Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uusi kaula Fender Stratocasteriin
1
arijuki
18.11.2014 13:23:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hello all :-)
 
Tarkoitus on vaihtaa Fender Eric Johnson Stratocasteriin kaula, haluaisinkin kokemuksia eri vaihtoehdoista. Kyseessä on kuitenkin jenkkipeli, joten haluan laadukkaan vaahterakaulan, vain ohuemman kuin standardi. Vaihtoehdot lienee:
- hommata Fenderin kaula
- hommata esim. Warmothin/Hoscon kaula
- teettää kaula kitararakentajalla
 
Näitä tässä pähkäilen, hintoja jo parista pajasta kyselinkin. Teettäminen on äkkiäluokkaa 600-800 eur. Ajatuksia?
 
The beautiful thing about learning is nobody can take it away from you. - B.B. King
mhelin
18.11.2014 13:34:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakasta vedetty valmis kaula ei välttämättä istu kaulataskussa riittävän tiiviisti. Jos kaulan ei tarvitsise olla kovin paljon ohuempi voisi tuota nykyistä kaulaa ohentaa. Tosin vintage kaularauta kulkee kaulan keskikohdalla aika lähellä kaulan takaosaa kuten tuo kuvalinkki selventää:
 
http://www.warpdrivemusic.com/vintage/2Necks.2.jpg
 
Taitaa olla uuden kaulan teettäminen soitinrakentajalla ainoa järkevä vaihtoehto.
 
rrroope
18.11.2014 13:40:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eikös tuo kaula oo aika tärkeä osa tota "eric johnson"--stratoa.
 
jostain luin tämmöistä
 
"The neck design is based on Eric's '57 Strat, which gradually transitions from a shallow 'V' shape at the first fret to a wider 'C' shape at the 12th fret. The neck itself is one piece of quarter-sawn maple, so the neck grain matches the body grainthe idea is to get more resonance. The fretboard is pretty flat for a Strat 12" radius, with 21 jumbo frets, which allows you to set the action lower and stretch the strings without fretting out"
 
eli noilla spekseillä ei varmaan ihan mitään tarvikekauloja löydy. siinä mielessä soitinrakentaja on ainoo vaihtoehto.
 
mut jos kaula ei miellytä niin onko sit pakko olla ollenkaan "eric johnson"-strato vai kannattaisko ostaa kokonaan uus strato joka miellyttää paremmin ja myydä toi pois.
 
ei kun joo, on tossa bodyssakin omat juttunsa ja omat mikitkin.
 
jos tykkää elämässään vaaran ja jännityksen tunteesta ni ei muuta ku raspia ja hiomapaperia käteen ja kaulaa ohuemmaksi...
 
arijuki
18.11.2014 14:28:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarahan on myynnissä Torilla, muutama kyselijäkin on ollut :-) Rahalla ostajat vaan on harvassa, vaihtajia on enemmän.
 
Tykkään kitarasta muuten (soundit jne.), mutta haluaisin pari milliä ohuemman kaulan ja ehkä radius voisi olla 9,5". Uusi kaula sinänsä itseäkin kiinnostaa siksi, että vanha jää siten talteen, kitaran voi aina palauttaa ennalleen.
 
The beautiful thing about learning is nobody can take it away from you. - B.B. King
Decadetroll
18.11.2014 21:05:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Warmoth on kaiketi yhä "virallinen" fenkun varaosien tekijä, joten ehkä kääntyisin sen puoleen. Tulee varmasti sopiva kaula ainakin.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat.
Rämppy
19.11.2014 13:02:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fenderin tuliterät jenkkikaulat maksavat erikseen tilattuna saman verran kuin kotimaisella soitinrakentajalla teetetty. Lisäksi sitoudut ostamaan sian säkissä. Menet paikalliselle fender-kauppiaalle, joka hoitaa tilauksen fender scandinaviaan. Jostain ulkomaan keskusvarastosta sulle toimitetaan se kaula, mikä siellä pinon päällimmäisenä sattuu olemaan. Et todellakaan pääse valikoimaan syykuvion tiheyttä, suoruutta yms. Eli jos haluat vaihtaa tuohon skittaan viimeisen päälle kaulan, niin suosittelen teettämistä. Toisaalta melkein myisin EJ:n pois ja ostaisin toisenlaisen straton. Tuo vähän erikoinen kaula on EJ-straton oleellinen ominaisuus.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
varakeef
19.11.2014 14:22:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Fenderin tuliterät jenkkikaulat maksavat erikseen tilattuna saman verran kuin kotimaisella soitinrakentajalla teetetty. Lisäksi sitoudut ostamaan sian säkissä. Menet paikalliselle fender-kauppiaalle, joka hoitaa tilauksen fender scandinaviaan. Jostain ulkomaan keskusvarastosta sulle toimitetaan se kaula, mikä siellä pinon päällimmäisenä sattuu olemaan. Et todellakaan pääse valikoimaan syykuvion tiheyttä, suoruutta yms. Eli jos haluat vaihtaa tuohon skittaan viimeisen päälle kaulan, niin suosittelen teettämistä. Toisaalta melkein myisin EJ:n pois ja ostaisin toisenlaisen straton. Tuo vähän erikoinen kaula on EJ-straton oleellinen ominaisuus.
 
Onko Fender muka jossain vaiheessa alkanut taas myymään kaulojaan erikseen? Eikö siihen vaadittu vakuutuksia instrumentin tuhoutumisesta jne?
 
Suosittelen sellaista firmaa kuin USA Custom Guitars jostain Seattlen liepeiltä. Hyviä tuotteita halutuilla spekseillä kohtuullisen edullisesti. Tämäkin edellyttää, että osaat muotoilla haluamasi kaulan ominaisuudet eksaktiin muotoon. (Paksuus sieltä, paksuus täältä, profiili, otelaudan radius jne.). Alkuperäinen kaula talteen ellet halua rahastaa sitä heti.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
joseplluissans
20.11.2014 10:47:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos se ei oo rahasta kii, niin ehdottomasti kotimaisen sepän tekemä kaula. Helpompi asioidakin kuin rapakon taakse. Tukee samalla vähän suomalaista työtä...
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
Rämppy
20.11.2014 14:17:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Onko Fender muka jossain vaiheessa alkanut taas myymään kaulojaan erikseen? Eikö siihen vaadittu vakuutuksia instrumentin tuhoutumisesta jne?
Osittain näin olikin, kun tarkemmin muistelen. Kyselin asiaa taannoin maahantuojalta, kun olisin halunut '62 usa reissueen uuden kaulan. Vanha kaula ei ollut risa, mutta ei A1-laatuakaan vaan sellainen huonohko. Teetin sitten kaulan paikallisella kitarasepällä ja hieno kaula tulikin ja hieman halvemmalla kuin fenderin vaihtokaula.
Silloin maahantuojalla sanottiin, että jälleenmyyjä ottaa kitarasta tiedot ja lähettää ne maahantuojan kautta eteenpäin tilausta varten. Taisi jopa olla niinkin, että vanha kaula piti antaa vaihdossa. Ja silti maksettavaa olisi tullut se uuden kaulan hinta. Eli ei taida olla Fenderiltä kaulan tilaaminen vaihtoehto...
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti