Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Thereminin maalaus
1
spk78
29.09.2014 16:45:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Tuli hommattua Moogin theremin-rakennussetti. Ongelmaksi muodostui se, että haluaisin sävyttää soittimen jonkin väriseksi (esim. viininpunainen), mutta maalien sisältämistä aineista ei meinaa löytyä tietoa alan liikkeistäkään. Maali (tai muu pinnan käsittelyaine) ei saa olla sähköä johtavaa, eli ei saa sisältää hiiltä tai grafiittia. Olisiko kellään tietoa tuotteista, jotka varmasti soveltuvat thereminin maalaukseen, eivätkä häiritse soittimen toimintaa?
 
- Sami
 
Se mikä kuulostaa oikealta on oikein, Se mikä kuulostaa väärältä on oikein.
Old Joe
29.09.2014 18:00:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuoret voi maalata minkä väriseksi ja millä maalilla tahansa. Ainoat herkät osat on ne "antennit", joita ei kannata maalata.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta ethän sinä sitä tiedä.
Kefiiri
29.09.2014 18:14:02 (muokattu 29.09.2014 18:14:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harvemmin maalit johtavat sähköä. Kotelo ei liene metallia, kun kerran sähkönjohtavuus on haitaksi? Muoviakos se on? Mikä tahansa maali ei pysy muovissa kiinni, joissakin muoveissa ei meinaa pysyä mikään.
 
En ole musiikin asiantuntija.
rrroope
30.09.2014 09:17:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kun ottaa huomioon miten hirveän hinnan saa maksaa pikku purkista sähköä johtavaa maalia, voisi turvallisesti olettaa että yleensä nuo maalit ei johda sähköä.
 
onkos se tommonen puinen kotelo? haluatko sävyttää vai maalata peittäväksi? eiköhän tuohon käy mikä tahansa huonekalumaali.
 
spk78
30.09.2014 12:49:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos, mutta olisiko jollakulla asiasta ihan oikeasti tietoa. Kotelo on puuta. Enkä ole antenneja maalaamassa. Koska ohjeessa nyt kuitenkin painotetaan nimenomaan tätä asiaa, että maalissa ei saa olla sähköä johtavia aineita, koska tämä voi vaikuttaa toimintaan. Siellä kerrottiin myös pari merkkiä (joita ei suomesta tunnu löytyvän), ja jotka on todettu sopiviksi.
 
Pointti on nyt, että haluan löytää värillisen maalin, lakan tai vahan, jonka ainesosat ovat tiedossa, ettei tarvi lähteä arvailemaan.
 
Se mikä kuulostaa oikealta on oikein, Se mikä kuulostaa väärältä on oikein.
rrroope
30.09.2014 13:25:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mutulla etenisin itse tässä asiassa, mutta jos homma on tarkkaa niin voin kotona mitata yleismittarilla parin tikkurilan maaleilla maalatun keittiönjakkaran sähkönjohtavuudet.
 
JPHe
30.09.2014 19:48:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin antennien kanssa paljon puhastelleena, ainoat ongelmalliset maalit on olleet metallihontoisia. Näissäkään ei varsinasta johtavuutta voi mitata, koska johtavia hiukkasia voi olla ongelmallisessa maalissa esim 5%. Asiaan vaikutaa myös taajuus. Toinen ongelma on grafiitti, jota jo värinsä puolesta ei käytetä kuin erityisissä sähköä johtavissa maaleissa. Eli todennäköisesti kaikki perusmaalit ja lakat käy.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti