö on hankalaa - miltei mahdotonta - jollei pysty hankkimaan muita istukkahylsyjä kuin sen mikä jo on koneen mukana - 1/8-tuuman varsille tarkoitettu. Monet käyttäjät näköjään myös valittavat, että työkalut eivät pysy kunnolla kiinni tuossa mainiossa uudessa istukassa. Korostan vielä, että siihen eivät käy perinteiset pienoisporaan tarkoitetut istukat. Haluttaessa käyttää ohuempia varsia täytyy koneeseen liittää n. 40€ maksava joustava akseli, johon käyvät perinteiset pienet istukkahylsyt, jolloin ohuetkin poranterät saadaan kiinni - koneen käyttö vain menee niin perskuleen hankalaksi, kun silloin pitää itse emokone saada roikkumaan turvallisesti tangon nokkaan kiinnitettyyn koukkuun, ja joustava akseli ei saa taipua liian tiukalle mutkalle, ja myös emokone pääsee holtittomasti pyörimään tangossa - tämä tanko ja koukku siis ovat Dremel-tuotteita. Tanko taas on kiinni Dremel-telineessä (maksaa muutamia kymppejä) jota myös käytetään kun halutaan käyttää emokonetta pylväsporakoneena.
 
Tämä kone on muuten sama, kuin Dremel 4000, ainoastaan työkalupäiden pikakiinnitys on 4200-mallissa uutta. Muuten, ihmettelen todella, ettei muusikoiden.net-jäsenillä ole ennen minua ollut mitään sanottavaa tästä ristiriitaisia ajatuksia aiheuttaneesta laitteesta. Oli myös todella niin, ettei Dremelin maahantuojalta (Bosch) tullut mitään apua, vaikka sitä minulle aivan selkeästi luvattiin kahden eri yhteydenottoni jälkeen. Selitin asiani molemmilla kerroilla erittäin seikkaperäisesti henkilöille, joiden puoleen minua kehotettiin kääntymään, mutta mitään apua tai neuvoja ei tullut edes rautalangasta vääntämisen jälkeen - puhelinkeskustelut olivat oikein hyvähenkisiä, enkä siis lainkaan ollut valittavalla mentaliteetilla liikkeellä. Sen verran omani kanssa yhdenmukaisia käyttökokemuksia ovat ihmiset kirjoittaneet esim. Amazonin sivuille, että olisin olettanut edes jonkun suomalaisen asiasta kriittisesti kirjoittaneen suomeksi edes johonkin julkaisuun, mutta en ole sellaista nähnyt.
 
Koettakaapa muuten hakea netistä tällaista. "Dremel 4200 collets" tai suomeksi "Dremel 4200 istukkahylsy"! Ette tule paljoa löytämään, varsinkaan Dremelin omilta sivuilta - sieltä ohjataan ostoksille Amazonin sivulle, josta siis hylsyjä ei saa.
 
Kipponi
19.07.2015 09:22:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täsä on tehty se klassinen moka, että toimivaa vehjettä on muutettu.
Vain, että mainosmiehet pääsee hehkuttamaan "uutta ja parempaa".
Mites näissä palautusoikeus?
 
Tässä maailmassa (universumissa) on lopulta vain yksi laki: Ylivoima vastaan alivoima. Vahvempi ja älykkäämpi voittaa aina heikomman. Asun EU:n Kuuban osavaltiossa. Olen ajan ja tiedon herra.
VegaLeyffinen
19.07.2015 12:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kipponi: Täsä on tehty se klassinen moka, että toimivaa vehjettä on muutettu.
Vain, että mainosmiehet pääsee hehkuttamaan "uutta ja parempaa".
Mites näissä palautusoikeus?

 
Onneksi tosiaan rinnakkaismallia 4000 löytyy kaupoista. Palautusoikeutta ei tässä mun tapauksessa enää ole eikä laite rikkikään mennyt, joten koetan pärjätä noiden "pielavetisten" systeemien avulla, joista edellä kerroin. Tämä ei kyllä laisinkaan ole kunniaksi aiemmin varsin hyvämaineiselle merkille; heidän lippulaivansa näyttää ajaneen kovaa vauhtia ja tiukasti karille. Muuten, täytyy kyllä mainita, että onnistuin tekemään siistiä jälkeä jyrsiessäni tällä laitteella kitaran tallanuraa, vaikka juuri yläjyrsintä on moitittu.
 
okabass
19.07.2015 13:00:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kipponi: Täsä on tehty se klassinen moka, että toimivaa vehjettä on muutettu.
Vain, että mainosmiehet pääsee hehkuttamaan "uutta ja parempaa".

 
Tuota olen ihmetellyt monessa laitteessa. Onneksi on sentään tolkullisia valmistajia eri alueilla, jotka tekevät jopa vuosikymmeniä toimivaa kostruktiota sitä olennaisesti muuttamatta.
Itsellä ollut kaksi D. Ekassa jumittui istukka totaalisesti, jolloin hommasin nykyisen akkukäyttöisen 8100. Ei valittamista.
 
Murgo
21.07.2015 06:06:04 (muokattu 21.07.2015 06:12:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanha markkinamiesten kikka nimeltä järjestelmäloukku. Kun (hyvänkään) tuotteen hintaa ei voi kilpailun takia loputtomasti nostaa niin joku aina jossain vaiheessa keksii että nyhdetäänpä se kate laitteen käytön kannalta välttämättömistä tarvikkeista kun asiakas harvemmin tajuaa vertailla niiden hintoja. Edellyttää että laite suunnitellaan niin että siihen kelpaavat vain alkuperäistarvikkeet eli vakiintuneita ja hyviksi todettuja ratkaisuja ei voi käyttää vaan suunnittelun päätavoitteena on nimenomaan epäyhteensopivuus. Räikein näkemäni esimerkki oli tarrakirjoitin jota tarjottiin firmoille ilmaiseksi mutta johon sopivat teippirullat maksoivatkin sitten ihan älyttömästi.
 
Toinen syy näihin "uudistuksiin" on että osalla asiakkaista voi olla samankin valmistajan vanhempi tuote ja sille tarvikkeet jolloin tarvikkeiden myynti hiipuu ellei säännöllisesti tehdä muutoksia jotka pakottavat ostamaan "uuteen ja parempaan" myös uudet tarvikkeet.
 
Tietotekniikan puoleltahan näitä löytyy esim. mustesuihkuprintterit ja Apple-tuotteet. Myös autotehtaat usein tekevät kulutusosiin pieniä muutoksia vain jotta tarvikevalmistajat eivät heti ehtisi apajille.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Solex
23.07.2015 18:06:02 (muokattu 23.07.2015 18:06:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olenko ainoa joka on ihan tyytyväisesti käyttänyt poraistukkaa pidemmän aikaa? Yksikään terä ei ole mennyt moksiskaan taikka lipsunut istukassa vuosien vinguttamisen jälkeen monenlaisessa erilaisessa työstössä. En edes muista milloin olen laittanut viimeksi terää kiinni istukkahylsyllä.
 
Dremelin omat tarvikkeet ovat aivan törkeän hintaisia. Suosin niitä halpakauppojen terälajitelmia perusjuttuihin ja sitten tarkkaan työhön minulla on hyvät(kalliit) terät.
 
Dremelin omistaminen on muuten sitten kovan luokan kilpavarustelua.
 
Basso on jalo soitin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti