Muusikoiden.net
03.12.2016
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Elektroakkarin etuasteen sielunelämä
1
elon arska
12.03.2014 09:19:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heitetäänpä vaappu mereen ja katsotaan mitä tapahtuu.
 
Elektroakkari, Alvarez ja etuaste malliltaan System 500 mkII, kuuluu täysiä ollessa erittäin hiljaa. Signaali tulee siis läpi mutta erittäin hiljaa. Tinailin potikoiden ja jakkien juotoksia uusiksi sekä lämmitin jokusen huonomman näköisen liitoksen. Tätä ennen ääntä ei siis tullut ollenkaan. Piezon olen ottanut tallaluun alta pois ja silmämääräisesti ei ole vikoja havaittavissa. Piezo liittyy pikkuplugilla etuasteeseen, kokeilin sähkilsen mikin juottamista kyseiseen plugiin ja samaan tapaan signaali tuli vaimeana läpi.
 
Oisko kellään villeintäkään arvausta miten tuon laitoksen saisi soimaan ns. oikealla volumella? Aion vielä käydä kolvilla koko piirilevyn läpi.
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
uusiipe
13.03.2014 06:01:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkista myös yleismittarilla, että patterilta tulee piirilevylle oikea määrä sähköä. Samalla, kun mittaat, näppäile kieliä ja katso, että jännite myös pysyy eikä notkahda (ainakaan paljoa).
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
elon arska
14.03.2014 17:20:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uusiipe: Tarkista myös yleismittarilla, että patterilta tulee piirilevylle oikea määrä sähköä.
 
Mikähän mahtaisi olla sellainen kohta, josta tää kannattaisi mitata? Vola-jakin jalasta, heti patteriliitoksen jälkeen jostain kohti vaiko mistä?
 
Samalla, kun mittaat, näppäile kieliä ja katso, että jännite myös pysyy eikä notkahda (ainakaan paljoa).
 
Tulee pitkä ilta, kun ei ole hauenleukamalliset noi mittaustikut :)
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
elon arska
14.03.2014 18:11:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, mittasin niistä patterin liitosten juuresta ja näytti sitä vähän vajaata 9 volttia melko tasasesti jopa kieliä näppäillessä.
 
Tässä kun tuota ropasin niin huomasin, että kun soittaa ja kuulee sen vaimean äänen, niin joskus se rusahtelee ja pätkii. vähän riippuu näppäilylujuudesta. Voisiko tuosta olla mikki paskana? Käykö tuohon mikätahansa piezo jos vain juottaa sen siihen liittimeen sopivaksi vai pitääkö olla tismalleen originaalinlainen?
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
AcLAc
15.03.2014 08:37:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elon arska: Noh, mittasin niistä patterin liitosten juuresta ja näytti sitä vähän vajaata 9 volttia melko tasasesti jopa kieliä näppäillessä.
 
Tässä kun tuota ropasin niin huomasin, että kun soittaa ja kuulee sen vaimean äänen, niin joskus se rusahtelee ja pätkii. vähän riippuu näppäilylujuudesta. Voisiko tuosta olla mikki paskana? Käykö tuohon mikätahansa piezo jos vain juottaa sen siihen liittimeen sopivaksi vai pitääkö olla tismalleen originaalinlainen?

 
Kyllä tuolla jännitteellä pitäisi ääni irrota. Itselläni on ollut ongelmaa juurikin noiden piezo- palojen kanssa, jotka sijaitsee takatallan alla. Se palarivistö on muistaakseni kuparisen folion yhdistämä, josta kulkee johdin kohti elektroniikkaa, eli etuvahvistinta. Onhan se folio ehjä, on muuten melko herkkä käsiteltäväksi? Itselläni oli pari heikompaa palaa, mutta nekin toimivat, kun lisäsin painetta painamalla takatallaa käsin. Vaihdoin nämä päiksensä reunimmaiseksi, jolloin ongelmat katosivat... ei tuosta systeemistä tosin kauhean luotettavaa kuvaa jäänyt...
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
elon arska
15.03.2014 12:30:48 (muokattu 15.03.2014 13:00:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AcLAc: Kyllä tuolla jännitteellä pitäisi ääni irrota. Itselläni on ollut ongelmaa juurikin noiden piezo- palojen kanssa, jotka sijaitsee takatallan alla. Se palarivistö on muistaakseni kuparisen folion yhdistämä, josta kulkee johdin kohti elektroniikkaa, eli etuvahvistinta. Onhan se folio ehjä, on muuten melko herkkä käsiteltäväksi? Itselläni oli pari heikompaa palaa, mutta nekin toimivat, kun lisäsin painetta painamalla takatallaa käsin. Vaihdoin nämä päiksensä reunimmaiseksi, jolloin ongelmat katosivat... ei tuosta systeemistä tosin kauhean luotettavaa kuvaa jäänyt...
 
Kun otin piezon irti, se folio sieltä ohuiden kielten puolelta rispaantui, taittelin sen mahdollisimman siististi takaisin. Mutta niin, alkaa toi mikki itsessään epäilyttää, käykö siihen tilalle lähes mikä tahansa vastaava esim. tämä: http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … =PZPU&hakustr=skypickups#a_-6792055
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
oksatboys
16.03.2014 19:15:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elon arska:käykö siihen tilalle lähes mikä tahansa vastaava esim. tämä: http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … =PZPU&hakustr=skypickups#a_-6792055
 
Käy ja noita piezoja saa ebaysta tosi halvalla jos viittii sen 2-4 viikkoa odottaa.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
elon arska
16.03.2014 20:16:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: Käy ja noita piezoja saa ebaysta tosi halvalla jos viittii sen 2-4 viikkoa odottaa.
 
Oolrait, pitääpä tsekata vielä sekin.
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
elon arska
17.03.2014 18:47:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinhän se oli, että piezomikki on sökö. Tallapalaa kun painelee niin rutina käy ja välillä signaali kulkee mallikkaasti hetken, kunnes taas alkaa röpelöityminen ja soundin katoaminen. Uutta mikkiä siis tilalle!
 
Haista jätkä vittu ja mee veivaa Volgaas.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti