Muusikoiden.net
25.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lukkosatulan kiinnitys
1
MALA
21.01.2013 11:05:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitehän saisi floikkakepin lukkiutuvan satulan pysymään tiukasti paikallaan? Kyseessä siis puuruuveilla kiinnitetty malli. Koko satula haluaa liikkua kun kampea käyttää. Silmillä nähtävissä bassokielien päästä: kun painaa kammen alas (kielet löysäksi) niin satulan otelautaa vastaava reuna irtoaa hieman otelaudasta. Yritin täyttää satulan kaulassa pitävät ruuvinreiät tulitikunvarsilla ja erikeepperillä, porasin reiät uusiksi ja ruuvaus mutta ei vaan pysy vieläkään..
 
Kallekorvola
21.01.2013 15:58:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulitikku nyt ainakin on puuna "hötöintä" matskua, mitä tuollaiseen reikään voi laittaa. Se kun on vartavasten heikennetty ja happikyllästetty, tavoitteena saada aikaan mahdollisimman helposti syttyvä materiaali. Eipä siis ihme jos ei pidä. Melkein yhtä hyvin ruuvi pitää esim. hiekassa.
 
Urakka uusiksi, ja oikeaa puuta tilalle.
 
Joissain kitaramalleissahan näkee sellaista variaatiota, jossa lukkosatula on kiinnitetty pulteilla, kaulasta läpi. Sellainen ainakin vaikuttaa kestävältä.
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Valitse kaksi mieleisintä vaihtoehtoa.
zedder
22.01.2013 15:25:48 (muokattu 22.01.2013 15:26:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kallekorvola: ...Joissain kitaramalleissahan näkee sellaista variaatiota, jossa lukkosatula on kiinnitetty pulteilla, kaulasta läpi. Sellainen ainakin vaikuttaa kestävältä.
 
Noin tehtiin vielä satunnaisesti joskus 80-90 -lukujen taitteessa, mutta käytännöstä luovuttiin ja siihen oli syynsä. Oliko peräti niin että kaulat tuppasivat katkeamaan tuosta kohtaa kitaran saadessa kolhua? Taitaa kuitenkin kaikissa lukkosatuloissa olla yhä valmius pulttikiinnityksellekin.
 
Decadetroll
22.01.2013 16:42:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Noin tehtiin vielä satunnaisesti joskus 80-90 -lukujen taitteessa, mutta käytännöstä luovuttiin ja siihen oli syynsä. Oliko peräti niin että kaulat tuppasivat katkeamaan tuosta kohtaa kitaran saadessa kolhua? Taitaa kuitenkin kaikissa lukkosatuloissa olla yhä valmius pulttikiinnityksellekin.
 
Näkeepä noita edelleen.. itellä on esimerkiksi '01 tai '02 (en nyt muista kumpi se oli) rg:ssä läpipultit. Niin on myös '87 440P:ssä. Toisaalta taas '05-'07 vuosien ärgeissä ei oo ollu moisia, vaan ihan päältä kiinnitettävä. Eli on niitä tehty vielä tälläki vuosituhannella. Erillisenä huomiona vielä.se, että '87 kepakossa on pelkkä scarfjointti, kun taas siinä uudemmassa on scarfjoint ja volute, jonka sisälle nuo läpipultit tulee..
 
Letku-omena. Tuo kasvimaailman peenis... -Delorean
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti