Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Road Worn -tyylinen kaulan viimeistely
1
VILLE.
15.10.2014 18:23:50 (muokattu 15.10.2014 18:24:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Olen pitkän ajan digaillut muunmuassa Fenkun Road Worn -sarjan kitaroista löytyvää kaulan viimeistelyä, siis semmosta missä ei ainakaan tuntuvaa lakkapintaa ole, vaan kaula on kämmenen puolelta viimeistelemätöntä puuta. Omissa kitaroissa taas kaikissa on lakatut kaulat. Kysymys kuuluukin, että voiko normaalit kädentaidot omaava jannu tehdä vastaavan viimeistelyn valmiiksi lakattuun kaulaan siististi? jos kyllä, niin miten ja millä homma kannattaisi tehdä?
 
73nd3r
16.10.2014 10:04:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fenderillä relic-kitaroita tekee Custom Shopin parhaat ammattilaiset...
Road Worn on hiukan eri juttu kuin relic, mutta toimiva ja hyvän näköinen lopputulos ei kummiskaan ole mikään helppo juttu. Netti on piukassa DIY relic -kuvia, joista muistuu mieleen se vanha "Kato, tein ihan ite!" "Juu, sen huomaa..." kasku.
 
Jos on äärimmäisen pakko, niin tuommosta voi yrittää kahdella tapaa. Joko hioo valmiista kaulasta vanhan lakan melkein pois, tai lakkaa puuvalmiin kaulan puleeraamalla ja todella ohkosella kerroksella. Joku nettivinkki oli, että näissä ei yritetä liian kiiltävää pintaa, vaan viimeiseksi pyyhkäistään noin #220 paperilla.
 
Älä missään tapauksessa lähde ekakerralla testaamaan mitään kunnon peliä. Etsi kokeilukappaleeksi joku halpa kaula vaikka mnetin torilta (uretaanilakattu), tai kokeile ihan vaan vaahterapalikalla.
Oikeastaan tekis mieli sanoa, että unohda koko juttu kymmeneks vuodeks ja soita ihan helevetin paljon, niin homma hoituu itsestään parhaalla mahdollisella tavalla.
 
basisti1971
16.10.2014 11:10:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
VILLE.: Hei!
Kysymys kuuluukin, että voiko normaalit kädentaidot omaava jannu tehdä vastaavan viimeistelyn valmiiksi lakattuun kaulaan siististi? jos kyllä, niin miten ja millä homma kannattaisi tehdä?

 
Saahan tuon aikaiseksi helpostikin.
Helposti myös päädytään tuohon edellisessä mainittuun tilanteeseen, jossa ei edes tarvitse kysyä että kuka teki ite?
 
Itse olen muutamasta luutusta hionut lakan kaulasta pois, jonka jälkeen vaha tai öljy.
Toimii kuin junan vessa...ennenvanhaan.
 
Jos haluaa puolimatkankrouvi-version, lätkäisee hanskaan liimapintarondellin jolloin hioessa tulee automaattisesti hiottua "oikeista" paikoista enemmän.
Jättää sitten vanhaa lakkaa senverran kun haluaa ja vahaa/öljyää loput.
 
Toki jos intoa riittää ja kaveripiirissä sattuu olemaan henkilö jolla on kämmenten hiki- ja tali-erityksen kanssa ylituotantoa, voi myös yrittää "autenttista" pintakäsittelyä hionnan jälkeen.
Muutamia omia aikojaan käsieritteillä saturoituneita kauloja käsitelleenä, ei omasta mielestä maksa vaivaa tuo.
 
T:Samuli
 
R FnR
19.10.2014 12:41:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Kyllä tuo homma onnistuu jos ei oo peukalo ihan keskellä kämmentä. Kannattaa katsella kuvia noista road worn tai relic kauloista, että mistä kohti niitä on kulutettu. Tietty jos haluat vaan lakan pois siitä kaulasta niin ei muuta ku hiomaan.
 
-Juha
 
okabass
19.10.2014 17:12:44 (muokattu 19.10.2014 22:53:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluaa vain lakat pois ja öljyä kaulaan ei se ole kovinkaan vaativa homma. Kaapii tai hioo lakat pois (viimeistely esim. 000 tai 0000 teräsvillalla) ja öljyää jollain puuöljyllä. Thats it.
 
On todella vaikeaa saada oikea vintage look uuteen kaulaan ja etenkin runkoon. Melkeinpä mahdotonta, jos ei ole sellulakkapinta. Lähes kaikki relikoinnit mitä olen nähnyt ovat hyvin kaukana vanhoista soiton ja iän kuluttamista. Pääsääntöisesti ne ovat "ylikulutettuja" eli liikaa hiottu lakkaa/maalia pois, liikaa kolhuja ja liikaa otettu kiiltoa pois. Oikeat vintnage soittimet ovat todellisuudessa melko vähän kuluneita.
 
Mulla on toiminut kaulassa hyvin "molempiparempi" systeemi. Olen jättänyt lakan hiomatta, ja sivellyt oikeaa sellakkapolituuria (sellakkahiutaleita ja Sinolia) useamman kerroksen kaulaan, ja hionut sitten hieman karhunkielellä tms. Pinta tuntuu miellyttävältä, koska ei ole keinoaine. Lisäksi se kellastuttaa hieman "vintnagemaisesti". Sellakka on myös helposti poistettavissa etanolilla esim. Sinol, tai vaikka hiomalla. Kanteleen originaalius säilyy ja tuntuma paranee.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
Rg505bk
20.10.2014 18:06:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helppo homma kun tekee huolella. Omasta Tokaista hioin kaulasta lakan pois, tilalle Liberon Finishing oilia. Hyvä tuli, jälleenmyyntiarvoa silmällä pitäen ei ehkä paras ratkaisu, mutta pitopeli toi onkin.
 
73nd3r
21.10.2014 10:45:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ymmärsin että alkuperäisessä kysymyksessä oli tarkoitus saada RoadWorn-sarjalaisten tuntuma siihen kaulaan?
Öljykäsittely on kai kuitenkin tatsiltaan eri kuin "tienkuluttama" uretaanilakka..?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti