Muusikoiden.net
24.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ohjelmoitava kanavanvaihdin
1
JuSu
02.01.2015 20:56:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
 
Syssymmällä kyselin kitarakamapalstalla seuraavaa:
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=15&t=224385&o=0&#p12120295
 
Oikein passelia laitetta ei ole löytynyt. Olisikohan palstalla joku nokkela nikkari, joka moisen vempeleen rakentaisi, ja millaisin kustannuksin?
 
Vahvistimessani on siis kolme jalkakytkimellä ohjattavaa ominaisuutta (clean/drive, lead on/off, boost on/off), joiden eri yhdistelmillä siis löytyy erilaisia soundeja. Joskus kuitenkin esim. hypättäessä cleanista lead+boost -asetukseen, pitää polkaista kahta kytkintä, ja nuo vielä ovat alkuperäisen jalkakytkimen eri päissä, niin kiirus tulee..
 
Tarkoitus olisi siis saada vaikkapa neljänappinen jalkakytkin, jonka jokaisen kytkimen taakse voisi ohjelmoida (dip switch?) jonkin kolmen ominaisuuden yhdistelmän. Ledi voisi olla hyvä myös osoittamaan, mitä kytkintä on viimeksi polkaistu.
 
Onko paha homma? Jos onnistuu, niin periaatetta lienee suht' helppo laajentaakin, siten että preset -nappuloita ja ohjattavia ominaisuuksia oisi enemmänkin? Kuvittelisin, että tällaiselle vehkeelle olisi kysyntää, jos kustannus on kohtuullinen.
 
Onhan noita toki vehkeitä, jotka tämän tekevät, mutta niissä on usein sitten midiä ja looppeja ja hilavitkuttimia ja vempeleitä ja kelloja ja pillejä ja mitä vielä. Juu, hintaa lujasti, ja usein kokoakin.
 
Anyone?
 
JuSu
 
basisti1971
03.01.2015 08:01:27 (muokattu 03.01.2015 08:13:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
http://www.geofex.com/article_folders/fxswitchr/fxswitchr.htm
 
Tuossa nyt ensimmäinen joka pikahaulla löytyi.
 
"DIY CMOS channel switcher" haulla löytyy lisää.
 
CMOS kytkimet oli se tapa jolla homma tehtiin mekaanisten kanavavalitisimien ja releiden jälkeen.
 
Nykyään mikrokontrolleri olisi varmasti se kustannustehokkain tapa.
Microcontroller tai PIC tuohon em. hakuun CMOS:n tilalle.
 

 
Ellet ole hakemassa passiivista ratkaisua (seikka joka ainoana syynä omasta mielestä puoltaisi moista projektia), jolloin homma hankaloituu huomattavasti mekaniikan osalta, mutta on sitten myös oikein tehtynä toimintavarmaa.
Aikoinaan noita kanavanvalitsinmekaniikkarunkoja löytyi kaikista viritinvahvistimista ja putkiradioista, joten elintenluovuttajat olivat halpoja ja helppoja löytää.
Nykyään on toisin, ja saatavilla olevat mekaniikat (mm. Partco/Bebek) ovat todella rimpuloita, kevyeen hipelöinti-käyttöön kun ovat tarkoitettuja.
 
Kai joku tuollaisen voisi parilla sadalla tehdä, pelkkä kotelo sekä laadukkaat kytkimet ja liittimet kun haukkaavat jo yli puolet em. summasta ellei fiksusti käytä jotain olemassaolevaa lautaa pohjana jolloin tuo nimenomainen kustannus putoaa noin puoleen.
 
T:Samuli
 
uusiipe
03.01.2015 08:34:42 (muokattu 03.01.2015 09:18:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolla piirillä olen tehnyt jotain tuollaisia. Toimintaperiaate on hyvin simppeli. Halutuille pinneille S1-S3 tuodaan noin 5V jännite (Käyttöjännitteen ollessa 12V), jotka ohjaa kolmea toisistaan riippumatonta sisään/ulostuloa. Tuossa piirissä on siis vain kolme kytkintä.
 
Kaikki signaali-inputit ja -outputit pitää olla konkilla kytketty, ettei tule kytkentärapsahdusta signaaliin.
 
http://www.nxp.com/documents/data_sheet/HEF4053B.pdf
 
http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=2498
 
EDIT : Tekemissäni signaaliohjaimissa siis jokaisen jalkakytkimen (3 kpl) toiminta ohjelmoidaan dip-kytkimillä, eli jokaiselle voidaan erikseen vapaasti valita mitä ohjainpinnejä (S1-S3) jalkakytkin nostaa ylös. Neljäs jalkakytkin ohjaa pinniä 6, eli mutettaa koko laitteen.
Pari kappaletta niitä tein tilaustöinä. Muuten osat ei maailmoja maksaneet, paitsi se Hammondin sloped-kotelo oli aika hintava.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti