Muusikoiden.net
25.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dunwich DA120 OD kytkentäkaavio ja/tai layout
1
Shredder1993
28.06.2015 23:59:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjensta,
 
Ei kellään sattuisi olemaan Dunwich DA120 OD -pedaalin kytkentäkaaviota tai layouttia? Jos joku omistaa kyseisen pedaalin, niin kuvat sisuskaluista ja eritoten piirilevystä olisivat poikaa. Tarkoituksena on siis rakentaa Matamp GT120 esivahvistin pedaalimuotoon ja korvata putket JFET-transistoreilla. Löysin netistä muutamia gutshot-kuvia mutta meikäläisen reverse engineering taidoilla ei vielä kuuhun päästä, joten kaikki lisäinfo aiheesta on varsin tervetullutta.
 
''Freedom is not just another word.'' - Sonny Barger
okabass
29.06.2015 05:44:53 (muokattu 29.06.2015 10:12:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredder1993: Morjensta,
 
...Tarkoituksena on siis rakentaa Matamp GT120 esivahvistin pedaalimuotoon ja korvata putket JFET-transistoreilla. Löysin netistä muutamia gutshot-kuvia mutta meikäläisen reverse engineering taidoilla ei vielä kuuhun päästä, joten kaikki lisäinfo aiheesta on varsin tervetullutta.

 
http://www.runoffgroove.com/articles.html
Tuolla hyviä esimerkkejä. Noita soveltamalla pääsee pitkälle.
 
Tuo etenkin:
http://www.runoffgroove.com/fetzervalve.html
 
https://sites.google.com/site/brianthornock/FET-2BSchemRevised.png
 
Tuossa on esimerkki, miten putket "korvataan" feteillä. Eli toi on aika lähelle 7ender-etuaste. Se menee suunnilleen niin, että kun putken anodilla on anodivastus, niin fettikytkennässä laitetaan Drainille (nielu) trimmeri ( tai lasketaan kiinteän vastuksen
arvo), ja säädetään D:n jännite noin käyttöjännitteen puoleen väliin (9/2 = 4,5 V). Tuolla pääset ainakin alkuun.
 
Shredder1993
29.06.2015 13:25:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia hyödyllisistä linkeistä. Pitääpä perehtyä aiheeseen.
 
''Freedom is not just another word.'' - Sonny Barger
teemu-t-k
02.07.2015 13:49:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi drain trimmeri -skema ei takaa ihan kauhean "konsistenttia" lopputulosta.
 
Joo, suurimman osan satunnaisesti poimituista FET:eistä saa varmaan biasoitumaan haluttuun drain-jännitteeseen, mutta prosessissa FET:in kuorma on aina ihan vaihteleva jolloin myös vahvistusteen vahvistus ja taajuusvastekin muuttuvat. Eli jokainen FET:ti aiheuttaa tällä biasoinnilla aina ihan eri lopputuloksen soundillisesti, puhumattakaan siitä, että toiminta ei välttämättä lähellekkään "matki" näennäisesti vastaavaa, mutta putkilla toteutettua, kytkentää. Ei ehkä ihan mitä haetaan....
 
Sen jälkeen voidaan keskustella ylipäätään tähän drain-trimmeri -ideaan yhdistetystä "centre-bias" -logiikasta, mitä useimmat todelliset putkikitaravahvistimet eivät todellakaan noudata, koska sen aiheuttama harmoninen särö on liian "steriiliä" ja tasapainoista luonteeltaan. Siinäkin mennään pahoin metsään.
 
Pääteasteen käyttäytymistähän nämä eivät edes yritä matkia, mutta useimmista kyllä löytyy jyrkkä alipäästösuodin, joka matkii hieman kitarakaiuttimen taajuusvastetta.
 
Rivien välistä saattoi siis lukea, että itse en allekirjoita hirveästi noiden runoffgroove FET kytkentöjen designiä. FET:ien vaihtelevuuden voi pienellä paneutumisella asiaan "sulauttaa" muinkin tavoin kytkentään kuin noinkin järjettömällä drain-trimmerillä.
 
Ideoita hyvään putkiemulaatioon FET transistoreilla neuvoisin ennemminkin tarkistamaan vaikkapa herroilta: Dimitri Danyuk (menkää "suoraan sourceen", skipatkaa runoffgroove:n referointi), J.C. Maillet, Viktor Kampf (AMT), Igor Shaev, tai Mikhail Semenov. Miehet ovat pistäneet nettiin hatnoston arvoisen määrän materiaalia aiheesta kaikissa muodoissa. Myös noita AMT:n pedaaleja on aika paljon "kääntö-insinööröity" joten etsivä löytää skemoja varmasti. ;-)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti