Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Humbuckerin kuorien kiinnitys
1
V e e t i
10.02.2013 16:29:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mooi!
Kertoisitteko asiantuntijat, mulle, vielä vähän "vihreälle" tuunäilijalle. että mitäpä tapahtuu, jos noihin humbuckereihin laittaa kuoret päälle, ilman että laittaa vahat väliin, ja saako nuo magneettinavat koskettaa kuoria. Siinäpä mun peruskysymys.
Kiitoksia, kiitos : )
 
MPU
10.02.2013 19:00:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saa koskea, ei tartte vahaa väliin. Soundiin vaikuttaa jos on metallikuori. Lue eddy currents.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Groke
13.02.2013 11:08:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wax potting tarkoittaa sitä, että koko mikki kastetaan kuumaan vahaan. Tietenkin ilman mahdollista metallikuorta. Ideana on estää ikävältä kuulostava kierto, jonka kelojen lanka saattaisi muutoin aiheuttaa resonoidessaan, ainakin ääriolosuhteissa.
Nykyään kait likimain kaikki laatumikit käsitellään näin. Osaa mikeistä myydään metallikuorella ja ilman, samoilla mallimerkinnöillä ja samoilla spekseillä.
 
Jotkut ovat jälkikäteen poistaneet mikistään metallikuoren, jotta ovat saaneet näin ainakin pikkuisen kirkkaamman äänen. Ja kenties aavistuksen huonomman häiriösuojauksen tai ainakin hieman huonomman suojauksen hikipisaroita yms. vastaan.
Mitään kovin dramaattista vaikutusta ei varmaankaan koskaan saavuteta. Paitsi jos onnistuu rikkomaan koko mikin metallikuorta irroittaessaan...
 
MPU
13.02.2013 12:33:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Wax potting tarkoittaa sitä, että koko mikki kastetaan kuumaan vahaan. Tietenkin ilman mahdollista metallikuorta. Ideana on estää ikävältä kuulostava kierto, jonka kelojen lanka saattaisi muutoin aiheuttaa resonoidessaan, ainakin ääriolosuhteissa.
 
Wax potting on mikinkäämijäin keskuudessa kelan tai kelojen vahaamista, ei koko mikin uittamista vahassa. Muovikuorisien mikkien vahaaminen kuorineen on aika riskialtista hommaa. Vahan tilalla voi käyttää myös epoksia tai lakkaa. Noista kumpikaan ei tietysti ole korjattavissa.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
V e e t i
18.02.2013 23:48:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti tiedoista, mut milläs olette sitten nuo muovikuoret laittaneet kiinni, kyllähän nekin varmaan täytyy jotenkin kiinnittää? http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … HB%2FCL&tuoteryhma_id=111&offset=30
 
MPU
19.02.2013 07:50:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuumaliimalla esmes. Tai sit pohjalevy on sen verran sopiva että mikin alle tuleva vaahtokumi painaa mikin kuorta vasten.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Insane Kane
19.02.2013 08:21:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

V e e t i: Kiitti tiedoista, mut milläs olette sitten nuo muovikuoret laittaneet kiinni, kyllähän nekin varmaan täytyy jotenkin kiinnittää? http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … HB%2FCL&tuoteryhma_id=111&offset=30
 
2-puolista ohutta mattoteippiä. Saapi irtikin siististi jos haluaa.
 
Debitille?
V e e t i
21.02.2013 00:38:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asia vilipitön, näillä mennään. Kiitoksia!
 
MPU: Kuumaliimalla esmes. Tai sit pohjalevy on sen verran sopiva että mikin alle tuleva vaahtokumi painaa mikin kuorta vasten.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti