Muusikoiden.net
26.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Adam A5 kaiuttimen korjaus
1
WT
28.01.2013 13:45:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on pulma: omistan parin Adam A5 kaiuttimia. Toisesta näistä kuuluu usein (muttei aina) jatkuvaa kohinaa/rahinaa. Ääni tulee kaiuttimesta itsestään - se jatkuu, vaikka kaikki piuhat virtajohtoa lukuunottamatta irrottaisi. Ääni kuulostaisi tulevan lähinnä keskitaajuuselementistä - diskanttielementistä ei ainakaan paljaalla korvalla kuulu mitään.
 
Mainittakoon vielä, että kaiutin silti "toimii", eli sillä pystyy kuuntelemaan musiikkia ihan normaalisti ja molemmista elementeistä kuuluu suurin piirtein mitä pitääkin. Ajoittain tosin kaiuttimen äänenvoimakkuus pompsahtaa joksikin aikaa reilusti kovemmaksi. Mitään kriittistä kuunteluahan tuolla ei tietystikään voi harrastaa..
 
Ja sitten niihin varsinaisiin kysymyksiin:
 
Onko kellään mitään hajua, että mikä tällaisen vian voisi aiheuttaa?
 
Onko hyviä ehdotuksia, että missä (pääkaupunkiseudulla tai lähimaastossa) tuon saisi korjautettua ja onko se taloudellisesti järkevää? Toinen vaihtoehto olisi myydä nuo jollekin elektroniikkaa osaavalle ja ostaa itse toimivammat kaiuttimet tilalle.
 
Kefiiri
28.01.2013 14:17:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WT: Onko kellään mitään hajua, että mikä tällaisen vian voisi aiheuttaa?
 
Luultavasti äänenvoimakkuuden säätöpotikka on putsauksen tarpeessa. Syntyykö rohinaa kun potikkaa veivaa edestakaisin?
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
WT
28.01.2013 16:28:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Luultavasti äänenvoimakkuuden säätöpotikka on putsauksen tarpeessa. Syntyykö rohinaa kun potikkaa veivaa edestakaisin?
 
Hyvä vinkki, mutta en usko, että kyse on tuosta. Potikan veivaaminen ei vaikuta mitenkään, ja olen itse asiassa vaihtanut sen kokonaan. Noissa on nimittäin edessä tuommoinen säädinpaneeli, jossa on virtakatkaisija, volumepotikka ja pari lediä. Tuosta kyseisestä kaiuttimesta hajosi pari vuotta sitten virtakatkaisija kokonaan, joten tilasin Adamilta kaksi uutta etupaneelia ja vaihdoin tuohon uuden. Kun tämä rahinaongelma ilmeni (yli vuosi myöhemmin), niin arvelin samaa ja vaihdoin siihen sen toisen uuden, mutta ongelma säilyi.
 
Yksi mahdollisuus voisi olla, että vika on tuon etupaneelin ja takapaneelissa olevan muun elektroniikan välisessä liittimessä (tai johdossa), mutta jotenkin luulisin, että toisen etupaneelin vaihto olisi vaikuttanut tähänkin. Saisikohan tuota mitattua jotenkin? Yleismittari multa löytyy, mutta sen käyttötaitoa juuri ei...
 
Kefiiri
28.01.2013 19:39:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu... vähän vaikea näin etänä diagnosoida, mutta kyllä nuo oireet jonkinlaiseen liittimen huonoon kontaktiin tai johdon pätkimiseen tuntuisivat viittaavan. Toki kyseessä voi olla myös kylmäjuotos piirilevyllä, mistäs sitä tietää. Ammattikorjaaja varmaan löytäisi vian aika äkkiä. Kalliiden osien uusimista tuskin on luvassa.
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
WT
29.01.2013 09:50:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Ammattikorjaaja varmaan löytäisi vian aika äkkiä. Kalliiden osien uusimista tuskin on luvassa.
 
No, sitten pitäisi löytää moinen ammattikorjaaja. Osaako joku suositella tällaista pääkaupunkiseudulla tai Uudellamaalla?
 
Tai, onko täällä joku sellainen elektroniikkaguru, joka viitsisi ottaa tämän projektin vaivoikseen? Voin toki maksaa tästäkin jotain.
 
Pauli Lappalainen
29.01.2013 10:02:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WT: No, sitten pitäisi löytää moinen ammattikorjaaja. Osaako joku suositella tällaista pääkaupunkiseudulla tai Uudellamaalla?
 
Tai, onko täällä joku sellainen elektroniikkaguru, joka viitsisi ottaa tämän projektin vaivoikseen? Voin toki maksaa tästäkin jotain.

 
Tuolta voisi kysellä:
 
http://www.fonecta.fi/yritykset/Helsinki/882090/MH+Project
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti