Muusikoiden.net
28.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkökäyttöiset ruiskut lakkaamiseen ym.
1
T.K.
18.05.2015 11:46:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Esim Boshilla ja muillakin valmistajilla näyttäisi olevan sähkökäyttöisiä ruiskuja markkinoilla.Millaista pintaa noilla saa aikaiseksi soitinrakennus käytössä.Esim nitrolakkaa ja pestejä olis tarkoitus sumutella.Eli saako noilla tasaista usvasumua puhallettua vai räkiikö nuo lakkaa röpelöisesti. Tarkoitus olis vetää myös sunbursteja petseillä.
 
basisti1971
20.05.2015 09:05:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Koska et linkittänyt esimerkkejä ko. ruiskuista, tarkoittanet kalvo tai mäntäruiskuja, pörinä-/tärinäruiskuiksikin joskus kutsuttuja pakkosyöttöruiskuja?
 
Kelpo pelejä jouduttamaan rakennemaalausta kotioloissa :).
 

 
Soitinvärjäyksen pitkälti traditionaalisten pintakäsittelyaineiden käytöstä johtuva loputtomalta tuntuva tasoitushiominen ja loppukiilottelu eivät toki vaadi ruiskulta kummia, eli em. ruiskuillakin homma toki onnistuu, mutta väittäisin (laadukkaalla) pensselillä ja helposti tasoittuvilla pintakäsittelymateriaaleilla päästävän vähempijälkitöisempään lopputulokseen.
Huomattavasti halvemmalla.
 
Ongelmaksi sähköruiskuissa kun muodostuu usein maalimäärän tarkka säätö ja etenkin maalisuihkun ohjaus.
 
Halvimmissakin paineilma (tai HVLP) ruiskuissahan ohjaus voi olla periaatteessa kuinka monitasoinen ja tarkka tahansa, ja ohjausilmamääräränsäädöt ja maalimääränsäätö yhdessä mahdollistavat rajattomat (ja portaattomat) mahdollisuudet viuhkan muodon, koostumuksen ja tuoton säätöön.
Pakkosyöttöisissä joudutaan suuntaaminen suorittamaan välillisesti mekaanisin ja usein kiintein keinoin, vrt. säädettäväviuhkainen (toki vain orientaatio) kolinakannusuutin.
 

 

 
Itse 80-luvulla mopoja, moottoripyöriä ja autojakin Boschin pörinäruiskulla (ja Electroluxin pölynimuri "HVLP"llä :) ) ammoin pihiyspäissäni maalanneena ennen kuin työksenikin hetken aikaa automaalaamossa ruiskuttelin, sijoittaisin hyvään pensselisettiin jos kompuran ja traditionaalisen paineilmaruiskun tai laadukkaan HVLP setin hankkiminen ei maalattavien kappaleiden vähyyden tai likviditeettikapeikon vuoksi ole mahdollista.
 
Pensseleitä puoltaa etenkin se seikka että instrumenttityyppisten kappaleiden ruiskumaalaamisen materiaalihävikki verrattuna pensseliin on moninkertainen oli käytössä sitten vaikka HVLP tai varsinkin jos ei ole.
 
T:Samuli
 
T.K.
20.05.2015 15:06:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No juu, just noita pörisijöitä tarkoitin.Hyvän kuvan vastauksestasi sain, missä noilla mennään.Ehkä pysyn sitten vielä pensseleissä ja välihionnoissa. Joskus sitten jos enempi tekis niin paineilmaruisku.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti