Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pk-seudulla/lähialueilla Horizontal saw käytettävissä?
1
69thDuke
11.05.2014 09:39:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä tiirailen soitinpuuta maailmalta ja muutamia komeita vaihtoehtoja löytynytkin. Nyt vaan lähdin miettimään, että missähän saisin sahattua lankut puoliksi/neljään osaan. Eli kutsutaanko tuota vekotinta sitten vaakavannesaha tai mikä lie :)
 
T. Mika
 
69thDuke
11.05.2014 11:57:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin siis tarkoitus olisi saada n 2,5cm x 55 x 23cm pala vedettyä joko kahteen tai neljään viipaleeseen. Sais kansipuut yhteen tai kahteen sähköiseen kitaraan.
 
MPU
11.05.2014 18:01:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

69thDuke: Niin siis tarkoitus olisi saada n 2,5cm x 55 x 23cm pala vedettyä joko kahteen tai neljään viipaleeseen. Sais kansipuut yhteen tai kahteen sähköiseen kitaraan.
 
Menee tuo isolla vannesahallakin. En tosin tiedä mistä sellaisen löydät.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
69thDuke
11.05.2014 19:27:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok - Millasethan pelit ja pensselit lie Nikkariverstaalla Espoossa? Nettisivut ei juuri kerro mitä koneita sieltä löytyy.
 
J.Nikkanen
13.05.2014 20:39:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

69thDuke: Ok - Millasethan pelit ja pensselit lie Nikkariverstaalla Espoossa? Nettisivut ei juuri kerro mitä koneita sieltä löytyy.
 
Kannattanee kohteliaasti lähestyä puhelimitse, näin itse tekisin.
 
Bassoa, säröllä tai ilman.
69thDuke
13.05.2014 21:53:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo pitää alkaa selvittelemään. Pala 5A Koa puutä matkalla atlantin yli, joten nyt on hyvää aikaa selvitellä.
 
jukcat
24.05.2014 18:42:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

69thDuke: Joo pitää alkaa selvittelemään. Pala 5A Koa puutä matkalla atlantin yli, joten nyt on hyvää aikaa selvitellä.
 
Nikkariverstaalla kyllä onnistuu, mutta sanoisin että yli 25cm leveän puun halkaisu on jo erittäin haastava homma vannesahalla. Sahanterä pyrkii rakenteensa vuoksi "uimaan" leveässä puussa ja tulos on usein mitä sattuu (nimim. kokemusta on). Normi mallisiin kitaroihin matched kansien sahaaminen kyllä onnistuu hyvin, mut yhdestä palasta en lähtis yrittämään.
Voi olla että onnistuisi jos vetäis ensin sirkkelillä molemmin puolin 100mm lovet ja sitten vannesahalla loput, mut menee vähän kikkailuksi...
 
sex, juice and rock'n roll..
Luthier
25.05.2014 11:14:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

69thDuke: Niin siis tarkoitus olisi saada n 2,5cm x 55 x 23cm pala vedettyä joko kahteen tai neljään viipaleeseen. Sais kansipuut yhteen tai kahteen sähköiseen kitaraan.
 
Tuon palan halkaisu vaatii kokeneen sahaajan ja hyvin säädetyn vannesahan jossa on sopiva, terävä terä. Halkaisu kahtia on suht helppoa mutta kyllä se neljäänkin osaan pitäis mennä jos puu on ehjää. Ei kai tuo Koa ole ihan kaikkein kovimpia puita.
 
Ennen sahausta kannattaisi kaventaa puu niin kapeaksi kuin kitaran piirustukset sallii. Ehkä tuosta voisi pari senttiä ottaa pois niin sahaus helpottuisi. Jotta puu pysyisi sahauksen ajan pystysuorassa, terän suuntaisena, pitää puun sahauspöytää vasten tuleva pinta olla suora ja suorakulmainen sivuun nähden. Varsinkin viimeisiä liuskoja sahattaessa puu on jo niin kapea että siihen pitää puristaa kiinni suorakulmainen tukikappale. Puristinta voi sahauksen edistyessä siirtää. Sivuohjainta ei voi käyttää koska terä haluaa mennä omia teitään. Puun yläpintaan on piirrettävä ohjauslinja ja ohjaus tehtävä käsin.
Sahailin joskus suunnilleen samankokoisia Brasilian- ja Bolivian ruusupuita yli 100 settiä. Puita tuhoutui n 2 pohjan puoliskoa / 100 kpl . Uusi tai teroitettu terä piti vaihtaa muutaman tunnin välein. Terä tylsyi nopeasti ja sahaus kävi hitaaksi.
Toivottavasti saat puut halki !
 
Ptlepha
25.05.2014 18:17:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luthier: Sivuohjainta ei voi käyttää koska terä haluaa mennä omia teitään. Puun yläpintaan on piirrettävä ohjauslinja ja ohjaus tehtävä käsin.
 
Hyvällä ja tarpeeksi leveällä terällä sekä maltillisella syötöllä pitäisi kyllä suorempaan saada vastetta vasten. Myöskin alaohjaimen rulla kannattaa säätää paksua sahatessa kohdilleen terän mukaan niin linja pysyy, samaten terän kireys. Ja tosiaan johonkin pienien kaarevien palasien sahaamiseen ja lankunhalkaisuun on hyvä olla omat terät, toisessa kun tärkeää on tiukat mutkat ja toisessa suorat linjat.
 
Tonski: No itse asiassa monien huippukitaristien pimittämä salaisuus on, että se liike lähtee olkapäästä! Vaivattominta, nopeinta ja tarkinta!
Luthier
25.05.2014 20:59:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ptlepha: Hyvällä ja tarpeeksi leveällä terällä sekä maltillisella syötöllä pitäisi kyllä suorempaan saada vastetta vasten. Myöskin alaohjaimen rulla kannattaa säätää paksua sahatessa kohdilleen terän mukaan niin linja pysyy, samaten terän kireys. Ja tosiaan johonkin pienien kaarevien palasien sahaamiseen ja lankunhalkaisuun on hyvä olla omat terät, toisessa kun tärkeää on tiukat mutkat ja toisessa suorat linjat.
 
Ilman muuta tuollaisessa sahauksessa pitää olla sopivan leveä terä ja kaikki ohjainrullat pitää olla tarkkaan viritetty. Kyllä sivuohjaimen pitäisi tietysti toimia ja niinhän nuo puunmyyjät puut sahaavat. Kuitenkin totesimme että ainakin meidän vannesahalla parempi tulos tuli ilman sivuohjainta. Sahattaessa terään kertyi ainakin ruusupuita sahattaessa töhnää josta johtuen terä pyrki kuumenemaan ja ajautumaan vinoon. Sahaus on tosiaan tehtävä hyvin hitaalla vauhdilla.
 
jukcat
25.05.2014 21:54:43 (muokattu 25.05.2014 21:55:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nikkariverstaalla joutuu passailemaan terän vaihtoa uuteen pidempäänkin välillä. Eri asia on sitten jos hankkii oman terän - en tiedä antavatko käyttää tai maksaako terän vaihto jotain- varmaan maksaa, kun ylimääräistä työtähän se on...
Verstaalla on kaksi vannesahaa, joista toisessa yleensä on leveä terä. Verstaalla on myös hemmoja jotka ovat käyttäneet kys koneita vuosikausia ja tietävät kaikki jipot niiden kanssa, sekä jeesaavat kyllä mielellään.
 
sex, juice and rock'n roll..
Kefiiri
26.05.2014 06:34:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luthier: Sahaus on tosiaan tehtävä hyvin hitaalla vauhdilla.
 
Hitauden kanssa ei kai kuitenkaan kannata liioitella? Halkaisin kovaa koivulankkua isolla vannesahalla, varmuuden vuoksi hyvin hitaasti. Puuhun tuli kuitenkin palamisjälkiä. Ajattelin terän olevan tylsä.
 
Sitten kuitenkin kokeilin lisätä vauhtia, ja kas: homma eteni ripeästi eikä puuhun enää tullut tummentumia.
 
Olin ennen operaatiota tsekannut juutuubista, miltä sopiva vauhti käytännössä näyttää. Ehkä niillä oli kovempaa puuta siinä videolla.
 
En ole musiikin asiantuntija.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti