Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Säröpedaali rätisee
1
dbringer
31.01.2013 18:36:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mnetin kimppatilauksessa taannoin hankittu Biyang Metal-End King-kitarasärö on jo (melkein) uudesta asti pitänyt ajoittain kovaäänistä rätinää/kohinaa. Ajattelin nyt vihdoin yrittää paikantaa vian ja korjata vermeen, itse pedaali kun on rätinää lukuunottamatta varsin käyttökelponen.
 
Tämmöisestä laitoksesta on kyse: http://www.mysound.com.ua/published … tures/Biyang-Metal-End-King_enl.jpg
 
Ongelma on siis ajoittainen. Välillä pedaali on käytännössä lähes äänetön (signaalia lukuunottamatta), välillä taas, yleensä jonkun aikaa soiteltuani se alkaa rätistä. Ja tuo rätinä myös voimistuu ajan kanssa, tehden pahimmillaan pedaalista melkolailla käyttökelvottoman. Seuraavalla kerralla pedaali saattaa taas jonkun aikaa toimia kuten pitää.
 
Muuten pedaali toimii hyvin, kitarasoundi on hyvä ja kaikki kytkimet ja potikat toimivia. Potikat myös vaikuttavat itse rutinan sävyyn odotetulla tavalla, mutta mikään yksittäinen säädin ei varsinaisesti tunnu "triggeröivän" sitä. Rätinä on aina sama riippumatta äänilähteestä ja käytetystä piuhasta, eikä muuntajan tai patterin käytöllä ole vaikutusta. Tai oikeastaan millään muullakaan käyttäjän eleellä.
 
Jos jollain on ajatuksia mistä tuo rutina on lähtöisin, olisin kiitollinen.
 
Ääninäyte: http://stoneship.net/~dbringer/shite/biyang-rutina.mp3
 
Voin ottaa kuvia itse piirilevystä kunhan saan kameran käsiini.
 
www.stoneship.net | doom metal
Kefiiri
31.01.2013 19:37:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kylmäjuotosta veikkaisin. Paljaalla silmällä sitä ei välttämättä huomaa. Ovatko komponentit pintaliitosjuttuja vai ihan oikeita osia?
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
dbringer
31.01.2013 20:34:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Kylmäjuotosta veikkaisin. Paljaalla silmällä sitä ei välttämättä huomaa. Ovatko komponentit pintaliitosjuttuja vai ihan oikeita osia?
 
Aika paljon on pintaliitoskomponentteja, äkkiseltään lähemmäs sata... muutama kymmenen jalallistakin sentään löytyy.
 
www.stoneship.net | doom metal
Kefiiri
01.02.2013 07:46:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kerran säätimet vaikuttavat rutinan soundiin, niin sen voisi ajatella syntyvän inputin suunnalla. Pintaliitoskomponentit eivät varsinaisesti helpota vianetsintää =I
 
Varmaan olet jo netistä haeskellut, olisiko muilla ollut samanlaisia pulmia kyseisen vermeen kanssa?
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
dbringer
01.02.2013 18:06:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Varmaan olet jo netistä haeskellut, olisiko muilla ollut samanlaisia pulmia kyseisen vermeen kanssa?
 
Jep, aika vähän tuosta pedaalista löytyy yleensäkään tietoa, varsinkaan kielellä jota länsimaalainen ymmärtäisi.
 
Onko vinkkejä kylmäjuotoksen etsintään? Kortin kääntöpuoli on kyllä aika sotkuisen näköinen, kaiken maailman liimajäämiä ja mitä lie töhkää juotosten ympärillä. Pitää varmaan yrittää puhdistaa se jollain.
 
www.stoneship.net | doom metal
Tuomoo
14.02.2013 09:08:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Jos kerran säätimet vaikuttavat rutinan soundiin, niin sen voisi ajatella syntyvän inputin suunnalla. Pintaliitoskomponentit eivät varsinaisesti helpota vianetsintää =I
 
Varmaan olet jo netistä haeskellut, olisiko muilla ollut samanlaisia pulmia kyseisen vermeen kanssa?

 
Mulla on ollut samankaltaisia ongelmia kuvauksen perusteella. Ääninäytettä en tähän hätään pysty kuuntelemaan, mutta mullakin tuo MEK rutisi melko pahasti ajoittain. Silloin, kun rutinaa ei kuulunut, oli pedaali ihan käyttökelpoinen, lukuunottamatta omituisia säätöominaisuuksia. Kun tonesäätimiä pyöritteli, laitteesta sai aivan ufoääniä ja ihmeellisiä taajuuksia irti, ja aina kuulosti siltä kuin olisi soittanut metallisessa viemäriputkessa. Taitaapi omassa vermeessä olla ainakin middlejen ja yläpäiden säätöön tarkoitetuissa potikoissa häiriötä. Potikoiden pyörittely vaikutti myös itsellä rutinan soundiin.
 
En tuota pedaalia ikinä avannut, mutta kyllähän se vieläkin taitaa jostakin laatikosta löytyä. Voisin sen viikonloppuna avata, ja tutkailla itsekin, mitä rakkine on niellyt. Inputin suunnalta varmaan pitää vikaa lähteä etsimään täälläkin.
 
dbringer
14.02.2013 09:24:34 (muokattu 14.02.2013 09:31:26)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuomoo: Kun tonesäätimiä pyöritteli, laitteesta sai aivan ufoääniä ja ihmeellisiä taajuuksia irti, ja aina kuulosti siltä kuin olisi soittanut metallisessa viemäriputkessa. Taitaapi omassa vermeessä olla ainakin middlejen ja yläpäiden säätöön tarkoitetuissa potikoissa häiriötä. Potikoiden pyörittely vaikutti myös itsellä rutinan soundiin.
 
Joo, kyllähän mullakin noita "ufoääniä" ilmenee, olen tosin pitänyt tuota enemmän ominaisuutena kuin vikana. Kun middleä boostaa ja pyörittelee "mid freq"-namiskaa lähes tappiin, tapahtuu aika jänniä juttuja.
 
EDIT: Lisättäköön, että mulla on lähes poikkeuksetta amp simulator ja high cut päällä. Ja pedaali suoraan äänikortissa kiinni.
 
www.stoneship.net | doom metal
bussoli
24.02.2013 20:59:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä kanssa harmia biyangin (fuzz FZ-7) kanssa. Ongelmana on, että muuntajan kanssa pitää todella häiritsevää huminaa kun taas pelkällä patterilla käytettäessä ei. Kyse ei siis ole rätinästä vaan ongelma vaikuttaa olevan enemmänkin virtapuolella. Olen kokeillut useilla eri muuntajilla ja eri paikoissa, mutta nämä eivät ole vaikuttaneet ongelmaan.
 
HanskiS
25.02.2013 15:34:22 (muokattu 25.02.2013 15:35:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siellä voi tosiaan olla kylmäjuotos tai joku osa on on lämpötilalle herkkä. Yksi keino tällaisen vian etsimiseen on että odotetaan kun häiriöt alkavat. Sen jälkeen täsmäsumutetaan kylmäsprayllä vuorotellen eri komponentteja. Jos / kun rutinat loppuvat viallinen osa tai huono juotos on niillä kohdilla minne spraytä sumutettiin. Vian päälletuloa voi yrittää nopeuttaa lämmittämällä piirilevyä esim. hiustenkuivaajalla (kuumailmapuhaltimen puhallus on liian kuuma). Sen jälkeen juottaa uudelleen vialliseksi epäillyn paikan juotokset tai vaihtaa osan joka reagoi lämpöön.
 
Tämä oli aikanaan radio-tv huolloissa käytetty kikka ajoittaisen vikojen etsimisessä. Kylmäsprayta löytyy luultavasti liikkeistä jotka myyvät elektroniikkatavaraa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti