Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hajoavat kuulokkeet!! Voiko korjata itse??
1
cherrysing
03.04.2015 15:09:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menee hermo..taas hajosi nappikuulokkeet silleen että toisesta napista ei kuulu mitään! Voiko noita ite jotenkin korjata ku en tosiaankaan haluu heittää lähes uusia kuulokkeita mäkeen!
Vituttaa että myös tosi hyvissä kuulokemerkeissä (skull candy) tämä tapahtuu ja vieläpä aivan tuotteen eliniän alkupäässä.
Vai onkohan mun tavassa käsitellä kuulokkeita jotain aggressiivista?:D varovainen oon koittanut olla koska tosiaan näitä on puolen vuoden aikana hajonnu jo 4 kpl :(
 
Solex
03.04.2015 18:20:46 (muokattu 03.04.2015 18:23:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melko suurella todennäköisyydellä johto on poikki jostain kohtaa. Kyllä sen periaatteessa voi vaihtaa, mutta moinen vaatii oikeat välineet tarkkaan työskentelyyn ja keskimääräistä paremman juotostaidon - Puhutaan niin olemattoman paksuisista johtimista joita täytyisi kuoria ja juottamalla liittää.
 
Minulla on monet nappikuulokkeet vuosien mittaan lopulta sanoneet itsensä irti johdon tai liittimen vikaantumisen takia. Nappikuulokkeet joutuvat kovaan rääkkiin arkikäytössä - Johtoa venytetään ja vanutetaan ja plugi murtuu yleensä juuresta kun tarpeeksi pitkään nojaa taskunpohjaa vasten. Jos sinä 4 olet saanut hajalle puolessa vuodessa niin voit kyllä tarkastella kriittisesti omaa toimintaasikin. Olen itse huvikseen onnistunut kinuamaan uusia nappeja toisinaan vedoten kahden vuoden takuuseen. Lasku ei lankea käsittääkseni kauppiaalle vaan valmistajalle - Kyllä viidenkympin napit pitäisi pystyä Kiinassa valmistamaan sellaiseksi että ne kestäisivät rajumpaakin käyttöä!
 
Monessa kunnon studioluurissa on irroitettava johto. Odotan innolla milloin Sennheiser, AKG & kumppanit haistavat liikeidean tehdä hyvät perusnapit johon saa rikkoutuneen johdon vaihdettua. Insinööritaidon puutteesta se ei varmasti jää kiinni.
 
Basso on jalo soitin
janik
03.04.2015 18:38:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensähän noi tuppaa siitä plugin juuresta hajoavan, kaupasta vaan uusi plugi tilalle. Ohkaisimmissa johdoissa ei edes muuten ole mitään kuorta, vaan jotain lakkaa/maalia päällä, pikkasen rapsuttaa pois ja tinaa päälle :)
 
-HP-
03.04.2015 21:15:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Skullcandykin on vielä varmasti valmistajia joiden myynti perustuu just siihen että laitteet hajoaa tietyn ajan sisällä ja ostetaan uudet, laatu on sen verran hyvä että peitotaan kiinan 5€ ongelmajäte mutta provikat säilyy. Kyllä nuokin saa kestämään katsomalla vähän omaa käsittelyä, ei sen puoleen.
 
Itellä oli 60€ Sennheiser korvakuulokkeet kolme vuotta kunnes porukoiden koira jyrsi ne, oli toimivat siihen asti. Kulki mukana aina hupparin taskussa, ainoa mitä tein niin pidin nätisti rullalla ja puhelimessa kiinni varmistin ettei jäänyt vetoon/linttaan. Äänenlaatu niissä kyllä oli jo finaalissa, näin jälkikäteen kun pystyy uuteen samanlaiseen pariin vertaa.
 
Kuka väittää ettei kitara muka ole lyömäsoitin?
basisti1971
05.04.2015 09:53:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Voihan ne napit avata ja vaihtaa johdot jos elementti on vielä ehjä.
 
Kympin, parin myyntihintaisilta parin euron napeilta ei kyllä voi monen viikon käyttöikää vaatia, vaikka KOSS:it joita itse käytän ovat kestäneetkin vuosia.
Kaikille tuo "korvatulppa" -malli ei tosin mieleen ole.
 
Korkeampi hinta tuo yleensä tukevamman johdon ja kiinnitykset, dynaamiset elementit ovat pitkälti samankaltaisia kun alle 50 kympin hintaluokasta puhutaan.
 
Jos neljät (samanlaiset?) on jo tuhoutuneet, luulisi niistä kahdet saavan yhdistellyksi.
Kun käyttää laadukasta johtoa ja liitintä, ja kiinnittää huomiota vedonpoistoon, saa varmasti pitkäikäiset napit.
 

 
Juottaminen ei kyllä sitten onnistu ihan perus halpahallijuottimella (ellei apumassaa käytä) eikä -tinalla, vaaditaan hieman kontrolloidumpaa lämpötilaa ja laadukkaampaa juotetta.
 
T:Samuli
 
Kefiiri
05.04.2015 17:36:12 (muokattu 05.04.2015 17:37:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Juottaminen ei kyllä sitten onnistu ihan perus halpahallijuottimella (ellei apumassaa käytä) eikä -tinalla, vaaditaan hieman kontrolloidumpaa lämpötilaa ja laadukkaampaa juotetta.
 
T:Samuli

 
Tä? Mitä meinaat apumassalla? Hmm... jotain konstia ylimääräisen lämmön johtamiseksi pois etteivät plugin eristeet sula?
 
En ole musiikin asiantuntija.
basisti1971
05.04.2015 18:43:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kefiiri: Tä? Mitä meinaat apumassalla? Hmm... jotain konstia ylimääräisen lämmön johtamiseksi pois etteivät plugin eristeet sula?
 
Vanhan liiton elektroniikkakorjaajilla on (/oli) pöydällä juotintelineen vieressä metallinpala jonka avulla kärjen lämpötilaa voi näppärästi hetkellisesti laskea, varsinkin jos käytetään kärjellä aseteltavaa lämpötilaa tai täysin termostaatitonta juotinta.
 
Näppärä konsti myös silloinkin kun ei olla omassa väkästyspisteessä omin tutuin työkaluin ja tarvitsisi hetkellisesti juottaa jotain hieman herkempää lattapääruuvaria muistuttavalla hehtaarikärjellä.
 
Vaatii hieman harjoittelua onnistuakseen, mutta mikäpä merkityksellinen ei vaatisi :).
 

 
Tuossa (nappi-)kuulokeskenaariossa se inan-paksu kuuman karvan eriste on ainakin oman kokemuksen perusteella se herkin muuttuja, karvat se seuraava, plugin eristeet se tunteettomin.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti