Muusikoiden.net
10.12.2016
OGRE | Klikkaa tästä lisätietoa ja jälleenmyyjät 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä meni rikki?
1
stratocasteri
24.01.2013 16:35:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs, soittelin tuossa äsken ihan normaalisti sähkökitarallani ja lisäsin volumea kitaran säätöpotiksta niin kuului pelkkää rahinaa hetken ja sitten ei enää mitään?
 
Kitara on ensimmäinen kitarani eikä mikään kovinkaan laadukas. Merkki on Yamaha.
 
Onko tämä yleistä, tietääkö joku tähän helpon korjausidean, vai pitääkö viedä liikkeeseen tutkittavaksi?
 
Gib_ber
24.01.2013 17:10:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stratocasteri: Elikkäs, soittelin tuossa äsken ihan normaalisti sähkökitarallani ja lisäsin volumea kitaran säätöpotiksta niin kuului pelkkää rahinaa hetken ja sitten ei enää mitään?
 
Kitara on ensimmäinen kitarani eikä mikään kovinkaan laadukas. Merkki on Yamaha.
 
Onko tämä yleistä, tietääkö joku tähän helpon korjausidean, vai pitääkö viedä liikkeeseen tutkittavaksi?

 
Vaikuttais siltä, että volume potikka on sanonut itsensä irti. Helpoin korjaus vain vaihtaa potikka. Ei mikään mahdoton tehtävä, jos kolvi pysyy vähäkään kätösessä. :)
 
Säröä ei voi koskaan olla liikaa.
NitroJeesus
24.01.2013 18:06:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gib_ber: Vaikuttais siltä, että volume potikka on sanonut itsensä irti. Helpoin korjaus vain vaihtaa potikka. Ei mikään mahdoton tehtävä, jos kolvi pysyy vähäkään kätösessä. :)
 
Tai joku piuha on irronnut konehuoneesta. Vielä helpompi korjata ja todettavissa silmämääräisesti.
 
uusiipe
24.01.2013 19:27:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koita vielä piruuttas kitaraa toisella pihalla ja toisella vahvistimella ja vahvistinta toisella piuhalla ja toisella kitaralla. Vaikka selvältä tapaukseltahan tuo vaikuttaa.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
stratocasteri
24.01.2013 19:32:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin hakemassa uuden volume potikan ja sain sen juuri äsken vaihdettua, mutta ei kuulu ääntä siltinkään. Liikkeestä antoivat käteen WD 500 S potikan ja vanha oli A 500 K, mahtaako tällä olla mitään merkitystä?
 
Viime kolvauksista on aikaa ja eikä jälki ollut kovin ammattimaisen näköistä, mutta uskon kuitenkin, että yhtään kylmäjuotosta ei ole. Kaikki piuhat on muutenkin tukevasti paikoillaan koneistossa.
 
Voiko vika olla vahvistimen päässä?
 
stratocasteri
24.01.2013 20:08:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uusiipe: Koita vielä piruuttas kitaraa toisella pihalla ja toisella vahvistimella ja vahvistinta toisella piuhalla ja toisella kitaralla. Vaikka selvältä tapaukseltahan tuo vaikuttaa.
 
Rupesin miettimään, että mistäs mä nyt toisen vahvarin tähän hätään saan, kunnes muistin saavani kitaran kiinni pleikkariin ja sehän TOIMII!!
 
Nyt kokeilin toisen kerran toisella kaapelilla (jolla kokeilin ennen potikan vaihtoakin eikä toiminut) vahvariin ja nyt toimii sekin. edellispäivänä ostetulla uudella kaapelilla ei toimi vieläkään.. Olen hämilläni :) Voiko potikan rikkoutuminen rikkoa kaapelin myös?
 
Komsii komsaa nyt toimii! Uusi kaapeli lähtee huomenna takaisin liikkeeseen ja meikä jatkaa soittelua!
 
kiitos neuvoista ja vinkeistä!
 
ReBeat
24.01.2013 20:13:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kodista löytyy "yleismittari" niin sillä vois vielä tarkistaa sekä kaapelia että kitaraa.
 
Arkka
24.01.2013 20:15:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stratocasteri: Rupesin miettimään, että mistäs mä nyt toisen vahvarin tähän hätään saan, kunnes muistin saavani kitaran kiinni pleikkariin ja sehän TOIMII!!
 
Nyt kokeilin toisen kerran toisella kaapelilla (jolla kokeilin ennen potikan vaihtoakin eikä toiminut) vahvariin ja nyt toimii sekin. edellispäivänä ostetulla uudella kaapelilla ei toimi vieläkään.. Olen hämilläni :) Voiko potikan rikkoutuminen rikkoa kaapelin myös?
 
Komsii komsaa nyt toimii! Uusi kaapeli lähtee huomenna takaisin liikkeeseen ja meikä jatkaa soittelua!
 
kiitos neuvoista ja vinkeistä!

 
Paskat kaapelit rikkuu ihan miten sattuu. Ja joskus saattaa hyväkin olla jo uutena huono. Useimmiten näissä pätkimisjutuissa kyse onkin kaapelista. Ja lähes aina vikana on liittimen juotokset.
 
Potikan rikkoutuminen ei riko kaapelia.
 
stratocasteri
24.01.2013 20:32:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä se oli sitte tuo uus kaapeli mikä meni paskaksi. Kysymysmerkiksi jää vielä vaan se, et miksei toiminut millään kaapelilla ennen potikan vaihtoa.
 
Oli miten oli ei tuo 8e potikka paljoa lompakkoa keventänyt, oli ihan mukavaa pitkästä aikaa kolvailla ja nyt on ainaki kunnon jenkkiläinen potikka koneessa!
 
stratocasteri
24.01.2013 20:33:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ens kerralla tarkistan kuitenki kaikki muut huolella ennen ku alan kolvailee! :)
 
uusiipe
25.01.2013 09:19:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sattuuhan noita paremmissakin piireissä. Mulle tuli syssyllä korjaukseen epin putkari, joka "pätki". Otin koneen auki ja genun sekä skoopin kanssa tutkin joka asteen, stäkit sun muut ja miitään vikaa ei löytynyt. Hämilläni soitin omistajalle löydöksestä. Seuraavana päivänä soitti takaisin ja kertoi piuhan pätkivän. Ei ammattimuusikko, mutta melkein.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
humppahanuristi
25.01.2013 10:41:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stratocasteri: Ehkä se oli sitte tuo uus kaapeli mikä meni paskaksi. Kysymysmerkiksi jää vielä vaan se, et miksei toiminut millään kaapelilla ennen potikan vaihtoa.
 

Kyllä ne uudetkin kaapelit voi olla rikki, erityisesti ne halvemmat mutta on sattunut kohdalle kalliimpiakin letkuja, mitkä ei toimi. Onneksi niissä toimii takuu. Ja koskaanhan ei tietysti olla yhden piuhan varassa vaan niitä on juuri näistä syistä hyvä olla varalla.
 
Kerran muuten meni yhden tutun piuha pimeäksi, olin justiin jotain siellä tallissa ihmettelemässä. Ensin pelasi heikosti, sitten hiljeni. No päät auki ja liitokset katsottiin, ehjät. Yleismittarilla sitten mittaamaan, ei tule virta läpi. Pintapuolisesti kokeiltiin onko ruttuja tms. mistä voisi johtua. Kyse kun oli halvasta piuhasta niin lähdettiin sitten kokeilemaan raakasti pätkimällä: ensin puolesta välistä poikki, kumpikaan puoli ei johtanut läpi. Aina puolitettiin edellinen pätkä ja viimein oli ~5cm pätkiä kasa lattialla ja yhdestäkään ei mennyt virta läpi.
Jäi mysteeriksi, että mikä ihme siihen oikein tuli. Itse arvelen, että instrumenttipiuhaa olisi käytetty kaiutinkaapelina mutta ihmeellinen vika silti.
Kuparit oli kyllä selkeästi hapettuneet ja mustaa/vihertävää töhnää aikalailla.
 
Humpasta rautalankaan... http://www.myspace.com/tanssiorkesterigalaxie
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti