Muusikoiden.net
21.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Proco You Dirty Rat pedaalissa väärät komponentit.
1
Tukes
11.12.2014 13:11:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseistä pedaalia markkinoidaan väittäen sen sisältävän germanium diodit ja näiden luovan pedaalille sen "lämpimän" saundin. Katsoin pedaalin sisälle ja totesin sen sisältävän CDSH270 silicon diodit.
 
Tuskin kovin montaa liikuttaa asia, mutta itse koin suuren pettymyksen todetessani asian. Petyin myös kun arvostamani firma tekee tällaista. Hyvää työnjälkeä kauttaaltaan ollut Procon pedaalit muuten!
 
Kefiiri
11.12.2014 15:21:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Markkinointiosasto on tosiaan vissiin hieman oikaissut. Googlasin tuon diodityypin, ja se näyttäisi olevan sähköisiltä ominaisuuksiltaan germaniumdiodia vastaava tapaus:
 
http://www.diystompboxes.com/smffor … ex.php?topic=56298.0;prev_next=next
 
En ole musiikin asiantuntija.
okabass
11.12.2014 16:50:32 (muokattu 11.12.2014 16:54:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tukes: Kyseistä pedaalia markkinoidaan väittäen sen sisältävän germanium diodit ja näiden luovan pedaalille sen "lämpimän" saundin. Katsoin pedaalin sisälle ja totesin sen sisältävän CDSH270 silicon diodit.
 
Tuskin kovin montaa liikuttaa asia, mutta itse koin suuren pettymyksen todetessani asian. Petyin myös kun arvostamani firma tekee tällaista. Hyvää työnjälkeä kauttaaltaan ollut Procon pedaalit muuten!

 
Bebekiltä saat aidot Ge-diodit, muistaakseni AA112. 50 senttiä kipales.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
Kefiiri
11.12.2014 17:36:55 (muokattu 11.12.2014 17:37:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu mutta tämähän on periaatekysymys :D
 
Onhan se aika noloa miten ProCon sivuilla noita olemattomia germaniumdiodeja hehkutetaan...
voisiko tuossa kytkennässä olla useampia diodeja, ja piirilevyn Ge-diodit olisivat jääneet aloittajalta huomaamatta? En löytänyt kytkentäkaaviota.
 
Sellaisen kuvan tuosta aiemmin linkkaamastani keskustelusta sain, että YDR:ssä alun perin käytetyn diodityypin valmistus olisi vallan loppunut.
 
En ole musiikin asiantuntija.
basisti1971
11.12.2014 17:59:04 (muokattu 13.12.2014 09:55:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tukes: Tuskin kovin montaa liikuttaa asia, mutta itse koin suuren pettymyksen todetessani asian.
 
Veikkaan että liikuttaa moniakin, saatavuudessa ja särökäyttäytymisessä kun on vissi ero.
 
Kefiiri: Markkinointiosasto on tosiaan vissiin hieman oikaissut. Googlasin tuon diodityypin, ja se näyttäisi olevan sähköisiltä ominaisuuksiltaan germaniumdiodia vastaava tapaus
 
:)
 
Markkinamiesten mielestä kaikki puolijohteet ovat pitkälti samanlaisia, ja transistorit ovat ominaisuuksiltaan putkien kaltaisia.
 
Niinkin kilpaillulla alalla kuin kitarapaavot ja tautilautaset, pää tulee kyllä tosi nopsakkaasti vetävän käteen kun lähtee oikomaan.
 
T:Samuli
 
ReBeat
11.12.2014 18:28:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika röyhkeää toimintaa kyllä. Tuotteen tiedoissa lukee: "The key to the You Dirty RAT tone is in its germanium clipping diodes. Any pedal aficionado will tell you that nothing compares to the warm tone that these sought after components provide." Eli annetaan vaikutelmaa ja vedotaan johonkin seikkaan joka ei ole ton pedaalin kohdalla edes kytköksissä todellisuuteen.
 
Youtubeen videoo... "Pro Co Sound is lying to people! Criminal company, having totally misleading product advertisement! " ja kommentit auki :) Olis mielenkiintoista katsella tulisko mitään reaktioita.
 
Kefiiri
11.12.2014 19:11:02 (muokattu 11.12.2014 20:08:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jostain informaatiokatkoksesta ProCon puolella täytyy olla kysymys. Tahalliseen huijaukseen en usko. Tiedetäänhän se, millainen poru nettifoorumeilla alkaa, jos noin karusta bluffista jää kiinni.
 
Se, miten erilaiselta tai samanlaiselta, paremmalta tai huonommalta, silikonidiodit tässä tapauksessa kuulostavat, ei oikeastaan ole olennaista, vaan se, että markkinointiosastolla ei nyt olla tilanteen tasalla.
 
Edit: tulipa puhuttua "silikonidiodeista", kyllä ne suomeksi ovat ihan piidiodeja :)
 
En ole musiikin asiantuntija.
Tukes
11.12.2014 20:03:14 (muokattu 11.12.2014 20:04:04)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoin Procolle emailia ja vastaus tuli parissa tunnissa! Kuulemma lopetettu komponentin valmistus ja ei ole niin luotettava kuin vastaava silicon diodi. Keskittyvät tekemään mahdollisimman luotettavia ja edullisia pedaaleja. Ok granted. Mut laitoin nyt kumminki siitä takas vielä että muuttaisivat vähän tekstejä sivuillansa.
 
Ja juu täytyy hakea bebekiltä tai jostain tommoset 1N34A:t. :)
 
basisti1971
13.12.2014 09:42:37 (muokattu 14.12.2014 06:25:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kefiiri: Jostain informaatiokatkoksesta ProCon puolella täytyy olla kysymys. Tahalliseen huijaukseen en usko.
 
Oma mielipide asiasta on että ollaan todettu ettei kukaan varmaan huomaa, ja jätetty revisio mainitsematta spekseissä.
 
Tokihan germaniumdiodeita vielä olisi saanut, ei vaan ole viitsitty vaivautua.
 
Kefiiri: Tiedetäänhän se, millainen poru nettifoorumeilla alkaa, jos noin karusta bluffista jää kiinni.
 
Ei aina.
 
Paljon karumpi kusetusyritys, ja toki vain minimaalista osaa basisteista koskettava muutaman vuoden takainen nyky-Edenin yritys ujuttaa Smarvoja Jenkkimarkkinoille minimaalisin kosmeettisin muutoksin Nemesis (muistaakseni) sarjana ei kait juurikaan hetkauttanut.
Muuten 1:1 Smarvoja, paitti e300t:n ensimmäinen versio oli varsin komia vintagepläjäys, eroten tuosta muiden Smarvojen klassisesta lodjusta.
 
Tuosta em. E300t nupista väittivät kiven kovaan että omaa designiä on, vaikka ainoa ero Ashtoneihin ja Fameihin (EDIT: Smarvo rebadgeja siis myös) jotka olivat olleet markkinoilla jo aiemmin oli pari komponenttia middlessä.
Ja tietty ~+650€ Eden merkistä, eli kutakuinkin sama kuin em. Ashton ja Fame maksoivat :).
 
Varsinkin TalkBassissa E300t viestiketjut saivat välillä varsin koomisiakin piirteitä kun väki ei osannut kuvien perusteella sanoa mikä oli minkäkin vahvarin gutshot :D.
 
Hiton hyvä 300 (mainos, ~200W lähtee ;)) Wattinen halpis putkinuppi tuo Smarvo kun maksaa tuon ~650€ uutena, ei ehkä niinkään kustannustehokas kun mennään pitkälti toiselle tuhannelle.
Ainakin omasta mielestä.
 
Edenin väki oli tiukkana ainakin siihen asti kun viitsin räpiköintiä seurata: oma design, muut puhuu paskaa.
 

 
Ihan varmistuksena ettei kellekään jää epäselväksi, kyseessä EI siis ollut David Nordschow'n aikainen Eden, vaan tämä nykyinen.
 
T:Samuli
 
Kefiiri
13.12.2014 15:07:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Oma mielipide asiasta on että ollaan todettu ettei kukaan varmaan huomaa, ja jätetty revisio mainitsematta spekseissä.
 
Ehkä noinkin... itse olisin muokannut YDR:n esittelytekstin niin, ettei ihan olisi tarvinnut valehdella, mutta että huolimattomalle (tavalliselle) lukijalle olisi jäänyt kuva, että germaniumeilla edelleen mennään ;)
 
Lienee toki niin, että suurin osa Ratin hommanneista ei välitä mitkä diodit siellä ovat, kunhan ovat soundiin tyytyväisiä.
 
Olipas tosiaan karu tuo Edenin homma. Melkoista meininkiä.
 
En ole musiikin asiantuntija.
basisti1971
14.12.2014 06:44:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kefiiri: itse olisin muokannut YDR:n esittelytekstin niin, ettei ihan olisi tarvinnut valehdella, mutta että huolimattomalle (tavalliselle) lukijalle olisi jäänyt kuva, että germaniumeilla edelleen mennään ;)
 
Joo, noinhan se usein menee.
 
Aika moni pikkulafka on myös "tylysti" ilmoittanut että koska jotain komponenttia ei enää saa, mallinimi muuttuu tai laitteen valmistus lopetetaan kokonaan.
Ainakin kunnes komponenttia taas saa.
 
Ja "alkuperäisten" evilbayhinnat himpun pompsahtaa...
 

 
Kefiiri:Lienee toki niin, että suurin osa Ratin hommanneista ei välitä mitkä diodit siellä ovat, kunhan ovat soundiin tyytyväisiä.
 
Itse kun olen lähinnä basisti, ja kitaraa soitan suoraan vahvariin (putkisoundia kun rakastan), olen kenties väärässä mutta oman kokemuksen mukaan kitaristit ovat aivan määrättömän tarkkoja spekseistä, germaniumit mukaanlukien.
 
Soundi tuntuu itse asiassa olevan hieman toisarvoinen asia kunhan joku heidän idoliksistaan soittelee (/soitteli) juuri sen saman purkin läpi.
Ja purkin pitää olla JUST eikä melkein sama :).
"Hyvältä se kuulostaa koska jokumikäliekin tätä samaa jollainmillälie levyllä käytti"
 

 
Kefiiri: Olipas tosiaan karu tuo Edenin homma. Melkoista meininkiä.
 
Joo, ja ainakin meikäläisen mieli kääntyi Edenistä Itään ;).
 
Ei silti että olisin koskaan Edeneillä vedellyt, mutta enpä ollut merkkiä poissulkenutkaan.
Nyt olen.
 
Enkä tietenkään syystä että möivät kaukoidän kamaa omalla nimellään, lähes kaikkihan tuota tekee, vaan järjettömältä tuntuvan venkoilun ja valehtelun takia.
 
T:Samuli
 
Tympee Huttunen
14.12.2014 09:23:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eden-kusetusta käsitelty myös täällä: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=35&t=188895&o=0&#p9206753
 
Niillä oli hintaa muuten yli 1000e enemmän.
 
Kefiiri
14.12.2014 10:35:04 (muokattu 14.12.2014 10:35:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: oman kokemuksen mukaan kitaristit ovat aivan määrättömän tarkkoja spekseistä, germaniumit mukaanlukien.
 
Toki itsekin tunnen tuon sorttista porukkaa, mutta huolettomampiakin on. Onkohan koskaan tutkittu, miten iso prosentti efektejä ostelevista kitaristeista loppujen lopuksi on speksinatseja ja kuinka monelle riittää käypä soundi, miettimättä toteutustapaa sen tarkemmin?
 
Vaikka ensinmainitut tuntuvatkin aina olevan äänessä, lienee kuitenkin kyse vähemmistöstä, kun ajatellaan efektiboksien käyttäjäkuntaa kokonaisuudessaan. Boutique-valmistajien suosijat tietysti ovat oma lajinsa ;) niiltä ei soundinmetsästys lopu koskaan.
 
En ole musiikin asiantuntija.
basisti1971
15.12.2014 07:09:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Lastinen: Eden-kusetusta käsitelty myös täällä: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=35&t=188895&o=0&#p9206753
 
Kas kummaa, Edenin forumilta on kadonnut lähes kaikki E300T:tä arvostelevaan sävyyn ruotivat viestiketjut :D
 
Lastinen: Niillä oli hintaa muuten yli 1000e enemmän.
 
Kiesus, silloin kun omani ostin oli "Eden" muistaakseni 1200-1300€ korvilla Music Storessa.
Tuntui hirveältä vedätykseltä jo tuokin.
About 1600€ taisi saada SVT CL:nkin halvimmillaan?
 
Taidettiin muuten sähköpostitella aikoinaan Famen skemojen tiimoilta.
1959/SVT etunen on edelleen tekemättä...
 

 
Kefiiri: Toki itsekin tunnen tuon sorttista porukkaa, mutta huolettomampiakin on. Onkohan koskaan tutkittu, miten iso prosentti efektejä ostelevista kitaristeista loppujen lopuksi on speksinatseja ja kuinka monelle riittää käypä soundi, miettimättä toteutustapaa sen tarkemmin?
 
Vaikka ensinmainitut tuntuvatkin aina olevan äänessä, lienee kuitenkin kyse vähemmistöstä, kun ajatellaan efektiboksien käyttäjäkuntaa kokonaisuudessaan. Boutique-valmistajien suosijat tietysti ovat oma lajinsa ;) niiltä ei soundinmetsästys lopu koskaan.

 
Voi olla hyvinkin totta, aktiiviajoistani kun kitaristeja tapasi muuallakin kun treenikämpällä on jo vierähtänyt vuosikymmen jos toinenkin, joten tilanne lienee muuttunut.
80/90 luvuilla tuntuivat olevan kovastikin tarkkoja.
 
T:Samuli
 
Tympee Huttunen
15.12.2014 07:17:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:
Taidettiin muuten sähköpostitella aikoinaan Famen skemojen tiimoilta.
1959/SVT etunen on edelleen tekemättä...

 
Näin tehtiin! Ei ole etunen mullakaan tehtynä. Osat olisi yms. mutta vaiheeseen jäi. Famen etusta vähän modasin.
 
Twinkle
18.12.2014 11:07:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tukes: Tuskin kovin montaa liikuttaa asia, mutta itse koin suuren pettymyksen todetessani asian. Petyin myös kun arvostamani firma tekee tällaista.
 
Markkinoinnin epäjohdonmukaisuuden ja markkinoinnin moraalin kannalta joo, mutta se on vähän erikoista että miten paljon se toteutustapa ihmisille merkkaa sen sijaan että kuuntelisivat ja sitä, miltä se pedaali soundaa. Markkinointi on lähtenyt tälle tielle, koska ne tietää ihmisten oppineen että "germanium diodi = bestness", mutta harva sitä erottaa kuulemastaan tai edes kytkentää katsomalla.
 
Eihän se valmistajaa tietenkään oikeuta väärää tietoa antamaan ja ihmisten hyväuskoisuutta käyttämään hyväksi.
 
okabass
18.12.2014 14:43:51 (muokattu 18.12.2014 14:46:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twinkle: Markkinointi on lähtenyt tälle tielle, koska ne tietää ihmisten oppineen että "germanium diodi = bestness"
 
No joo. Germaniumit ja diodiksi kytketyt J-fetit kyllä minusta selvästi kuulostavat "lämpimämmältä" kuin piidiodit. Modasin Mad Professorin Bass B. Berryä Björn Julinin ohjeilla pienempi gainisemmaksi (=alkuperäinen BJFE). Ja samalla laitoin kyseisiä komponentteja piidiodeitten tilalle ja epäsymmetrisesti, niin kyllä se minulle toimii paremmin kuin MP- kytkentä. Nyt mm. säröä tulee passiivipresarilla ja -Rikulla vasta kun avaa hiukan gainia. Se jäljittelee paremmin -niinkuin orginaali BJFE:kin- lamppukonetta.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti