Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Esp Ltd f10-johdotusongelmaa
1
jusshako
13.02.2013 14:24:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Olisi kysyttävää noista kytkennöistä.
Kitarassa siis ESP:n omat mikit, normaali humbucker tallassa ja kasattu sellainen kaulassa. Esp:n omia värikoodeja en löytäny, vaikeuttanee siis sekin omalta osaltaan.
Koittanut kollata läpi muiden valmistajien kaavioita oikein urakalla..
 
Ongelmana siis aloittelijan silmin kummalliset mikkijohdot: kasatusta humpparista tulee siis viiden johdon rypäs, josta kaksi teipattu kasaan. Jäljellä olevista kolmesta johdosta ilmeisesti kaksi maadoitukseen ja yksi valintakytkimeen. (1)
 
Tavallisesta humpparista sen sijaan tulee vain 3 johtoa, vaikka noin jokaisessa kytkentäkaaviossa näkyy johtojen oikean määrän olevan viisi. Eli siis kaksi on ilmeisesti teipattu kiinni lähempänä mikkiä. (2)
 
Ongelmat:
(1) Mihin kytketään kasatun humpparin johdot
(2) Mihin taas normaalin humpparin?
 
Kiitos!
 
n4ppul4
14.02.2013 15:31:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jusshako: Terve!
 
Ongelmat:
(1) Mihin kytketään kasatun humpparin johdot
(2) Mihin taas normaalin humpparin?
 
Kiitos!

 
En siis tiedä kuinka aloittelija olet, joten yritän selittää tämän mahdollisimman selkeästi. Jos ei onnistu muut saavat myös toki auttaa :)
 
Kuulustaa, että ne johdot jotka ovat teipattu kasatussa humpparissa ovat toisen kelan plus ja toisen kelan maa (kytkettynä sarjaan). Yksi johto niistä irrallisista kolmesta on humbuckerin alla olevasta metalliosasta, eli se kytketään maahan, yksi niistä on sarjaan kytketyn humpparin maa ja kolmas humpparin plussa eli kuuma (eli keksi joku kiva nimi). Vaikea sanoa mikä on mikäkin kun ei ole kuvaa mistä katsoa.
 
Siinä "normaali" humpparissa ( "" -merkit koska ei ole normaalia) on taas humpparin kelojen maa ja plus, ja se kolmas on sieltä alapuolelta olevasta metalliosasta maa piuha.
 
Johtojen väreistä en tiedä mitä siellä käytetään, mutta yleisesti kaikki (paitsi humpparien kelojen) maat kannattaa kiinnittää tähden tavoin keskeltä yhteen. Tai pelata varman päälle ja kaikkien ulos tulevien metalliosien (kielimaa, potikat, metallinen pleklusuoja, humpparien metallisten kuorien, yms..) maat tähti kuvioon ja siitä life-saver modauksen kautta muuhun maahan, jonka piuhat ovat myös tähtikuviossa.
 
Sitten niitten humpparien kelojen mailla ja plussilla saa sitten leikkiä vapaasti kunnes löytää oman soundin, yleensä kannattaa kiinnittää se sitten jakkiin jos haluaa ääntä ulos.
 
Kytkentä riippuu siitä, että montako pottikkaa siinä on ( siis vääneltävää volume/tonea), minkälainen mikkiswitchi ( kahen humpparin kanssa yleisimmin 3 asentoinen), onko muita kytkimiä/härpäkkeitä jota voi säätää. Näyttää siltä, että siinä on master vola ja master tone ja 3-asentoinen mikkiswitchi? Jos näin niin molempien humppareiden kuumat mikkiswitchiin ja switchin "common" (ehkä keskimmäisestä?) navasta vola potikkaan ja siitä tone potikkaan. Tai katso netistä kytkentäohjeet samanlaiselle järjestelmälle.
 
Sitten sun pitää vielä selvittää mikä johto on mikäkin siinä humpparissa, sen miten sen selvität, joku muu saa sanoa sen :)
 
Mitäköhän tästäkin saisi irti?
joseplluissans
14.02.2013 22:08:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hakusanalla "esp wiring diagram" löytyi kyllä pilvin pimein osumia.
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti