Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Custom-rautaosaa Kuortaneelta
1 2
PIM
12.03.2014 17:32:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tarvitset kustomkeihääseesi vähän erikoisempaa rautaosaa niin Syväsen Jani Erikoistuote Syväseltä on the man. Jani vääntää mitä vaan teräksestä ja myös messinkikin kuulemma taipuu kun joku sitäkin jossain välissä uteli. Tässä malliksi omaan teleeni tulevat teräspalikat.
 
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd. … _10152070214628026_2119093146_n.jpg
 
http://www.erikoistuote.fi/
 
En tyytynyt tavanomaiseen.
Alex_K
13.03.2014 04:38:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tässä hieman mallia sille tarrafirmalle helsinkiin. On suomea ja yritystiedot heti. Jalat maassa, eikä kurkotella tähtiä taivaalta på endast engelska.
Tälle mä nostan hattua!
 
Kai se vain on niin että kehä1 sisällä katsotaan vain alaspäin. Ei kotimaan markkinat näköjään innosta.
 
Rg505bk
15.03.2014 17:29:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tremolo block kiinnostaisi, mutta 149 € on kyllä aika suolainen hinta.
 
PIM
11.09.2014 09:14:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alex_K: No tässä hieman mallia sille tarrafirmalle helsinkiin. On suomea ja yritystiedot heti. Jalat maassa, eikä kurkotella tähtiä taivaalta på endast engelska.
Tälle mä nostan hattua!
 

 
Kuulin huhuja, että Jani aikoo tehdä harrastuksesta työn ja ryhtyä valmistamaan kitaraosia kokopäivätoimisesti ja myös ulkomaat on kiikarissa.
 
www.ektguitarparts.com
 
Jani on myös juuri saanut patentin täysin uudentyyppiselle ääniraudasta ideansa saaneelle tallablokille, josta ensin tulee markkinoille Floyd Rose versio ja myöhemmin stratoversio.
 
http://www.erikoistuote.fi/fi/?newspage=34
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Kefiiri
12.09.2014 08:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpas hyvän näköiset sivut ja liika tosikkomaisuuskin vältetään. Hauska kameleontti!
 
En ole musiikin asiantuntija.
Solex
18.09.2014 00:20:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun puhutaan niistä kuuluisista innovaatiosta niin näin.
 
Basso on jalo soitin
PIM
04.06.2015 13:38:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku vähän tunnetumpikin soittaja on ilmeisesti tyytyväinen Janin sorvaamiin palikoihin.
 
http://www.erikoistuote.fi/fi/ARTISTIT/
 
BTW Luostarin Timo demoaa EKT palikoilla tuunattuja 64, 69 ja 74 stratojaan huomenna alkavilla Tampereen kitarafesteillä Tampere-talossa. Jos kiinnostaa 3000 keikan miehen kokemukset EKT palikoista niin kannattaa poiketa.
 
"Tampere Guitar Show on myyntinäyttely, joka toteutetaan kitarafestivaalin Tampere-talossa järjestettävien konserttien yhteydessä.
5.-6.6.2015 Tampere-talo, Sorsapuistosali
 
Pe 5.6. klo 17 - 22
La 6.6. klo 10 - 22"
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
oikonen
14.06.2015 20:50:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedustelin Hercules kaulalevyn hintaa blankkona joihin ajattelin alkaa suunnittelemaan ja tekemaan custom-etsauksia. Hinta 60,00€ joka on aikkasen paljon mielestäni kun ottaisin itsekin suunnittelusta ja etsauksesta omani niin tuleepi kyllä aikkasen kallis kaulalevy - mutta huippulaatua ja etsauksineen uniikki ja hieno. En vain tahdo uskoa että artistit ihan näihin hintoihin taipuisivat. Levy on kyllä huippulaatua ja pulttikaulaiseenkin saa varmasti sustainia ihan mukavasti...
 
DONT PANIC....
teleman
14.06.2015 22:28:04 (muokattu 14.06.2015 22:30:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oikonen: Tiedustelin Hercules kaulalevyn hintaa blankkona joihin ajattelin alkaa suunnittelemaan ja tekemaan custom-etsauksia. Hinta 60,00€ joka on aikkasen paljon mielestäni kun ottaisin itsekin suunnittelusta ja etsauksesta omani niin tuleepi kyllä aikkasen kallis kaulalevy - mutta huippulaatua ja etsauksineen uniikki ja hieno. En vain tahdo uskoa että artistit ihan näihin hintoihin taipuisivat. Levy on kyllä huippulaatua ja pulttikaulaiseenkin saa varmasti sustainia ihan mukavasti...
 
60€.... melkoinen hinta kaulalätkästä.
 
Komppikitaristi
PIM
15.06.2015 15:00:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on tää suomalainen käsityö kun maksaa ja kun materiaalikaan ei ole ihan halvinta mahdollista ja kun tekijä vielä aikoo saada hommasta voita vanikan päälle niin hintaa tulee reilusti enemmän kuin kaukoidän bulkkitavaralle.
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
rainmaker
15.06.2015 17:19:29 (muokattu 15.06.2015 17:20:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Se on tää suomalainen käsityö kun maksaa ja kun materiaalikaan ei ole ihan halvinta mahdollista ja kun tekijä vielä aikoo saada hommasta voita vanikan päälle niin hintaa tulee reilusti enemmän kuin kaukoidän bulkkitavaralle.
 
Varmasti näin, mutta jotenkin tuntuu tarpeettomalta hankinnalta ko. kaulalevy. Millä tavalla tuo on käytössä parempi kuin mainittu kiinan bulkkitavara (Sp-elektroniikassa 3€/kpl) tai vaikkapa Fenderin vastaava (Thomannilla näytti olevan 12,40€/kpl). Vaikuttaako tuo levy jotenkin kitaran toimintaan tai soundiin, ja jos vaikuttaa, niin millä tavalla?
 
Varmaan ihan peruskitaristeista melko pieni joukko on valmis sijoittamaan 60€ ko. tuotteeseen ihan vain sen takia, että se on käsityönä tehty. Sustain blockeissa jotenkin ymmärrän korkeamman hinnoittelun, koska vaikutus soundiin on merkittävä, mutta neck plate...
 
Those who can't do, teach; those who can't teach, teach gym.
okabass
15.06.2015 18:28:50 (muokattu 15.06.2015 18:52:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Se on tää suomalainen käsityö kun maksaa...
 
Valtion määräämät tellit lellit ja alvit tekevät huomattavan osan loppuhintaan. Ei kai tuollainen teräslevyn pala nyt paljoa voi maksaa.
http://www.taloon.com/teraslevy-3-0 … sattu/LVI-1116957/dp?openGroup=6551
2 m2 maksaa n. 600 €. Tuosta levystä tulisi laskennallisesti n. 600 kpl kaulalevyjä (50 mm x 65 mm). Jos tuo levy painaa 48 kg/m (?), niin hyvä kilohinta tuotteella ( 36000 € kg). Pyöreästi hopean luokkaa.
Eikä tuossa kovin montaa työvaihetta ole ( leikkaus, neljä reikää, senkkaus ja viimeistely). En myöskään jaksa uskoa soundin, sustainin tms. paranemiseen. 60 € en tuosta maksaisi.
 
mpekkanen
15.06.2015 20:08:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pulttikaulaisessa kitarassa on kuitenkin kaulan kiinnitys aivan olennainen asia. Sen lisäksi, että se on tietysti suorassa ja oikein laitettu. Täytyy sen myös olla tukevasti pulteilla laitettu kiinni.
Itse kyllä uskon, että jonkinlaista eroa kyllä on tehdäänkö kaulan kiinnitys "millin pellistä" vai kunnollisesta teräksestä. En ole ihan varma onko kaikki 3 euron Kiinalaiset parhaita mahdollisia jos ajatellaan kaulan tukevaa kiinnitystä.
Se on toki jo toinen juttu, onko 60 euroa jollekkin sopiva summa vai ei.
 
Kyllähän jos Suomessa tehtäisiin virityskoneistoja ja haluttaisiin kokonaan kotimaassa tehty soitin. Ihan kaikilta osiltaan, niin hinta kohoaisi aivan varmasti.
 
Kotimaisen custom tuotteen ostaminen on kuitenkin vähän toinen juttu kuin verrata kaikkia maailmalla tehtyjä vastaavia ja niiden hintoja. Jos sille kotimaisuudella, yrittämiselle ei laske mitään arvoa niin silloin sekin on oma asia.
 
Ei Ruokangaskaan kilpaile hinnoissa Kiinalaisten kitaroiden kanssa. Sieltäkin muuten löytyy pajoja joissa tehdään todella hyvin käsityönä ja myöskin laadukkaista osista jos sellaisen haluaa. Ne ovat siltikin halvempia kuin Suomessa tehdyt, mutta varmasti kalliimpia moninkertaisesti kuin paikalliset liukuhihna tuotteet.
Haluaako joku sitten ostaa sellaisen kitaran jossa on logon kohdalla jotain kiinalaisia merkkejä joista ei edes tiedä mitä siinä lukee?
Vaikka sillä lavan tekstillä ei mitään väliä ole ja varsinkin custom kitarat pitäisi muutenkin tilata vain itselle ja käyttöön, eikä miettiä jälleenmyyntiarvoa. Niin mielikuvat ja monet psykologisetkin seikat vaikuttavat valintoihimme.
Hyvä käsityö on aina käsityötä ja eri paikoissa se maksaa hintatasosta riippuen. Tosin jos soittimia ja muita osia tilaa jostain edullisen hinnan takia, niin saattaa niihin tulla vielä monenlaisia tulli ja rahtikuluja jne. Silloin ollaan taas ihan toisissa lukemissa kuin alkuunsa alettiin laskemaan.
Lisäksi kotimaiselta yritykseltä ostaminen on ainakin minun mielestä turvallisempaa kuin tilata itse joltain sivustoilta Kiinasta tai teettää soitin jollain sellaisella pajalla missä ei ole edes mahdollisuutta käydä.
 
Joskus olin eräässä soitinliikkeessä töissä ja siellä oli Gibsonin 80-luvun lopun tai ihan 90-luvun alun uusi Les Paul Custom. Se oli erikseen jenkeistä tuotu sunburst ja Suomeen ei silloin uutena kyseisellä värillä samaista kitaraa Gibsonilta edes saanut.
Liikkeessä oli myös Gallan merkkinen kopio samaisesta soittimesta, samaisella värityksellä. Gallan logo oli kyseiseen kitaraan kirjoitettu Gibson tyyliin ja äkkiä katsomalla olisi voinut erehtyä.
Näin myös kerran sitten kävikin. Eräs asiakas kokeili Gallania ja hänen naamansa loisti hymystä kun hän soitti sillä alle 2000 markan kitaralla. Kun hän oli aikansa soittanut, niin hän sanoi "kyllä sen aina huomaa kun aidolla soittaa". Harmitteli ettei ollut 10 000 markkaa jonka se Gibsonin Les Paul Custom olisi silloin maksanut. Silloin ei ollut vielä kaikissa soittimissa hintalappuja, niinkuin nykyään.
Kun kerroin hänelle, ettei kitarasta tarvitse tosiaankaan maksaa 10 000 markkaa vaan sen saa alle parin tonnin, mutta sen merkki on valitettavasti kylläkin Gallan.
Tämä ostaja ehdokas ei ollut enää kiinnostunut kitarasta ja oli jotenkin ärtyneen oloinen.
Yritin tehdä hänelle kitarasta hyvää tarjousta, mutta häntä ei enää kiinnostanut sellainen aasialainen halpakitara. Tosin hän ei ilmaissut asiaa ihan näin kauniisti.
 
Psykologialla on siis vaikutusta ja jos joku tykkää punaisesta kitarasta, niin silloin se on hänelle varmaankin hyvä. Silloinkin kun siinä ei ole teknisesti mitään parempaa kuin jossain toisenkaan värisessä kitarassa.
Monet tällaiset erikoistuotteet joilla voi customoida omaa soitintaan mieleisekseen on minusta hieman sama asia. On oikeastaan ihan sama vaikuttaako se lätkä siihen soundiin jos soittaja itse siitä tykkää ja haluaa sellaisen. Jos se hänen mielestään parantaa soundia, niin epäilemättä hän myös tykkää soittimestaan muutoinkin enemmän.
Tällöin voisi sanoa, että se on hyvä ostos.
 
Jos taas jonkun mielestä sillä kaulalätkällä ei ole mitään tekemistä soundin kanssa ja 3 euron lätkä on yhtä hyvä, niin tuskin hän mieltänsä ihan helposti muuttaa. Silloinkaan vaikka hän sellaista kokeilisi. Väärässä olemisen myöntäminen kun ei ihan kaikille tunnu olevan helppoa.
 
Pulttikaulaisessa kitarassa kaulan kiinnityksella on kuitenkin merkitystä. Niin on myös läpirunkoisissa ja liimaliitoksellakin tehdyissäkin. Puut vaikuttavat ja moni asia, että kitarasta tulee oikeasti hyvä.
 
Minusta on hyvä asia, että on monenlaisia vaihtoehtoja ja myöskin se että niitä valmistetaan ihan täällä Suomessa.
 
PIM
16.06.2015 13:32:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaulalaatta-asiassa muuttujia on enemmän kuin yksi. Usein ei tulla ajatelleeksi esim. sellaista asiaa, että kaulan kiinnitysruuvien materiaalikin vaikuttaa siihen miten värähtely siirtyy kaulasta kaulalaattaan ja sitä kautta kitaran bodyyn. Vaihdoin juuri äskettäin EKT teräslaatan yhteen teleen ja huomasin siinä yhteydessä, että myös EKT laatan mukana tulleet teräsruuvit soi kun niitä kilauttaa yhteen kun taas alkuperäiset ties mitä valurautaa olleet ruuvit ei soi ollenkaan. Ero oli jotain luokkaa Kliiing vs. Dap. Vanha autotallien sanonta "Jos pyörä ei vedä se jarruttaa" pätee myös kitaraosiin muodossa "Jos osa ei soi se vaimentaa". Kun kaulan pulttaa halvalla peruslätkällä ja perusruuveilla, jotka ei soi, kiinni bodyyn niin tällöin kaulan värähtely johtuu bodyyn yksinomaan kaulan ja bodyn puiden kontaktin kautta kun taas jos liitoksessa on käytetty soivaa teräsmateriaalia niin värähtely johtuu myös ruuvien kautta kaulalätkään ja sitä kautta bodyyn.
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
okabass
16.06.2015 14:08:38 (muokattu 16.06.2015 14:23:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Kaulalaatta-asiassa muuttujia on enemmän kuin yksi. Usein ei tulla ajatelleeksi esim. sellaista asiaa, että kaulan kiinnitysruuvien materiaalikin vaikuttaa siihen miten värähtely siirtyy kaulasta kaulalaattaan ja sitä kautta kitaran bodyyn. Vaihdoin juuri äskettäin EKT teräslaatan yhteen teleen ja huomasin siinä yhteydessä, että myös EKT laatan mukana tulleet teräsruuvit soi kun niitä kilauttaa yhteen kun taas alkuperäiset ties mitä valurautaa olleet ruuvit ei soi ollenkaan. Ero oli jotain luokkaa Kliiing vs. Dap. Vanha autotallien sanonta "Jos pyörä ei vedä se jarruttaa" pätee myös kitaraosiin muodossa "Jos osa ei soi se vaimentaa". Kun kaulan pulttaa halvalla peruslätkällä ja perusruuveilla, jotka ei soi, kiinni bodyyn niin tällöin kaulan värähtely johtuu bodyyn yksinomaan kaulan ja bodyn puiden kontaktin kautta kun taas jos liitoksessa on käytetty soivaa teräsmateriaalia niin värähtely johtuu myös ruuvien kautta kaulalätkään ja sitä kautta bodyyn.
 
Jaa. Eli legendaarisina pidetyt 50-,60-lukujen 7enderit eivät soi, kun ei ole kilahtavia ruuveja ja soivia kaulalevyjä. Taitaa olla höpöä. :)
 
Jos puhut kaulankiinnitysruuvien materiaalista "valurautana", ymmärrän hyvin miksi kirjoitat niinkuin kirjoitat. Eli materiaalin tuntemuksessa olisi kyllä petrattavaa.
 
Puhut, että ääni johtuu kaulasta runkoon. Miksei rungosta kaulaan? ( tosiasiassa kieli laittaa kummatkin värähtelemään)
 
Osta minulta salaisen kaavan mukaan tehtyä suokalmukkien aitoa hopeavettä ( 1000 €/ litra). Sitä kun laittaa kissannahkaan, ja pyyhkii kitaran, niin soi kuin Siionin kannel taivaassa.
 
Jeszse
16.06.2015 15:24:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Kaulalaatta-asiassa muuttujia on enemmän kuin yksi. Usein ei tulla ajatelleeksi esim. sellaista asiaa, että kaulan kiinnitysruuvien materiaalikin vaikuttaa siihen miten värähtely siirtyy kaulasta kaulalaattaan ja sitä kautta kitaran bodyyn. Vaihdoin juuri äskettäin EKT teräslaatan yhteen teleen ja huomasin siinä yhteydessä, että myös EKT laatan mukana tulleet teräsruuvit soi kun niitä kilauttaa yhteen kun taas alkuperäiset ties mitä valurautaa olleet ruuvit ei soi ollenkaan. Ero oli jotain luokkaa Kliiing vs. Dap. Vanha autotallien sanonta "Jos pyörä ei vedä se jarruttaa" pätee myös kitaraosiin muodossa "Jos osa ei soi se vaimentaa". Kun kaulan pulttaa halvalla peruslätkällä ja perusruuveilla, jotka ei soi, kiinni bodyyn niin tällöin kaulan värähtely johtuu bodyyn yksinomaan kaulan ja bodyn puiden kontaktin kautta kun taas jos liitoksessa on käytetty soivaa teräsmateriaalia niin värähtely johtuu myös ruuvien kautta kaulalätkään ja sitä kautta bodyyn.
 
Vau.
 
ka uja teletabbies sa o yy sa o kaa sano koo fatpipe -megatherium || The Jasser Arafats || Crimson Day
kojones
16.06.2015 15:38:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Kaulalaatta-asiassa muuttujia on enemmän kuin yksi. Usein ei tulla ajatelleeksi esim. sellaista asiaa, että kaulan kiinnitysruuvien materiaalikin vaikuttaa siihen miten värähtely siirtyy kaulasta kaulalaattaan ja sitä kautta kitaran bodyyn. Vaihdoin juuri äskettäin EKT teräslaatan yhteen teleen ja huomasin siinä yhteydessä, että myös EKT laatan mukana tulleet teräsruuvit soi kun niitä kilauttaa yhteen kun taas alkuperäiset ties mitä valurautaa olleet ruuvit ei soi ollenkaan. Ero oli jotain luokkaa Kliiing vs. Dap. Vanha autotallien sanonta "Jos pyörä ei vedä se jarruttaa" pätee myös kitaraosiin muodossa "Jos osa ei soi se vaimentaa". Kun kaulan pulttaa halvalla peruslätkällä ja perusruuveilla, jotka ei soi, kiinni bodyyn niin tällöin kaulan värähtely johtuu bodyyn yksinomaan kaulan ja bodyn puiden kontaktin kautta kun taas jos liitoksessa on käytetty soivaa teräsmateriaalia niin värähtely johtuu myös ruuvien kautta kaulalätkään ja sitä kautta bodyyn.
 
Antaisin useamman plussan jos se vain olisi mahdollista.
 
laakeri
16.06.2015 16:00:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paskapuhetta mutta uskon.
 
Skywriter
16.06.2015 16:25:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs jos soittaa laadukkaat pälkäneläiset panohanskat kädessä? Kilahtaako soittaja paremmin?
 
Skynet is aware.
rainmaker
17.06.2015 09:02:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nää soitinrakennuspalstan kitaran sointiin vaikuttavat keskustelut on kyllä hauskoja. Toisessa ketjussa joku sanoo, että edes käytetyt puut eivät vaikuta soundiin, toisessa ketjussa kerrotaan, että optimaalinen sointi jos halutaan, pitää kaulalätkän ruuvienkin soida. Mihin tässä nyt pieni ihminen uskoisi :D
 
Those who can't do, teach; those who can't teach, teach gym.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti