Muusikoiden.net
27.10.2020
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietokoneen aiheuttamien häiriöiden poisto?
1 2
ituvirtanen
08.12.2018 21:10:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannettavat testataan radiohäiriöitten osalta niin, että niistä on kaikki mahdolliset kaapelit ja käikäleet irti lukuun ottamatta teholähdettä. Ferriitit sähköjohdoissa ovat todella tarpeellisia hyväksyntiä ajatellen.
 
Koska minkä tahansa muun kaapelin kiinnitys tarkoittaa antennin kytkemistä tietokoneeseen, voitte vaikka huviksenne hahmotella, minkälaisia häiriöpurkkeja nuo yleisesti ottaen ovat. Kannettavia ei testata siten, että niissä olisi joku äänikortti tai muuta älyä kiinni. Pärinät, surinat ja särinät nyt vain ovat ostettu ominaisuus, ellei konetta saa jonnekin kauas peltipurkin sisään ja kaapeleita suojattua muun muassa noilla mainituilla ferriiteillä. Ei ole helppo paikka.
 
jamu
09.12.2018 21:10:23 (muokattu 09.12.2018 21:17:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ituvirtanen: Kannettavat testataan radiohäiriöitten osalta niin, että niistä on kaikki mahdolliset kaapelit ja käikäleet irti lukuun ottamatta teholähdettä. Ferriitit sähköjohdoissa ovat todella tarpeellisia hyväksyntiä ajatellen.
 
Sitä en tiiä kuka noin testaa, mutta testistandardeissa määritellään, että jokaisessa portissa on oltava jotain ja jokainen portti on testattava.
 
Se vain mennee niin, että kun tyyppihyväksyntä on saatu läpi ja pistetään liukuhihna laulamaan, niin laatu laskee.
 
ituvirtanen
09.12.2018 22:47:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jamu: Sitä en tiiä kuka noin testaa, mutta testistandardeissa määritellään, että jokaisessa portissa on oltava jotain ja jokainen portti on testattava.
 
Aivan, jokaisessa portissa on oltava nimenomaan jotain. Koska testistandardi ei määritä mitä, puuha on lähtökohtaisesti kovin hataralla pohjalla. Porttiin voi panna vaikka kuinka suojatun käikäleen mutta kuinka liki tilanne on vaikkapa satunnaista äänikorttia, sanoisin, että hyvin kaukana.
 
jamu
10.12.2018 08:32:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ituvirtanen: Aivan, jokaisessa portissa on oltava nimenomaan jotain. Koska testistandardi ei määritä mitä, puuha on lähtökohtaisesti kovin hataralla pohjalla. Porttiin voi panna vaikka kuinka suojatun käikäleen mutta kuinka liki tilanne on vaikkapa satunnaista äänikorttia, sanoisin, että hyvin kaukana.
Näin se on. Laitteita kun on miljoonia, niin mahdoton testata kaikkea. Standardit määrittelevät, mitä häiriöitä portista saa lähteä ja mitä sen pitää kestää. Eli ongelma voi olla läppärissä tai satunnaisessa äänikortissa. Niinkuin aikoinaan se kännykän räpätys... todennäköisesti ongelma oli siinä vanhassa telkkarissa tai radiossa eikä kännykässä.
 
Mutta jos tuohon kyseiseen tilanteeseen, niin siinä voi joko läppäri häiritä, joku häirittee läppäriä tai vahvistin on liian herkkä häiriöille.
 
Kun kerra akku on poissuljettu vaihtoehto, niin voisi kokeilla suojaerotusmuuntaajaa.
 
Serenity
10.12.2018 10:08:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni läppäri aiheutti kaikenlaista häiriötä tilanteessa, jossa kaikki vehkeet (myös läppärin poweri) oli kytketty samaan jatkojohtohässäkkään. Ongelma ratkesi, kun kokeilin siirtää läppärin virransyötön vallan toiseen seinätöpseliin.
 
Jotain maa-ongelmia nämä käsittääkseni usein ovat. Läppäreille ei mene suojamaata - laturistahan menee koneelle vain kaksi piuhaa. Näin ollen läppärin "maa" lilluu audio-mielessä ties missä. Kun kone sitten kytketään jollain piuhalla "oikeasti" maadoitettuun laitteeseen (esim. kuulokelähdöstä mikseriin) saattaapi ongelmia ilmetä.
 
Joku viisaampi osannee selittää tuon paremmin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti