Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähköpianosta ei kuulu ääntä
1
tanbert
16.07.2014 09:09:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on Thomannilta ostettu Thomann-merkkinen sähköpiano. Muutimme, jonka jälkeen pianosta ei kuulunut ääntä. Virrat kyllä menevät päälle. Otin jo yhteyttä Thomanniin, eivätkä oikein osanneet auttaa mitenkään muuten kuin antamalla ohjeet tehdasasetusten palauttamiselle. Ei auttanut. Myöskään paikallisesta musiikkiliikkeestä eivät voineet auttaa, kehottivat vain kääntymään elektroniikan korjausliikkern puoleen. Sitä en vielä ole tehnyt, vaan päätin kysellä neuvoja vielä täältä. Olen avannut luukun, jonka takana sähkösarja on. En maallikon silmin huomaa minkään johdon olevan irti. Vaihdoin myös yhteen virtapiiriin pariston eikä sekään auttanut. Nyt epätoivoisena toivon vinkkejä täältä. Kovin paljon rahaa en korjaamiseen aio laittaa, sen verran edukas piano, että sitten sama ostaa käytetty jos korjaaminen maksaa enemmän.
 
azlag
17.07.2014 07:47:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska kukaan ammattilainen ei ole täkyyn tarttunut niinpä minä yritän. Ensimmäiseksi sellainen kysymys että mikä malli on kyseessä? Onko se "perussähköpiano" yksinkertaisine toteutuksineen, vai jokin 50kg painava, itsessään filosofioiva digihirviö? Jos jälkimmäistä niin ehkä parasta nostaa kädet ilmaan, muutossa voi olla jokin piiri vioittunut ja sitä ei Meikäläisen Mattikaan osaisi korjata. Tai kanta murtunut. Tai jossain juotos pettänyt (silmämääräisesti joskus mahdotonta havaita).
 
Jos siinä komponenttien määrä on jotenkuten inhimillinen niin ei mitään muuta kuin yleismittari käteen ja toivoo että tuurilla osuu vikakohtaan. Tarkistaa kytkennät, tällä kertaa jo mieluusti ennen sen savun hälvenemistä.
 
Jos pianon hinta on uutena jotain 20€, ei siinä varmasti tuntipalkoille pääse vaikka kuinka tekisi itse. Eikä ainakaan jos korjauttaa. Kierrätyskeskus kutsuu. Yleensä olen huomannut että niin pitäisi joskus allekirjoittaneenkin toimia, nyt on tallillinen kaikkea "kivaa" tavaraa kertynyt mikä "pitäisi" "joskus" korjata. Kunhan olisi "aikaa".
 
Täsmennyksenä vielä mainittakoot että en tod. ole mikään sähkömies enkä varsinkaan sähköpianomies.
 
Kefiiri
17.07.2014 08:11:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianon yhteydessä ilmeisesti on kaiutin. Onko se aivan mykkä? Jos ei kuulu minkään sortin suhinaa, voisiko olla johto kaiuttimesta irti?
 
Joskus nuo nykytinalla kolvatut liitokset rapsahtelevat irti omia aikojaan. Onko kuulokeliitäntää, kuuluuko sieltä mitään?
 
En ole musiikin asiantuntija.
tanbert
19.07.2014 00:14:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista! Kyseessä on siis Thomann DP-50 -mallin piano. Valitettavasti kyseessä ei ole mikään parinkympin vehje. Masiina maksoi uutena 615 euroa, minkä vuoksi soisinkin sille vielä useita elinvuosia, vähällä käytöllä kun on tähänkin asti ollut. Kaiuttimista ei tosiaan kuulu pihaustakaan, vaikka laittaisin kuulokeliitännän paikoilleen. Täytynee vielä kertaalleen ottaa yhteyttä Thomanniin ja varmistaa, eikö sille tosiaan voi tehdä mitään. Jos tästä nyt jotain oppi, niin en varmasti tilaa sieltä enää pianoa jos valtuutettua huoltoa ei Suomesta löydy. Toivotaan, että kotivakuutus korvaisi jotain, ilmainen vehje kun ei ollut. :/ Kiitos teille avustanne kuitenkin!
 
-HP-
19.07.2014 08:03:51 (muokattu 19.07.2014 08:06:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tanbert: Kiitos vastauksista! Kyseessä on siis Thomann DP-50 -mallin piano. Valitettavasti kyseessä ei ole mikään parinkympin vehje. Masiina maksoi uutena 615 euroa, minkä vuoksi soisinkin sille vielä useita elinvuosia, vähällä käytöllä kun on tähänkin asti ollut. Kaiuttimista ei tosiaan kuulu pihaustakaan, vaikka laittaisin kuulokeliitännän paikoilleen. Täytynee vielä kertaalleen ottaa yhteyttä Thomanniin ja varmistaa, eikö sille tosiaan voi tehdä mitään. Jos tästä nyt jotain oppi, niin en varmasti tilaa sieltä enää pianoa jos valtuutettua huoltoa ei Suomesta löydy. Toivotaan, että kotivakuutus korvaisi jotain, ilmainen vehje kun ei ollut. :/ Kiitos teille avustanne kuitenkin!
 
Thomannilla on tuotteilleen 3v takuu, ja sen kanssa yleisesti koetaan että nää hommat sujuu suht sulavasti. Jos piano on jo yli 3v vanha niin vaihtoehdot putoaa aika vähiin. Ehkä joku elektroniikkaa taitava saa korjattua, ehkä ei, elektroniikkaa tuossa kyllä tuntuu piisaavan.
 
Kuka väittää ettei kitara muka ole lyömäsoitin?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti