Muusikoiden.net
24.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Puoliakustisen kierron poisto
1
Hati
08.10.2012 20:00:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yritin etsiä ja lueskella täältä ja ympäri internetin ihmeellisten sivujen, mutta mitään tietoa ei tunnu löytyvän.
 
Eli onko kellään mitään konkreettista tietoa tai jopa kokemusta asiasta miten puoliakustisen (335 kopio) kitaran kierron saisi minimoitua, siis modaamalla soitinta EI miettimällä missä kohtaa lavaa soittaa.
 
Haluaisin vaihtaa mikit ja harkinnassa olisi perus emg 81/85 setti, joka patterin takia on vähän hankalaa, mutta ehdottakaas jotain hyvää mikkiä/settiä mikä kannattaisi vaihtaa.
 
Ja onko kaikuaukkojen tukkimisella, esim jollain vaahtomuovin tapaisella aineella jotain merkitystä tuohon kiertoon?
 
Noise suppressori loytyy, mutta ei sekään ihan kaikkeen pysty.
 
Kiitokset etukäteen!
 
elon arska
08.10.2012 20:16:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hati: Ja onko kaikuaukkojen tukkimisella, esim jollain vaahtomuovin tapaisella aineella jotain merkitystä tuohon kiertoon?
 
Kyllä on. Mustaa (tai mustaksi maalattua) vaahtomuovia aukkoon niin ei näytä lavalta yleisöön spottivalon osuessa niin hölmöltä kuin keltainen vaahtomuovi.
 
Sammo
09.10.2012 10:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elon arska: Kyllä on. Mustaa (tai mustaksi maalattua) vaahtomuovia aukkoon niin ei näytä lavalta yleisöön spottivalon osuessa niin hölmöltä kuin keltainen vaahtomuovi.
 
Muistelen että kankaitten, pyyhkeiden ja vaahtomuovin ongelma on se että ne saattaa kerätä samalla kosteutta kitaran sisälle. Jossain olen lukenut että kannattaa puhaltaa mustia skordareita sinne kitaran sisään. Ja George Bensonilla on jossain videoissa läpinäkyvää teippiä laitettu f-aukkojen päälle.
 
"Just swimming in the sea of rubato"
Gib_ber
09.10.2012 11:55:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite veikkaisin, että jo pelkästään tolla mikkien vaihdolla saa melko paljon aikaiseksi, kun EMG:t ei yleensä ota millään muotoa kantaa kitaran runko puihin tai malliin muutenkaan. EMG:t kuulostaa aina samalta oli ne sitten kiinni vanerissa tai jalopuussa, ja muutenki ovat aika hyvästi häiriöttömät.
 
Pattereita varten löytyy erillisiä pidikkeitä mitä pystyy asentamaan kitaran sisälle, joihin nuo patterit saa hyvin kiinni. Luonnollisesti ES335 mallin kans toi on vähän ongelmallinen, kun elektroniikoihin ei pääse käsiksi kuin f-aukkojen kautta. Yleensä kyllä ite käyttäny pelkästään mustaa eristysteippiä, jolla on Aktiivimikkien patterit pysyny hyvästi paikallaan.
 
Ja jos tuota kiertoherkkyyttä haluaa vähentää, niin vaahtomuovia f-aukoista rungon sisään ja sen jälkeen teipillä aukot umpeen. Jonkin verran auttaa, mutta varmaan silti kannattaa hieman myös pelleillä vahvistin puolelal särön määrällä ja kattoa jos sieltä löytyis se ratkaisu.
 
Säröä ei voi koskaan olla liikaa.
fox
09.10.2012 14:31:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sammo: Muistelen että kankaitten, pyyhkeiden ja vaahtomuovin ongelma on se että ne saattaa kerätä samalla kosteutta kitaran sisälle. Jossain olen lukenut että kannattaa puhaltaa mustia skordareita sinne kitaran sisään. Ja George Bensonilla on jossain videoissa läpinäkyvää teippiä laitettu f-aukkojen päälle.
 
Aika minimalinen ongelma tuo kosteus Suomessa tosin, mutta toki tuo(kin) pointti on huomioitava. Skordarit (tai mustat ilmapallot) on nopeita asentaa ja poistaa. Kaikkia noita on käytetty, ja tietenkin käytetään, myös toki voi teipata f-aukot umpeen.
Sitä semiakustisen keskipalkillisen (ES-tyyppisen) kitaran takamikin kolosta löytyvän access holen, josta ne sähkötkin sinne laitetaan, kautta tapahtuvaa patterin asennusta kyllä itse suosittelen, siitä f-aukosta kun sen patterin sisään tunkeminen on työlästä. Tietty se mikki on kehyksineen ruuvattava pois patteria vaihtaessa.. ;)
 
Mikäli aikoo siihen puoliakkariinsa laittaa joko aktiivimikit, tai aktiivielektroniikkaa yleensä, jolloin tarvitaan sitä sähköä, harkitsisin ihan vakavasti laittaa vaikka 3,5 mm jakin tai muun liittimen, ja siihen sitten kytkeä piuhalla ihan ulkoisen batteryboxin tai virtalähteen. Sitä patskulootaa voi pitää vaikka kitaranhihnaan kiinnitettynä. Mutta toki tämä(kin) on ihan valinnainen ratkaisu.. ;)
 
Gibsonin ES-335 Artist (Moogin aktiivielektroniikalla) ja ES-335 jossa oli tehtaalta vakiona EMG-Overlandin mikit, oli ihan patterilootalla varustettuja tietenkin. Mutta tuo vaatis jyrsittäväksi sinne pohjaan sille lootalle paikan...
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti