Muusikoiden.net
24.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kahden tai useamman tehokkaan humbuckerin kytkeminen sarjaan
1
Midrange
03.02.2013 23:35:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin tuossa kun en ole ikinä kokeillut että olisiko kokeilemisen arvoista pistää kaksi humbbaria sarjaan rinnan kytkemisen sijaan?
 
Esim. jos kaulamikki on 9 kiloa ja talla 19 kiloa, niin sarjassahan noista tulee tulee reilusti melkein 30. Mutta miten käy soundille tuolloin?
 
Ja onko merkitystä kumman kautta signaalin alku menee?
 
How many guitarist does it take to screw in a light bulb? Answer 50, one to screw it in, and 49 to stand back and say I could do that better
Kefiiri
05.02.2013 08:00:34 (muokattu 05.02.2013 08:00:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No eikö kukaan vastaa tähän?
 
En minäkään ole kokeillut, mutta ymmärtääkseni tuo on ihan kokeilemisen arvoinen juttu, ainahan sen voi perua jos ei miellytä.
 
Sointi voi tumppuuntua jossain määrin, tuskin käyttökelvottomaksi kumminkaan. Ääntä ainakin pitäisi tulla lisää. Sillä tuskin on merkitystä kummasta mikistä menee johto maihin, kunhan niitä ei kytketä keskenään vastavaiheeseen.
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
Decadetroll
05.02.2013 09:09:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa-a, voisi veikata, että käy samalla tavalla kuin joko jumalattoman tehokkaissa humppareissa yleensä tai ns. Motherbuckerissa, eli soundi ei ole ihan paras mahdollinen. Tumppua saundia, liiallista tehoa, joka mössöyttää särösaundeja, eikä puhtaatkaan oikein toimi. Tai sitten ei, eihän sitä tiedä minkämoinen graalin malja-saundi sieltä löytyy.
 
Letku-omena. Tuo kasvimaailman peenis... -Delorean
Rg505bk
06.02.2013 09:52:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on palacasterissa kytkimellä mahdollisuus laittaa kaula ja tallamikki sarjaan (+ muut kombinaatiot, mita tuosta yhdessä mikinvalitsimen kanssa tulee). Kitarassa tosin on melko piniteoiset yksikelaiset mikit, mutta noillakin menee hieman turhan bassovoitttoiseksi, voisi kuvitella että tehokkailla humppareilla vielä enemmän. Pitää kyllä vielä kokeilla muuttaa kytkentää siten, että kytkimen taakse laittaa talla- ja keskimikin, se kun voisi toimia paremmin.
 
Kannattaa toki kokeilla, kuten tuolla edellä jo sanottiinkin...
 
GiovanniDiRondo
06.02.2013 11:04:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rg505bk: Mulla on palacasterissa kytkimellä mahdollisuus laittaa kaula ja tallamikki sarjaan (+ muut kombinaatiot, mita tuosta yhdessä mikinvalitsimen kanssa tulee). Kitarassa tosin on melko piniteoiset yksikelaiset mikit, mutta noillakin menee hieman turhan bassovoitttoiseksi, voisi kuvitella että tehokkailla humppareilla vielä enemmän. Pitää kyllä vielä kokeilla muuttaa kytkentää siten, että kytkimen taakse laittaa talla- ja keskimikin, se kun voisi toimia paremmin.
 
Kannattaa toki kokeilla, kuten tuolla edellä jo sanottiinkin...

 
Induktori eli kela (tässä tapauksessa siis toinen single coil) toimii vastuksena, joka leikkaa signaalista eniten sekä ylempiä että alimpia taajuuksia. "Basso"-korostus johtuu siitä, että mikrofonien sijoittelusta johtuen osa ylä-äänistä on eri vaiheessa eri mikrofonien kesken. Tätä vaihe-eroista johtuvia äänenväri-kysymyksiä voi hallita mikrofonien keskinäistä balanssia säätelemällä, ominaisuus joka tosin Fendereissä on harvinainen.
 
GiovanniDiRondo
06.02.2013 11:09:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midrange: Ajattelin tuossa kun en ole ikinä kokeillut että olisiko kokeilemisen arvoista pistää kaksi humbbaria sarjaan rinnan kytkemisen sijaan?
 
Esim. jos kaulamikki on 9 kiloa ja talla 19 kiloa, niin sarjassahan noista tulee tulee reilusti melkein 30. Mutta miten käy soundille tuolloin?
 
Ja onko merkitystä kumman kautta signaalin alku menee?

 
Itse tekisin niin, että aloittaisin kaulamikistä, koska ensimmäisenä olevan signaali heikkenee tuossa ketjussa koska jälkimmäinen mikrofonin kelat toimivat vastuksena. Uskoisin että saundista tulee siten vähemmän muhjuinen.
 
En tiedä, enkä ole asiantuntija, vastaan vain siksi että et ole saanut tähän paljoa vastauksia ja kysymys on kiinnostava.
 
hege
17.02.2013 19:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuolta löytyy kaikki
 
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/
 
Aki
22.02.2013 11:55:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeileminen on aina hyvästä, ja jokaisesta kokeilusta oppii jotain. Kokeile siis!
 
Soundi on todellakin tumppu, attackia ei oikein löydy, ja särö saattaa mennä aika möhköksi pörinäksi. Soundillisesti pääset hyvin lähelle ihan normikytkennällä laittamalla molemmat mikit päälle, tonet kakkoselle, ja pikkasen lisää säröä.
 
Jossain vaiheessa innostuin straton talla- ja keskimikkien sarjaankytkennästä. Mutta lopputulosta piti kirkastaa vahvistimesta jotta se kuulostaisi hyvältä, jolloin soundi oli hyvin lähellä ihan tavallista rinnankytkentää josta oli leikattu tonea ja lisätty vähän gainia. Ei jäänyt käyttöön.
 
Soundin kannalta ei ole merkitystä kummassa järjestyksessä mikit kytketään sarjaan.
 
"En mä oo löytäny tästä Lumiasta mitään hyvää." - Nokia Lumia 800 -käyttäjä, 12/2012.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti