Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaiutinsuunnittelua, erilliset kotelot elementeille
1
saastara
08.09.2014 12:22:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon tässä viimeaikoina lukenut paljon kaiutinsuunnittelusta ja -rakentamisesta. Paljon liikkuu salatiedettä ja kompromissiä kotelosuunnittelun ja elementtien sijoittelun suhteen, mutta yhteen kelaan en ole löytänyt oikeastaan vastausta:
 
Miksi jengi ei rakenna esim kolmetiesysteemejä erillisiin, jokaiselle tweetterille / tmv optimoituihin kaappeihin ja liitä niitä ulkoisella jakosuotimella toisiinsa..? Olettaisi äkkiseltään, että se olisi melko intuitiivinen ratkaisu, joskaan ei tietysti yhtä helppo tai esteettisesti miellyttävä ratkaisu kuin yksi iso mööpeli.
 
Eli onko kyse vain traditiosta / estetiikasta / jaksamisesta, vai onko tässä joku isompi kela taustalla jota mä en ymmärrä? Kun komeroiden sisään tehdään kuitenkin usein ties mitä erotuksia ja viritelmiä optimoimaan elementtien yhteispeliä, niin luulisi, että siitä ei ole kovin pitkä askel ihan rehellisesti erillisiin komeroihin?
 
Pohdin tätä lähinnä hypoteettisellä tasolla, juuri hetinyt ei ole tarkoitusta kolmetiekaappeja rakentaa.
 
"I've suffered for my music. Now it's your turn"
Antti1
08.09.2014 12:28:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos puhutaan ihan tehdasrakenteisista mööpeleistä niin suurin syy lienee materiaali- ja valmistuskustannukset. On halvempaa tehdä yksi kuin kolme pönttöä per kaiutin. Lisäksi loppukäyttäjän on vaikeampi torpedoida toistoa sijoittelulla, kun ei ole niin paljoa liikkuvia osia.
 
Äkkiseltään tulee mieleen myös perinteet ja estetiikka, mutta noille ei ole välttämättä perusteita. Hyvällä suunnittelulla kaiuttimien erilliset palikat saadaan suunniteltua lähes millaiseksi kokonaisuudeksi tahansa. Onhan noita kauittimia maailma täynnä, jotka ei ole laatikon mallisia. Tosta vaikka ensimmäinen mieleen tuleva esimerkki: http://www.procinema.hu/termekkepek/b-and-w-802d_big.jpg
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
73nd3r
08.09.2014 20:57:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittajan ideapohjalla, osittain:
http://www.gradient.fi/Gradient/History_FI.html
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti